"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/3/10

Είμαστε πλέον εθνικά ανεξάρτητοι;


ΜΑΘΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΣΑΛΛΙΑΡΗΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ" - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΧΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Εθνική ανεξαρτησία και Πατριωτισμός... δυο λέξεις με τεράστια δύναμη, είτε εμψύχωσης είτε χειραγώγησης. Γιατί ο καθένας μας θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να προστατεύσει αυτές τις δύο αξίες, αλλά θα υπάρχουν πάντα και αυτοί που εκμεταλλευόμενοι καταστάσεις θα χειραγωγήσουν τους υπόλοιπους στο όνομα αυτών των αξιών...
    Αλλά εν τέλει κατά πόσο είμαστε τόσο εθνικά ανεξάρτητοι όσο και πατριώτες; ας το αναλύσουμε λίγο το θέμα μέσα από κάποιες ερωτήσεις και συλλογισμούς.
Προσωπικά, δεν πιστεύω πως είμαστε πλέον εθνικά ανεξάρτητοι, ή αν είμαστε, είμαστε σε πολύ μικρό βαθμό. Και εξηγούμαι! Για πείτε μου, όταν είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τις αποφάσεις άλλων, ισχυρότερων κρατών, τότε πόσο ανεξάρτητοι είμαστε πραγματικά; Θα πείτε, και με..... κάποιο δίκιο βέβαια, πως έτσι είναι ο κανόνας της επιβίωσης. Αλλά γιατί να μην μπορούμε να είμαστε κύριοι του εαυτού μας; Γιατί να μην μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση; Εμείς για εμάς! Γιατί αυτή η απάθεια που τόσο μας χαρακτηρίζει ως κοινωνία; (στο μεγαλύτερο μέρος της δηλαδή, γιατί δεν είναι σωστό να τα μηδενίζουμε όλα) Γιατί δεν απαιτούμε μια ισότιμη θέση απέναντι στα υπόλοιπα κράτη με τα οποία έχουμε σχέσεις; Αν δεν την απαιτήσουμε εμείς, και αν δεν αποδείξουμε πως την αξίζουμε, δεν θα μας παραχωρηθεί! Πρέπει να τη διεκδικήσουμε! Στο χέρι μας είναι!
Σε ό,τι αφορά το θέμα του πατριωτισμού... πολλά μπορούμε να πούμε, αλλά πιστεύω πως ένα τα συνοψίζει όλα. Καλώς ή κακώς, ως λαός έχουμε τη συνήθεια να ενεργοποιούμαστε πατριωτικά μόνο όταν είναι απολύτως ανάγκη, και τότε αποδίδουμε! Τουλάχιστον έτσι δείχνει η ιστορία μας. Ένα παράδειγμα είναι οι Περσικοί πόλεμοι. Αν γνωρίζετε (και όσοι δεν γνωρίζετε, τότε θα έπρεπε!) οι τότε πόλεις-κράτη ήταν σε συνεχή διαμάχη μεταξύ τους, αλλά, όταν εμφανίστηκε η απειλή του κατακτητή, τότε συσπειρώθηκαν αυτές οι μικρές κατά τα άλλα πόλεις-κράτη, δημιούργησαν μια ενιαία δύναμη που αποδείχτηκε τόσο ισχυρή ώστε να κατατροπώσει την τεράστια ―ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα― περσική δύναμη! Συμπέρασμα;    Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή δεν είμαστε πατριωτικά ενεργοί. Δεχόμαστε κάθε είδους εισβολή, κυρίως πολιτιστική, απαθείς, χωρίς κάποια αντίδραση. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ο τρόπος ζωής μας να αλλάζει και να αποκτά ξένα στοιχεία, τόσο δυτικά όσο και ανατολικά ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός, αλλά και μια απομάκρυνση από την πλούσια ελληνική παράδοση. Δεν είμαι αντίθετος με την πρόοδο, την πολιτισμική, την κοινωνική αλλά και κάθε άλλη, αλλά είμαι αντίθετος στην πρόοδο που έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της κουλτούρας και του πολιτισμού μας.
 Αυτά τα ολίγα, με αφορμή, την 25η Μαρτίου! Γιατί αυτές τις δύο αξίες πρέπει να τιμάμε, να θυμόμαστε και να υμνούμε!


http://www.alithia.gr/article.aspx?ArticleID=4891
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ «η καλλιέργεια του πατριωτισμού αποτελεί σήμερα την μοναδική απάντηση, ώστε ο λαός μας να μπορέσει να αποκρούσει ενημερωμένος, ενωμένος και άγρυπνος αυτό το σατανικό σχέδιο ξεσκεπάζοντας και απομονώνοντας τους εχθρούς του, όποιοι και αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται. Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: