"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

30/3/10

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αντιμετώπισε απαξιωτικά το Προεδρείο της ΠανΜακεδονικής


Στην Αμερική επέστρεψαν από την γενέτειρα τα μέλη της ΠανΜακεδονικής με βαρυφορτωμένες τις βαλίτσες τους με απογοήτευση, θλίψη  και οργή! Αφορμή η ανοίκεια, όπως πληροφορηθήκαμε από πηγές του Κοινοβουλίου, «υποδοχή» που τους επεφύλαξε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.
Η στάση αυτή του Προέδρου της Βουλής προκάλεσε  πολλά ερωτηματικά γιατί διαφορετική  ήταν η δημόσια εικόνα που προέβαλε όλα τα χρόνια ο κ. Πετσάλνικος και, πάντως, έστω και εάν δεν συμφωνούσε με την «απαίτηση» των Μακεδόνων να μην παραχωρηθεί το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια όφειλε να είναι συγκρατημένος και ευγενής καθώς φιλοξενούσε στο χώρο του αντιπροσώπους της ομογένειας.
Η Υπάτη πρόεδρος της ΠανΜακεδονικής κ. Νίνα Γκατζούλη, συνοδευόμενη από ....

τους πρώην υπάτους προέδρους, Πάνο Σπηλιάκο και Νίνα Περοπούλου καθώς και τον αντιπρόσωπο των Μακεδονικών Τμημάτων Αφρικής, Αμύντα Παπαθανασίου, κατά τη σύντομη παραμονή τους στην Αθήνα επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, τους οποίους και ενημέρωσαν για τις θέσεις των ΠανΜακεδονικών Οργανώσεων πάνω στο Σκοπιανό ζήτημα.
Η αντιπροσωπεία  των ΠανΜακεδονικών οργανώσεων ζήτησε να επισκεφθεί και τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου χωρίς, όμως, να τύχει ουδεμιάς απαντήσεως το αίτημά της από το Μέγαρο Μαξίμου. Αντίθετα, αρνητική απάντηση είχε λάβει παρόμοιο αίτημα που είχε υποβάλει η κ. Γκατζούλη προς τον πρωθυπουργό, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Ουάσιγκτον, για την Τελετή με αφορμή την 25η Μαρτίου στο Λευκό Οίκο και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο κ. Μπαράκ Ομπάμα.
Πάντως, συνάντηση κανονίσθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, η οποία και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, ο κ. Πετσάλνικος κατά τη συνάντηση αυτή, που έγινε στο γραφείο του στη Βουλή, αντιμετώπισε εντελώς απαξιωτικά την αντιπροσωπεία των ΠανΜακεδονικών Οργανώσεων ενώ, εκφράζοντας προφανώς και την πολιτική θέση της κυβέρνησης, διαφοροποιήθηκε από τις θέσεις της ΠανΜακεδονικής.
Οδυνηρή αίσθηση προκάλεσε, επίσης, στους ομογενείς, όπως πληροφορηθήκαμε, το γεγονός ότι ο τρίτος πολίτης των Ελλάδος, (σ.σ. μετά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό στην ιεραρχία έρχεται ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος και αναπληρώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε περίπτωση που χηρέψει η θέση και μέχρι εκλογής από τη Βουλή νέου προέδρου) δεν γνώριζε εάν ζει ή όχι ο κ. Γκλιγκόροφ!
Μιλώντας για το θέμα που προέκυψε παλαίμαχος Έλληνας πολιτικός, τόνισε στο «Καλάμι»: «Η κάθε κυβέρνηση μπορεί να έχει την όποια θέση εκείνη κρίνει ως σωστή στο κάθε θέμα, επομένως και στα εθνικά ζητήματα. Εποικοδομητικό και εθνικώς ωφέλιμο θα ήταν οι θέσεις αυτές, τουλάχιστον όταν αφορούν τα εθνικά θέματα, να βρίσκονταν σε αρμονία με το λαϊκό αίσθημα και φρόνημα και, βεβαίως, να ταυτίζονταν με εκείνες των ομογενών μας οι οποίοι, άλλωστε, είναι –όπως σε κάθε περίπτωση λεκτικά υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της κάθε ελληνικής κυβέρνησης- ''οι πρεσβευτές της Ελλάδος στο εξωτερικό''.
Ωστόσο είναι δυνατόν κάποτε, για ποικίλους λόγους, οι θέσεις του μητροπολιτικού κέντρου και των Αποδήμων να διαφοροποιούνται ή ακόμη και να διαφέρουν εντελώς. Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους μπορούν να υποτιμούν, να λοιδορούν και να φέρονται με ανοίκειο τρόπο στους εκπροσώπους των ομογενειακών μας οργανώσεων, σωματείων ή της Εκκλησίας».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Καρατζαφέρης ταυτίστηκε με τις θέσεις της ΠανΜακεδονικής περί μη παραχωρήσεως του ονόματος «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς. Ταυτόσημη ήταν και η θέση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά ο οποίος, όμως, λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης περιόδου που διέρχεται η Ελλάδα στα Οικονομικά, θέλησε να είναι φειδωλός στις δηλώσεις του.



http://www.kalami.net/monima/siemensistan.html

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: