"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

16/4/10

Πλιάτσικο έκαναν οι 150 «αριστεριστές» του «εφεδρικού» που εισέβαλαν, προγραμματισμένα, στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, «διαμαρτυρόμενοι για την στάση των επαγγελματιών δημοσιογράφων στο θέμα της σύλληψης των φερόμενων ως τρομοκρατών του Επαναστατικού Αγώνα (Μαζιώτη κλπ)


Οι προσκεκλημένοι του Νταβανέλου, τα έκαναν «λίμπα», ενώ βούτηξαν και ενα κινητό, γυαλιά ηλίου και τη σφραγίδα του λογιστηρίου!Έκλεψαν και 25 ευρώ.
Οι εισβολείς βάσει σχεδίου προχώρησαν σε προπηλακισμό και ξυλοδαρμό των μελών της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ εκτός των , Νταβανέλου και Νταουντάκη, & Co χωρίς να προλάβει να παρέμβει η Αστυνομία.
Οι αριστεριστές αφού παρέμειναν επί μιάμιση ώρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ προκάλεσαν ζημιές και πήραν μαζί τους φεύγοντας αντικείμενα, χρήματα κλπ.
Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία που διεξάγει έρευνα.
Όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο της ΕΣΗΕΑ προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές.
Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο είχαν εισβάλει πάλι αριστεριστές στο κτίριο της...

οδού Ακαδημίας της ΕΣΗΕΑ καθοδηγούμενοι από του συνδικαλιστές και μέλη του Συνασπισμού Δ. Τρίμη και Α. Νταβανέλο (Γραμματέα της ΠΟΕΣΥ-Πανελληνίου Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων).

Εν τω μεταξύ η συνδικαλιστική παράταξη του Συνασπισμού ¨Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Ιππος εξέδωσε ανακοίνωση για τις συλλήψεις, όπου, μεταξύ άλλων αναφέρει:

• Τις τελευταίες μέρες γράφεται μια από ακόμα μελανή σελίδα της ελληνικής δημοσιογραφίας, καθώς εκτυλίσσεται μπροστά μας μια, συντονισμένη από την αστυνομία, όπως φαίνεται, επιχείρηση τρομοϋστερίας και ανθρωποφαγίας από μερίδα των ΜΜΕ εις βάρος των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Θεμελιώδεις αρχές δεοντολογίας του κλάδου μας, όπως ο σεβασμός στην προσωπικότητα και την ιδιωτική ζωή των πολιτών, ο σεβασμός του τεκμηρίου της αθωότητας, ο έλεγχος και η τεκμηρίωση της πληροφορίας που μεταδίδεται παραβιάζονται κατ’ εξακολούθηση από αρκετούς δημοσιογράφους, πιθανότατα με την παρότρυνση των “πηγών” τους και των ιεραρχικά ανωτέρων τους στα Μέσα Ενημέρωσης που εργάζονται.

• Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε κάποια δείγματα αυτής της πραγματικότητας, όπως η αναφορά στους χαρακτηρισμούς «τρομοκράτες» ή «εγκληματίες» ήδη από το βράδυ του Σαββάτου και ενώ η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ μιλούσε για προσαγωγές, προεξοφλώντας δικαστικές αποφάσεις, η οργανωμένη από την αστυνομία είσοδος των τηλεοπτικών συνεργείων στις οικείες των συλληφθέντων και η έκθεση του προσωπικού τους χώρου, η ενόχληση και διαπόμπευση του οικογενειακού και κοινωνικού τους περιβάλλοντος, η άκριτη υιοθέτηση και αναπαραγωγή χωρίς καμία τεκμηρίωση «διαρροών από την Αστυνομία», η απόκρυψη πληροφοριών που φωτίζουν από άλλες πλευρές την υπόθεση (όπως λ.χ. ο εμφανής τραυματισμός 2 εκ των συλληφθέντων) και βεβαίως τα σεξιστικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα blog και sites, τα οποία ακόμα και αν δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της ΕΣΗΕΑ, η Ένωση οφείλει να ελέγξει αν οι διαχειριστές τους ή οι συντάκτες τους είναι μέλη της.

• Αυτά τα φαινόμενα παραβιάζουν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, υπονομεύουν το δικαίωμα της κοινωνίας στην αξιόπιστη πληροφόρηση και ασφαλώς ουδεμία σχέση έχουν με τη θεμελιώδη αρχή της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφίας
.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Πηγή http://www.i-reportergr.com/


http://deltio11.blogspot.com/

Προπηλάκισαν τον Σόμπολο στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ

από http://eglimatikotita.blogspot.com

Κατάληψη έκαναν αναρχοαυτόνομοι στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ που εισέβαλαν την ώρα που ήταν σε εξέλιξη Διοικητικό Συμβούλιο και το διέκοψαν ενώ προπηλάκισαν και τον πρόεδρο Πάνο Σόμπολο
Η εισβολή αναρχοαυτόνομων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, την οποία έχουν καταλάβει έχουν σαν αποτέλεσμα να γίνει άνω κάτω η Ένωση.
Τα περίπου πενήντα άτομα μπήκαν στην ΕΣΗΕΑ γύρω στις 2 μ.μ. και εισέβαλαν στην αίθουσα όπου ήταν τα μέλη του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ και γινόταν η συνεδρίαση του Συμβουλίου. Όπως ήταν λογικό, η συνεδρίαση διακόπηκε.
Τα άτομα ήταν άκρως επιθετικά εναντίον των μελών του Δ. Σ. Χτύπησαν τον πρόεδρο του, Πάνο Σόμπολο και πέταξαν μπουκάλια με νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: