"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/3/10

Η Βιργινία Τσουδερού ήταν Βουλευτής Αθηνών, δημοσιογράφος, πολιτικός και οικονομολόγος.ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ:ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς»

 Μη κυβερνητικές οργανώσεις

 Ο όρος μη κυβερνητικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) αποτελεί νεολογισμό και αποδίδει στα ελληνικά τον αγγλικό όρο Non-Governmental Organisations (NGOs). Ο όρος χρησιμοποιήθηκε αρχικά στο άρθρο 71 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

ΜΚΟ μπορεί να είναι κάποιες φιλανθρωπικές οργανώσεις, κάποιες οργανώσεις που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, κάποιες οργανώσεις που ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και κάποιες ομάδες πολιτών που πιέζουν τις κυβερνήσεις αλλά και το κοινωνικό σύνολο για αλλαγές σε συγκεκριμένα θέματα.
Οι ΜΚΟ δεν πρέπει να αγιοποιούνται. Το γεγονός, ότι μία σχετικά μικρή ομάδα ατόμων μπορεί να ιδρύσει μία οργάνωση και με κρατικές επιχορηγήσεις, να πιέζει για αλλαγές σε κατεύθυνση αντίθετη με την θέληση της πλειοψηφίας κάνει πολλούς πολίτες κυρίως ....
συντηρητικών απόψεων να βλέπουν τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με φόβο και καχυποψία αφού θεωρούν ότι οι οργανώσεις αυτές λειτουργώντας σαν ομάδες πίεσης αλλοιώνουν την θέληση του Λαού επιτρέποντας σε λίγα οργανωμένα άτομα να επιβάλλουν την θέληση τους στους πολλούς. Αυτό πρακτικά φαίνεται να λειτουργεί σε βάρος της Δημοκρατίας.
Η επιλεκτική δράση μερικών από τις οργανώσεις αυτές σε διάφορες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, οδήγησαν κάποιους Έλληνες πολίτες να τις υποψιασθούν ότι δεν είναι τόσο ανεξάρτητες αλλά εξαρτώνται από τους χρηματοδότες τους χωρίς όμως κάτι τέτοιο να αποδειχθεί με στοιχεία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των «ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» που φάνηκε να ευθυγραμμίζονται με τις απόψεις του ΝΑΤΟ την περίοδο των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας και πήραν μέτρα εναντίον του Ελληνικού τμήματος τους όταν αυτό θέλησε να στείλει φαρμακευτικό υλικό στους βομβαρδιζόμενους Σέρβους.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: