"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

19/5/10

2. Περί «ελεύθερης αγοράς» και «ελεύθερου εμπορίου»

 
Υπάρχουν πολλές φράσεις στην οικονομία που εσκεμμένως παρουσιάζονται ως εθνικώς και ταξικώς ουδέτερες. Η φράση «ελεύθερη αγορά» προπαγανδίζεται εσκεμμένως ως ουδέτερη, αλλά δεν είναι. Υπονοεί ότι η «ελεύθερη αγορά» είναι προς το συμφέρον και των δύο συναλλασσομένων χωρών, αλλά αυτό είναι τερατώδες ψεύδος. Ο όρος «ελεύθερη αγορά» χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν από τους Άγγλους οικονομολόγους για να συγκαλύψει την βιαία εισβολή των αγγλικών προϊόντων στις αγορές της Αφρικής, της Αμερικής και της Ασίας.
Οι Έλληνες αφ’ ενός οφείλουν να μάθουν πώς ... χρησιμοποιεί ο εχθρός τον όρο «ελεύθερη αγορά» και αφ’ ετέρου να τον χρησιμοποιούν εντέχνως για να συγκαλύψουν την επέλαση των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές.
Το «ελεύθερο εμπόριο» είναι άλλη μία φράση που εσκεμμένα της προσδίδεται ουδετερότητα. Φαίνεται να υπονοεί ότι δεν υπάρχει παρέμβαση από τα κράτη και ότι και τα δύο μέλη μίας εμπορικής συναλλαγής ωφελούνται. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψεύδος στην οικονομική επιστήμη από το δήθεν «ελεύθερο εμπόριο». Ουδέποτε στους αιώνες υπήρξε ελεύθερο εμπόριο, ούτε πρόκειται να υπάρξει.
Κάθε εμπορική συναλλαγή στο «ελεύθερο εμπόριο» είναι ετεροβαρής. Και αυτό διότι στα προς ανταλλαγήν προϊόντα είναι ενσωματωμένα διαφορετικά ποσά εργασίας. Ο ένας συναλλασσόμενος πάντα αγοράζει περισσότερη ή λιγώτερη εργασία από την ποσότητα εργασίας που πωλεί ο έτερος συναλλασσόμενος, ασχέτως της παρεμβολής του χρήματος ως μέσου ανταλλαγής αγαθών.
Ο Έλλην οφείλει να έχει πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο. Όταν οι Έλληνες έχουν ελλειμματικό εμπορικό ισοζύγιο εξ αιτίας αθρόων εισαγωγών, ο εχθρός θα μιλά υπέρ του «ελεύθερου εμπορίου» προσπαθώντας να αποκοιμίσει τον Έλληνα, ενώ πρόκειται για εισαγωγικό εμπόριο.
Ο Έλλην τότε πρέπει με διάφορα προσχήματα, ακόμη και με αντιστροφή των εννοιών, να εφαρμόσει το προστατευτικό εμπόριο. Αντιθέτως όταν ο Έλλην έχει πλεονασματικό εμπορικό ισοζύγιο ή όταν θέλει να ανοίξει μία κλειστή αγορά, τότε πρέπει να προπαγανδίζει υπέρ του «ελεύθερου εμπορίου», ενώ θα πρόκειται για ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο.
Οι Έλληνες εφαρμόζουν συγχρόνως το προστατευτικό και το ελεύθερο εμπόριο. Προστατευτικό εμπόριο στις εισαγωγές ξένων προϊόντων, και ελεύθερο εμπόριο στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων. Σκοπός είναι οι Έλληνες να αγοράζουν τα λιγώτερα ξένα προϊόντα και να εξάγουν τα περισσότερα ελληνικά προϊόντα.
Το «ελεύθερο εμπόριο» και η «ελεύθερη αγορά» δεν είναι εξ ορισμού καλά ή κακά. Εξαρτάται από την χρήση των όρων που κάνουν οι Έλληνες και το αποτέλεσμά τους. Όταν βοηθούν την διείσδυση και επικράτηση του Ελληνικού κεφαλαίου, των Ελλήνων εργαζομένων, των Ελληνικών προϊόντων, των Ελληνικών επιχειρήσεων, τότε είναι καλά. Στην περίπτωση που βοηθούν την διείσδυση και επικράτηση των αλλοφύλων και αλλοθρήσκων είναι κακά.
Οι Έλληνες απορρίπτουν την προπαγάνδα των ναζωραίων κατακτητών που λέει ότι η εισβολή κινεζικών προϊόντων αποτελεί «ελεύθερο εμπόριο», ότι το κλείσιμο ελληνικών επιχειρήσεων και η μεταφορά τους στο εξωτερικό αποτελεί «ελεύθερο ανταγωνισμό», και ότι εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών αποτελεί «ελεύθερη  αγορά».
Ελεύθερη αγορά, ελεύθερο εμπόριο και ελεύθερο ανταγωνισμό θα αποτελεί όταν τα Ελληνικά προϊόντα εισβάλλουν στις ξένες αγορές, όταν οι Έλληνες εργαζόμενοι πάρουν τις δουλειές από τους ξένους, και όταν οι ελληνικές επιχειρήσεις κλείσουν τις ξένες επιχειρήσεις.
Όταν οι Έλληνες ακούν τους όρους «ελεύθερη αγορά», «ελεύθερο εμπόριο», «ελεύθερος ανταγωνισμός», πρέπει να αναρωτιούνται ποιός τους εκφέρει και γιατί. Ποίου τα συμφέροντα κρύβονται πίσω από την ουδέτερη φρασεολογία περί «ελεύθερης αγοράς»;   
Όμως τα περί «ελεύθερης αγοράς», όπως χρησιμοποιούν τον όρο οι ναζωραίοι, έχουν και άλλες συνιστώσες. Η αποκαλουμένη από τους ναζωραίους κατακτητές ελεύθερη αγορά, είναι ένα δόγμα διαφθοράς διότι αποποινικοποιεί όλα τα καθάρματα από τις ευθύνες τους για την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας.
Οι ναζωραίοι κατακτητές δικαιολογούν με επιχειρήματα περί «ελεύθερης αγοράς» και «ελεύθερου ανταγωνισμού» το κλείσιμο ελληνικών εργοστασίων από ασιατικά προϊόντα την στιγμή που όλες οι ασιατικές οικονομίες επιβλήθηκαν λόγω προστατευτισμού.
Ελεύθερο εμπόριο για τους μισέλληνες σημαίνει ελεύθερη εισαγωγή και πρόσβαση ξένων προιόντων στην ελληνική αγορά και ο αποκλεισμός των ελληνικών προϊόντων και από την ελληνική και από τις ξένες αγορές. Άρα πρόκειται για διαπόμπευση του όρου «ελεύθερη αγορά» και όχι για εφαρμογή του.
Ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ελεύθερο εμπόριο ναρκωτικών, ελεύθερη εκμετάλλευση(παιδιών, γυναικών, εργαζομένων κλπ), δεν σημαίνει ελεύθερη δηλητηρίαση του πληθυσμου από αλλοιωμένα τρόφιμα.
Οι ναζωραίοι θιασώτες της «ελεύθερης αγοράς» επιβάλλουν σε όλα τα στάδια παραγωγής, πλην την εισαγωγής προϊόντων, ανελεύθερες πρακτικές εμπορίου διότι: Κατεβάζουν με δικτατορικές μεθόδους τα ημερομίσθια. Με νόμους ή άλλες πρακτικές δεν πληρώνουν ασφάλεια στους εργαζομένους, ούτε τηρούν κανόνες υγιεινής. Και αφού όλα αυτά τα κάνουν με ανελεύθερο τρόπο, μετά φωνασκούν υπέρ του «ελεύθερου εμπορίου» μόνο στην φάση της εισαγωγής του προϊόντος.
Όταν οι ναζωραίοι κατακτητές χρησιμοποιούν την φράση «ελεύθερο εμπόριο» εννοούν να μπορούν ελεύθερα να κλείνουν τα ελληνικά εργοστάσια και να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. Να μπορούν ελεύθερα να μεταφέρουν αλλοφύλους και αλλοθρήσκους εργάτες στο εσωτερικό. Να μπορούν ελεύθερα να μεταφέρουν τα κέρδη που απέκτησαν από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Να μπορούν ελεύθερα να παράγουν ή να εισάγουν προϊόντα χωρίς κανένα έλεγχο, ποιός τα παρήγαγε, πότε, από ποιά χώρα/περιοχή, υπό ποιές συνθήκες. Άρα μιλάνε για ελεύθερο χάος.
Πίσω από τον όρο ελεύθερο εμπόριο, οι ναζωραίοι κατακτητές κρύβουν την μεταφορά πλούτου στο εξωτερικό, κρύβουν την εισαγωγή ναρκωτικών και επικινδύνων για την δημόσια υγεία προϊόντων, κρύβουν την φασιστική και τυραννική δικτατορία σε όλες τις φάσεις παραγωγής με εξαίρεση την φάση της εισαγωγής του προϊόντος.
Οι ναζωραίοι κατακτητές μετά την κατάργηση των ελληνικών τελωνείων και κάθε είδους ελέγχων όχι μόνον εισάγουν ξένα προϊόντα για να μειώσουν τις τιμές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, αλλά προχώρησαν παραπέρα. Τώρα βαπτίζουν ξένα προϊόντα ως ελληνικά, με αποτέλεσμα ο έλληνας παραγωγός να καταστρέφεται. Δεν μπορεί να πωλήσει τα προϊόντα του.
Εδώ μιλάμε για κήρυξη οικονομικού πολέμου προς αφανισμό του Ελληνισμού. Οι ναζωραίοι κατακτητές δεν έχουν όρια στο μίσος τους κατά του Ελληνισμού, ούτε και οι Έλληνες εναντίον των κατακτητών. Κανένα όριο στο μίσος κατά των ναζωραίων κατακτητών, κανένα έλεος.
Οι ναζωραίοι κατακτητές ισχυρίζονται ότι τάχα με την κατάργηση των φόρων εισαγωγής υπάρχει ανταγωνισμός και φθηνά προϊόντα λόγω παγκοσμιοποιήσεως. Η κατάργηση των φόρων εισαγωγής αποτελεί αντικίνητρο για την ελληνική παραγωγή και κίνητρο για την ξένη παραγωγή.
Οι ναζωραίοι κατακτητές λένε ότι καταργούν τους φόρους που παρεμποδίζουν το ελεύθερο εμπόριο. Τερατώδες ψεύδος. Αυξάνουν τους φόρους και τις απαγορεύσεις σε όλα τα στάδια πλην της εισαγωγής. Αυξάνουν τους φόρους στην παραγωγή και στην παροχή εργασίας. Ενώ καταργούν εισαγωγικούς ελέγχους και νοθεύουν το εμπόριο, την ίδια στιγμή βάζουν φόρους στα ελληνικά προϊόντα για να γίνωνται πιό ακριβά.
Όταν οι ναζωραίοι μιλάνε για «ελεύθερη» αγορά, εννοούν την εξαρτημένη σε αυτούς Ελληνική αγορά. Εννοούν «ελεύθερη» από τον δικό μας έλεγχο και υποδουλωμένη στον δικό τους έλεγχο. Την λέξη «ελεύθερη» την τοποθετούν μεταξύ των Ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων και της Ελληνικής κρατικής παρεμβάσεως. Την αφήνουν εσκεμμένως να αιωρείται στον αέρα, ασύνδετη με τα δικά τους συμφέροντα και τις δικές τους παρεμβάσεις, ώστε να υπνωτίζουν τους Έλληνες και να τους υποβάλλουν την αδράνεια. Οι ναζωραίοι θέλουν να περάσουν ατουφέκιστοι στον οικονομικό πόλεμο, θέλουν οι Έλληνες να μην αντιστέκωνται μπροστά στην οικονομική καταστροφή τους.
Ενώ οι ναζωραίοι μιλάνε για «ελεύθερη» αγορά, στην πραγματικότητα επιζητούν τον απόλυτο έλεγχο της Ελληνικής αγοράς. Με τον όρο «ελεύθερη» αγορά οι ναζωραίοι εννοούν ελεύθερη από Ελληνική παρέμβαση, και υπονοούν ελεύθερη-επιδεκτική στην δική τους παρέμβαση. Με τον όρο «ελεύθερη» αγορά οι Έλληνες εννοούν ελεύθερη από ξένα και ακατάλληλα προϊόντα. Ελεύθερη από ξένες κρατικές και διεθνιστικές παρεμβάσεις. Και υπονοούν ελεύθερη-επιδεκτική στις Ελληνικές παρεμβάσεις.  
Με την φράση «η αγορά μας είναι ελεύθερη» εννοούμε ότι δεν είναι σκλαβωμένη σε ξένες επιχειρήσεις, σε ξένους κεφαλαιοκράτες και σε ξένα προϊόντα. Οι ναζωραίοι κατακτητές προσπαθούν να «ελευθερώσουν» τους Έλληνες από τα Ελληνικά προϊόντα, προσπαθούν να «ελευθερώσουν» τους Έλληνες από τις δικές τους θέσεις εργασίας, από την δική τους κυβέρνηση, από την δική τους εμπορική κυριαρχία, για να τους υποδουλώσουν σε διεθνιστικά μισελληνικά συμφέροντα.
Οι ναζωραίοι ενώ μιλάνε υποκριτικώς για «ελεύθερη» αγορά, επιζητούν τον φασισμό της αγοράς. Μας λένε: «Μην κάνεις τίποτε, όλα τα προβλήματα θα τα λύσει μαγικά η αγορά από μόνη της». Έτσι αυτο-απαλλάσσονται οι ναζωραίοι από ευθύνες για εγκλήματα κατά της Ελληνικής οικονομίας παρουσιάζοντες την οικονομική δραστηριότητα ως απρόσωπη οντότητα, και συγχρόνως υπνωτίζουν τους Έλληνες να παραμένουν αδρανείς διότι δήθεν η αγορά είναι ένας αυτόνομος μηχανισμός.
Μοναδική παράμετρος των ναζωραίων στην οικονομία είναι το χρηματικό κέρδος(στην ουσία η κοινωνική ζημία). Οι ναζωραίοι δεν συμπεριλαμβάνουν στην οικονομική ανάλυση ανθρώπινες, κοινωνικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: