"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

24/5/10

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ 5 ΔΙΣ.! Μονοπώλια πάνε να αρπάξουν τις άδειες για τα «φρουτάκια»!


Δεν πρόλαβε καν να ψηφιστεί ο νόμος για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που προβλέπει τη νομιμοποίηση τυχερών παιχνιδιών, τα λεγόμενα «φρουτάκια», από τα οποία υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει μέσα στην τριετία 1,5 δισ. ευρώ, και τα μονοπώλια του «online gaming» κάθισαν σ' ένα τραπέζι και... αποφάσισαν ότι θα... χορηγηθούν μόνο... τρεις άδειες και αυτές θα μοιραστούν μεταξύ τους!
Τα κέρδη τους, μόνο από την τοποθέτηση στην ...ελληνική αγορά περίπου 50.000 παιχνιδομηχανών, είναι μεταξύ των 300.000.000 ευρώ και 400.000.000 ευρώ (αφού το πραγματικό κόστος της κάθε παιχνιδομηχανής μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1.800 ευρώ και 2.000 ευρώ, μαζί με τουλάχιστον 8 έως 10 διαφορετικά ηλεκτρονικά παιχνίδια που θα μπορούν να λειτουργούν στην κάθε παιχνιδομηχανή)!
Κρύβουν όμως τα εκατομμύρια που θα κερδίζουν από την εκμετάλλευση του τζίρου τής κάθε παιχνιδομηχανής κι αυτό άραγε το έχουν πάρει χαμπάρι, έχουν υπολογίσει αυτήν την πλευρά εκεί στο υπουργείο Οικονομικών και τους φόρους που θα χάνουν;
Μάλιστα οι «νταβατζήδες» που «κινούν» τα «φρουτάκια» ισχυρίζονται ότι το κράτος θα αναγκαστεί στη λύση αυτή γιατί δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί για να ελέγχουν τις παιχνιδομηχανές, που με έναν απλό τρόπο μετατρέπονται σε τυχερά παιχνίδια. (Ίσως να μη γνωρίζουν τον Ν. 1809/1988 που αναφέρει ότι υπάρχουν).
Έχει όμως διέξοδο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για να αφοπλίσει τα μονοπώλια του είδους... Πρόκειται για την πρόταση που έχει καταθέσει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων και η οποία:
α) διασφαλίζει την άμεση είσπραξη ετησίως δημοσίων εσόδων περίπου 500.000.000 ευρώ, χωρίς καμία δαπάνη του Δημοσίου, από τη νομιμοποίηση των Ψυχαγωγικών Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών (περιορισμένου οφέλους - AWPS), με τη διασύνδεση του κάθε παιχνιδομηχανήματος με τον προβλεπόμενο από τον Ν. 1809/1988, ειδικό απαραβίαστο Φορολογικό Μηχανισμό (ΑΔΗΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ) και
β) αποτρέπει κάθε δυνατότητα παραβίασης του όλου διασφαλισμένου συστήματος, της κάθε μονάδας παιχνιδομηχανήματος και των εις αυτή λειτουργούντων παιχνιδιών, με δυνατότητα αυτόματης αποστολής των φορολογικών εσόδων, με online σύνδεση με το υπουργείο Οικονομικών.
Με τη νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, με τη χορήγηση, με διαφανή διαδικασία, αδειών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ο αριθμός των οποίων λένε ότι μπορεί να φτάσει στις 20.000, που σημαίνει ότι θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας που είναι αναγκαίες όσο ποτέ άλλοτε μπροστά στο κύμα ανεργίας που καθημερινά φουντώνει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παράνομος και ανεξέλεγκτος τζόγος υπολογίζεται πάνω από ΠΕΝΤΕ δισ. ευρώ! 
http://www.paron.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: