"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/3/10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ --Αθήνα 12 Ιουλίου 2006-Μ.Κ.Ο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΕπίσκεψη στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) κατά της διαφθοράς «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η υποψήφια Νομάρχης Αθηνών κα Φωτεινή Πιπιλή, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο της οργάνωσης κα Βιργινία Τσουδερού και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» με κυριότερα θέματα τη δραστηριότητα της ΜΚΟ σε θέματα διαφάνειας και διαφθοράς και το ρόλο του διαδικτύου. Η κα Πιπιλή ζήτησε να ενημερωθεί για τα πεπραγμένα της  Οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στην αποκατάσταση των ...
σχέσεων πολίτη – κράτους, νομαρχιακών και τοπικών αυτοδιοικήσεων χωρίς «φακελάκι» και «γρηγορόσημο».

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η δέσμευση της κας Φωτεινής Πιπιλή για την καθιέρωση της «δημόσιας διαβούλευσης» από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Αθηνών μέσω του Ιnternet, για οποιοδήποτε διαγωνισμό σε έργα ή προμήθειες.

Η υποψήφια Νομάρχης Αθηνών κα Πιπιλή, τόνισε πως ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αποκλείει τις γνωστές «προσυννενοήσεις» των ενδιαφερομένων διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το δημόσιο συμφέρον και η συνάντηση έκλεισε με την ταύτιση απόψεων της κα Πιπιλή και της κα Τσουδερού στο ότι η «διαφάνεια είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της διαφθοράς»

Η σημερινή συνάντηση της υποψήφιας Νομάρχη Αθηνών κας Φωτεινής Πιπιλή, όπως και η χθεσινή στη ΜΚΟ υποστήριξης νέων «Άρσις» εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών και επισκέψεών της με ΜΚΟ για τη διαμόρφωση του προγράμματος του συνδυασμού. Το πρόγραμμα αυτό έχει επιμεληθεί η κα Πιπιλή,  η οποία γνωρίζει σε βάθος τη δράση των ΜΚΟ από την πολυετή δημοσιογραφική της έρευνα και τη θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

http://www.ypernomarhia-drasis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=36
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γραμματέας Εθελοντισμού & Μ.Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Α΄ Αθηνών κα Φωτεινή Πιπιλή έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο εθελοντισμός και η πρωτοβουλία πολιτών πρέπει να ενισχυθούν απέναντι στο δυσκίνητο και αδιάφορο, συχνά, Κράτος. Δεν επιτρέπεται στην εποχή μας να διαιωνίζεται μια άτυπη εχθρότητα των Αρχών απέναντι στο δραστήριο άτομο. Μ’ αυτό το στόχο, στο πλαίσιο του ανοίγματος της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία, η Γραμματεία Εθελοντισμού και Μ.Κ.Ο. πραγματοποιεί σχετικές συναντήσεις στους Νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.
Στόχος είναι να επικοινωνήσουμε με τους εθελοντές, να ενημερωθούμε για τις πολυποίκιλες δραστηριότητές τους και να καταγράψουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις προσπάθειές τους να βοηθήσουν τον τόπο τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: