"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

2/11/09

Η νατοϊκή γκλάντιο της Τουρκίας πίσω από τη βαρβαρότητα της 6-7ης Σεπτεμβρίου 1955

του Σάββα Καλεντερίδη


Σύμφωνα με δημοσίευμα της 12 Αυγούστου 2008 της εφημερίδας Ραντικάλ, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 5-7 Σεπτεμβρίου 1995 εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης είχαν οργανωθεί από τη Διοίκηση Ανορθοδόξου Πολέμου (Özel Harp), που αποτελούσε το μηχανισμό που είχε στηθεί από το ΝΑΤΟ, για την αποτροπή του κομμουνιστικού κινδύνου.

Τώρα, ενώ συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της τρομοκρατικής-ναζιστικής οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, οι δικαστικές αρχές ανακαλύπτουν τις διασυνδέσεις της γκλάντιο με την ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.

Ο εκ των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση, ταγματάρχης ε.α. Φικρέτ Εμέκ (Fikret Emek), στο σπίτι του οποίου ανακαλύφθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο της οργάνωσης, ήταν διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου της Υπηρεσίας Ερευνών Επιστράτευσης. Με βάση έναν ισχυρισμό, η Υπηρεσία Ερευνών Επιστράτευσης (Seferberlik Tetkik Kurulu) ιδρύθηκε το 1952 και τα κατά τόπους γραφεία της οργάνωναν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της τουρκικής επικράτειας "γιάφκες πατριωτών".

Με βάση πάντα το δημοσίευμα, το 1978, κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε παραθέσει στη λέσχη αξιωματικών του Καρς ο υποστράτηγος Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου (Sabri Yirmibeşoğlu) στον Μπουλέντ Ετζεβίτ, συζητήθηκε το θέμα της Διοίκησης Ανορθοδόξου Πολέμου, την οποία ο Μπουλέντ Ετζεβίτ υποπτευόταν ότι βρίσκεται πίσω από δολοφονίες δασκάλων, καθηγητών, εισαγγελεών και απλών πολιτών. Να σημειωθεί ότι οι ενέργειες εκείνες προκάλεσαν εσωτερικό χάος στην Τουρκία και κατέστησαν απαραίτητη την παρέμβαση του στρατού, υπό τον στρατηγό Εβρέν (1980).

Ο Γιρμιμπέσογλου, επί χρόνια στέλεχος της τουρκικής γκλάντιο, με τις απαντήσεις του στην αρχή προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τον Ετζεβίτ, λέγοντας:

"Οι υποψίες σας είναι ανεδαφικές".

Ο Ετζεβίτ στη συνέχεια ρώτησε:

"Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος (MHP) στο νομό Καρς δεν μπορεί να είναι μυστικό στέλεχος της πολιτικής προέκτασης της Διεύθυνσης Ανορθοδόξου Πόλέμου";

Ο Γιρμιμπέσογλου, σε μια κρίση ειλικρίνιας το παραδέχτηκε, λέγοντας:

"Μάλιστα, έτσι είναι, όμως να ξέρετε ότι είναι ένα πολύ έμπιστο πρόσωπο, είναι σύντροφός μας και καλός πατριώτης".

Ο Γιρμιμπέσογλου είχε μια αξιοθαύμαστη και ταχύτατα ανελισσόμενη πορεία στο στρατό. Το μυστικό αυτής της επιτυχημένης πορείας κρύβεται και στο παρελθόν του. Στο παρελθόν, την περίοδο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της 6-7 Σεπτεμβρίου 1955, υπηρετούσε στην Υπηρεσία Ερευνών Επιστράτευσης, προάγγελο της Διεύθυνσης Ανορθοδόξου Πολέμου. Ο Γιρμιμπέσογλου, το 1991, είχε πει στο δημοσιογράφο Fatih Güllapoğlu τα εξής:

"Τα γεγονότα της 6-7 Σεπτεμβρίου ήταν δουλειά της Διεύθυνσης Ανορθοδόξου Πολέμου. Ήταν μια εξαιρετική και πολύ καλά οργανωμένη ενέργεια. Και πέτυχε το στόχο της".

Ο Γιρμιμπέσογλου πήγε στο εξωτερικό για μια νατοϊκή εκπαίδευση και στη συνέχεια μετατέθηκε στην Κύπρο, τον τόπο που γεννήθηκε το τουρκικό αντιαντάρτικο (kontrgerilla).

Μετά τη διάλυση της οργάνωσης (γκλάντιο) στην Ιταλία, μας είπαν ότι διαλύθηκε και η αντίστοιχη οργάνωση στην Τουρκία. Όπως φαίνεται όμως από τα στοιχεία που έρχονται στο φως με αφορμή την υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, η οργάνωση αυτή συνεχίζει να υφίσταται.

Ο ταγματάρχης ε.α. Φικρέτ Εμέκ (Fikret Emek), που βρίσκεται στη φυλακή, προφυλακισμένος με την κατηγορία της συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων και εκρηκτικών, υπηρέτησε όσο ήταν εν ενεργεία στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı), που είναι η φυσική συνέχεια της Διοίκησης Ανορθοδόξου Πολέμου (Özel Harp Dairesi), αλλά και στην Υπηρεσία Ερευνών Επιστράτευσης, σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, γεγονός που δείχνει ότι η υπηρεσία αυτή συνεχίζει να υπάρχει, να έχει αφανή οργανική σχέση με τη ΔΕΔ και να δρα ως "παραμάγαζο" της τουρκικής γκλάντιο.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Εμέκ υπηρέτησε:

1996- 1999: Μούγλα, Περιφερειακός διευθυντής της Υπηρεσίας Ερευνών Επιστράτευσης 1999- 2001: Καρς, Διευθυντής της Υπηρεσίας Ερευνών Επιστράτευσης

2001-2004: Διευθυντής Αντικατασκοπείας στο σύνταγμα Έρευνας Διάσωσης της Διοίκησης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΕΘΑ.

2004: του απονεμήθηκε σύνταξη.

Η Υπηρεσία Ερευνών Επιστράτευσης (Seferberlik Tetkik Kurulu, STK), της οποίας η εμπλοκή στην τουρκική γκλάντιο μέχρι τώρα ήταν εντελώς άγνωστη, ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1952 από τον ταξίαρχο Ντανίς Καράμπελεν (Daniş Karabelen), μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας. Τον πρώτο επίσημο βασικό πυρήνα της Υπηρεσίας Ερευνών Επιστράτευσης αποτέλεσαν 16 αξιωματικοί που είχαν εκπαιδευτεί στον ανορθόδοξο πόλεμο και τη στρατηγική στις ΗΠΑ, ΤΟ 1948. Ανάμεσα στους εκπαιδευθέντες ήσαν οι Turgut Sunalp, Ahmet Yıldız, Alparslan Türkeş, Suphi Karaman και Fikret Ateşdağlı. Ο Τουργκούτ Σουνάλπ μετά την αποστρατεία του με το βαθμό του αντιστρατήγου, διετέλεσε πρέσβης της Τουρκίας στον Καναδά και πρόεδρος του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος Τουρκίας, που ιδρύθηκε καταμεσής της χούντας του Εβρέν (1984). Ο Αρπασλάν Τουρκές ήταν αυτός που διοργάνωσε το πραξικόπημα του 1960 και έκτοτε, μέχρι το θάνατό του (1997), έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρακρατική-παραστρατιωτική οργάνωση των ακροδεξιών στις τάξεις των Γκρίζων Λύκων και των εθνικιστικών κομμάτων που ίδρυσε ο ίδιος (MCP, MHP).

Από τα πρώτα πράγματα που έκανε η Υπηρεσία Ερευνών Επιστράτευσης ήταν να εξασφαλίσει επαφή, μέσω εξειδικευμέτων και επιλεγμένων αξιωματικών του τουρκικού στρατού με την JUSMAT (Joint US Military Mission for Aid to Turkey).

Στις 12 Μαΐου 2008, ο 90ετής πρώην συντονιστής της παραστρατιωτικής οργάνωσης TMT (Türk Mukavemet Teşkilatı) στην Κύπρο, απόστρατος συνταγματάρχης Ισμαήλ Τανσού (İsmail Tansu), δήλωνε στο μεγάλης κυκλοφορίας τουρκικό περιοδικό Aksiyon, ότι η Υπηρεσία Ερευνών Επιστράτευσης ιδρύθηκε και λειτουργούσε μυστικά στα πλαίσια του ΓΕΕΘΑ, μετά από πρόταση των ΗΠΑ. Ο στόχος ήταν η αντιμετώπιση πιθανής εισβολής και η αποτροπή της κατοχής της Τουρκίας από τη Ρωσία. Συγκεκριμένα ο σκοπός ίδρυσης της υπηρεσίας ήταν "Σε περίπτωση κατοχής της Τουρκίας από τις δυνάμεις του εχθρού, να αποτραπεί η μεταξύ τους επικοινωνία και επαφή και με ανταρτοπόλεμο να επιτευχθεί η καταρράκωση του εχθρού".

Μυστικός όρκος: Έμπιστα άτομα έμπαιναν στην οργάνωση δίνοντας "μυστικό όρκο". Τα άτομα αυτά επιλέγονταν κατά τη διάρκεια της θητείας τους και ήσαν κυρίως έφεδροι αξιωματικοί. Όσοι εργάζονταν στο αρμόδιο γραφείο που στεγαζόταν στο ΓΕΕΘΑ, ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση για όλη τους τη ζωή. Τα άτομα που επιλέγονταν για μυστική δράση, έπρεπε να είναι "εθνικιστές και πατριώτες". Η αξιοπιστία και η τήρηση της μυστικότητας των ατόμων αυτών ελεγχόταν συνεχώς μέσα από συζητήσεις και απο άλλες ενέργειες.

Διευθύνσεις Περιοχής (Bölge başkanlıkları): Τα μέλη της Υπηρεσίας Ερευνών Επιστράτευσης (ΥΕΕ) ήταν πολίτες που επιλέγονταν από την κοινωνία. Ήταν οργανωμένοι σε πυρήνες και σε καμία περίπτωση δεν γνώριζε κανείς μέλη άλλου πυρήνα. Επιλέγονταν και εκπαιδεύονταν όσο υπηρετούσαν ως έφεδροι αξιωματικοί και τους φέρναμε σε επαφή με τον Διευθυντή Περιοχής, με την αποστολή να χτίσει ο καθένας το δικό του μηχανισμό. Στο γραφείο στο ΓΕΕΘΑ υπηρετούσαν 50-60 αξιωματικοί. Ιδρύοντας τις Διευθύνσεις Περιοχών της ΥΕΕ στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, το Καρς, το Αρνταχάν, την Τραπεζούντα, άρχισε η οργάνωση των πυρήνων. Κανείς δεν ήξερε ότι προετοιμαζόμαστε μυστικά για έναν πόλεμο.

Την TMT την ίδρυσε η ΥΕΕ: Μετά από εντολή του τότε πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές και του υπουργού εξωτερικών Φατίχ Ρουστού Ζορλού, για την αντιμετώπιση της δράσης της ΕΟΚΑ, αποφασίστηκε η ίδρυση μιας οργάνωσης που θα υπήγετο στη Διεύθυνση Ανορθοδόξου Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Μετά από αυτό, το 1957 ιδρύθηκε η ΤΜΤ. Τη σχεδίαση, τη διοίκηση και το συντονισμό της ανέλαβε ο Ισμαήλ Τανσού.

Τα λεφτά έρχονταν από τις ΗΠΑ:
 Ο αντιστράτηγος ε.α. Κεμάλ Γιαμάκ (Κemal Yamak), που διετέλεσε διεθυντής του κλάδου τη δεκαετία του 1970, δήλωσε ότι "οι ΗΠΑ έδιναν κάθε έτος ένα εκατομμύριο δολάρια για τη λειτουργία του μηχανισμού. Η βοήθεια ερχόταν μέσω της JUSMAT. Θάψαμε τα αμερικάνικα όπλα σε υπόγειες κρύπτες, για να χρησιμοποιήσουν οι μυστικές μονάδες σε περίπτωση ρωσικής κατοχής. Το γραφείο των Αμερικανών ήταν απέναντι από το παλαιό Γκιούλχανε (Gülhane) και τα γραφεία της ΥΕΕ ήταν σε μια βίλα, σε ένα στενό κοντά στο Κιζιλάι (Kızılay)".

Όταν κόπηκε η οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ, το έμαθε ο Ετζεβίτ: Μόλις οι ΗΠΑ έκοψαν την οικονομική βοήθεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Σεμίχ Σαντζάρ (Semih Sancar) ζήτησε λεεφτά από τα απόρρητα κονδύλια του πρωθυπουργού Ετζεβίτ, για τη χρηματοδότηση της οργάνωσης. Τότε έμαθε ο Ετζεβίτ για την ύπαρξη της οργάνωσης αυτής.



Μετά το 1967 έγινε Διεύθυνση Ανορθοδόξου Πολέμου (ΔΑΠ, ÖHD)

Το όνομα της οργάνωσης το 1967 άλλαξε με πρωτοβουλία του τότε διοικητή, Τζιχάτ Άκγιολ (Cihat Akyol) και από ΥΕΕ έγινε ΔΑΠ. Τα μέλη της ΔΑΠ, που είχαν αποκτήσει πλέον εμεπειρία και εξειδίκευση στον ανορθόδοξο πόλεμο, είχαν συγκροτήσει έναν μυστικό στρατό μέσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Μερικοί από εκείνους που διοργάνωσαν το πραξικόπημα του 1960, έκαναν δικές τους ιδιωτικές αποθήκες όπλων και πυρομαχικών και εξόπλισαν παραστρατιωτικά τμήματα.

Το 1994 η Διεύθυνση Ανορθοδόξου Πολέμου μετατράπηκε σε Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (ΔΕΔ).



Οι μυστικοί στρατοί του ΝΑΤΟ

Η ΥΕΕ και η ΔΑΠ αποτέλεσαν μέρος της έρευνας του Ελβετού ερευνητή Ντανιέλ Γκάνσερ (Daniele Ganser), συγγραφέα του βιβλίου "Οι μυστικοί στρατοί του ΝΑΤΟ". Ο Γκάνσρε, που αφιέρωσε μεγάλο μέρος του βιβλίου του στην Τουρκία, γράφει ότι "ενώ οι παρόμοιοι στρατοί έχουν διαλυθεί στις άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, ο μυστικός στρατός στην Τουρκία συνεχίζει τη δράση του και λειτουργεί με βάση τον κανονισμό 31-15".



Πίσω από κάθε σκοτεινή υπόθεση κρύβονται οι δυνάμεις του ανορθοδόξου πολέμου

Είναι γνωστό ότι στελέχη τέτοιων μηχανισμών κρύβονται πίσω από πολλά και σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στην Τουρκία. Υπάρχουν πληροφορίες και αναφορές που αποδεικνύουν ότι τα γεγονότα της 6-7 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και η σφαγή της 1ης Μαΐου 1977 στην πλατεία Ταξίμ σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από τη ΔΑΠ. Ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγνώνα εναντίον του ΡΚΚ, όπως έκνομες επιχειρήσεις, δολοφονίες Κούρδων κλπ, έχουν καταδικαστεί από το ΕΔΑΔ.

Την τελευταία περίοδο έχουν συλληφθεί αρκετά μέλη (αξιωματικοί) της ΔΕΔ, για συμμετοχή σε διάφορες συμμορίες. Στις επιχειρήσεις εξάρθρωσης συμμοριών με τις κωδικές ονομασίες Sauna και Atabeyler συνελήφθησαν αξιωματικοί της ΔΕΔ.

Ο πρώην διευθυντής πληροφοριών της Γενικής Ασφάλειας Τουρκίας Bülent Orakoğlu είχε πει τα εξής:

"Οι πολίτες που ανήκουν στη ΔΕΔ δεν δρουν πειθαρχημένα. Πίσω από τα άτομα που έκαναν την επίθεση στον Άρειο Πάγο, και επάνδρωσαν τις συμμορίες Atabeyler και Sauna κρύβονται πάντα άτομα που έχουν σχέση με τη ΔΕΔ... Όλα αυτά τα φαινόμενα παράγονται από άτομα που ανήκουν σε μηχανισμούς του κράτους που δεν λειτουργούν με βάση κάποιο νόμο. Σε όλα αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν απόστρατοι αξιωματικοί."

Πηγή: http://www.radikal.com.tr/

Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=893195&Date=12.08.2008&CategoryID=77
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/08/6-7-1955.html
 
ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ; ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: