"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

27/3/10

Ο παλαιοπολιτικάντης και ο κατινισμός

Υ.Γ.: Είναι επίκαιρο και με την ευκαιρία της Εθνικής μας Γιορτής να θυμηθούμε τι έκαναν στους αγωνιστές της ελευθερίας οι Κωλέττηδες και οι Μαυροκορδάτοι, που κρέμασαν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο στην Ακρόπολη, που φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη και δολοφόνησαν την πιο μεγάλη πολιτική προσωπικότητα, τον Καποδίστρια. Και δυστυχώς μέχρι σήμερα οι παλαιοπολιτικάντηδες Κωλέττηδες και Μαυροκορδάτοι επαναλαμβάνονται.
Του ΜΑΝΩΛΗ ΦΥΣΣΑ
Επί πάρα πολλά χρόνια ακούγονται συζητήσεις για την ασυνέπεια των πολιτικών, για το νεοπλουτισμό για τον ανορθόδοξο και ευκαιριακό πλουτισμό κάποιων κοινωνικών ομάδων. Και αναρωτιέται κανείς εμείς οι Έλληνες ένας χαρισματικός και έξυπνος λαός με τόση ιστορία και παραδόσεις ΝΑ ΜΗΝ μπορούμε να αντιληφτούμε και να καυτηριάσουμε το κακό, να θεραπευτούμε. Μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι εύκολη και θα πρέπει να ψάξουμε βαθιά μέσα μας να την ανακαλύψουμε. Το να λέμε τόσα χρόνια ψέματα στον εαυτό μας αναβάλλοντας τη θεραπεία όχι μόνο δεν απέδωσε αλλά μας οδήγησε σε μία άλλου είδους κατοχή πολύ πιο χειρότερη από τις προηγούμενες. Γιατί αυτή η νέα κατοχή περιέχει εξαρτήσεις από..... ένα σωρό άχρηστες καταναλωτικές συνήθειες. Ισοπέδωση αξιών λόγω απουσίας της πραγματικής παιδείας που την ταυτίσαμε μάλιστα με τη λογική της ρομποτοποίησης. Δε χρειάζεται δηλαδή η γενική μόρφωση παρά μόνο εξειδίκευση σε ένα πράγμα. Θυμάμαι... πριν 15 περίπου χρόνια, γνώρισα ένα νέο Γερμανό τεχνολόγο σπεσιαλίστα που δεν ήξερε ποιος ήταν ο Ιωάννης Σεβαστιανός Μπαχ. (Σαν να μη γνωρίζει δηλ. ο κύριος Παυλόπουλος για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή). Η Έλλειψη δηλ. κοινωνικής συνείδησης έχει αποτέλεσμα συνεχώς να καταστρατηγούνται, με «μέσα» και «παραθυράκια», τα συλλογικά συμφέροντα της κοινωνίας. Να γίνονται από τους εκάστοτε οπλαρχηγούς της εξουσίας καταχρήσεις και αυθαιρεσίες που έχουν ανεβάσει την αναξιοκρατία και την αναποτελεσματικότητα στα ύψη. Όμως όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους αν προσέξουμε. Γιατί τελικά ποτέ δε συστήνεται μια ηθική τάξη που όλοι να συμμερίζονται και να ακολουθούν.
 Έτσι ένα τεράστιο πανέμορφο χρωματιστό τείχος με καταπληκτικά εφέ από ψέμα στήνεται και πίσω του κρύβονται αυτοί που με παράνομο και ανορθόδοξο τρόπο κέρδισαν και κατέχουν το χρήμα αλλά και την εξουσία που απορρέει από αυτό. Ό,τι μας λένε, εύκολα το πιστεύουμε, γιατί......

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:    Η ΑΛΗΘΕΙΑ
http://www.alithia.gr/article.aspx?ArticleID=4884


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: