"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

21/5/10

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, δηλαδή, εφαρμόζει μια πολιτική βίαιης και εκτεταμένης αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου υπέρ των απατεώνων!

Στον Άδη κατεβάζουν τους Έλληνες ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ και ΕΕ

του Γιώργου Δελαστίκ
Κερδίζει σίγουρα περίοπτη θέση στην ιστορία του τόπου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τις τελευταίες αποφάσεις του. Θέση όμως κάθε άλλο παρά τιμητική. Δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ η επιλογή του να παραδώσει την Ελλάδα στο ζυγό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ. Όπως δεν ξεχάστηκε ποτέ η ρήση «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σου», με την οποία στα ζοφερά χρόνια της αμερικανοκρατίας, προ εξήντα ετών, είχε απευθυνθεί ο τότε πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος στον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ δείχνοντάς του τον…
ελληνικό στρατό! Πολιτική και στρατιωτική η ξενοκρατία τότε, οικονομική και κοινωνική σήμερα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός διεκδικεί όμως με απαιτήσεις θέση και στην ευρωπαϊκή, για να μην πούμε παγκόσμια, πολιτική ιστορία. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνησή του είναι αναμφισβήτητα τα πιο αντεργατικά που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, παρά το κωμικοτραγικό γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει να είναι πρόεδρος της… Σοσιαλιστικής Διεθνούς!
Στον Γιώργο Παπανδρέου, δηλαδή, προσβλέπουν ως εκ της θέσεώς του εκατοντάδες εκατομμύρια καταπιεσμένοι και φτωχοί σε όλο τον κόσμο, ελπίζοντας ότι εκπροσωπεί μια πιο δίκαιη κοινωνία!

Κοινωνικό πογκρόμ

Βαθύτατα άδικα είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση Παπανδρέου. Λεηλατεί τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, καταλύει τα εργασιακά δικαιώματα στον Ιδιωτικό Τομέα και «γδέρνει» ολόκληρο τον ελληνικό λαό με αύξηση του ΦΠΑ κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες σε δύο μήνες για να αναπληρώσει αυτά που απομύζησαν οι απατεώνες και τα λαμόγια από τα ταμεία του κράτους, οι οποίοι φυσικά κρατούν τη λεία τους και δεν υφίστανται καμιά συνέπεια.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, δηλαδή, εφαρμόζει μια πολιτική βίαιης και εκτεταμένης αναδιανομής του κοινωνικού πλούτου υπέρ των απατεώνων! Αυτά όμως καθιστούν την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου την πιο αναξιόπιστη πολιτικά κυβέρνηση που υπήρξε ποτέ στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός κάνει τα εντελώς αντίθετα από όσα υποσχόταν όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και επί τρεις και περισσότερους μήνες και μετεκλογικά, μετά την ανάληψη της εξουσίας. Μέχρι και τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2010 εντελώς άλλα από όσα κάνει σήμερα έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανέναν, ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας ούτε από το ΔΝΤ», δήλωνε, για παράδειγμα, ο πρωθυπουργός ακόμη και στις 18 Μαρτίου 2010 ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου. Η πολιτική αναξιοπιστία στην αποθέωσή της…

Οριστική ρήξη

Εσκεμμένα ή όχι, ο Γιώργος Παπανδρέου ακολουθεί εντελώς αντίθετη γραμμή από την πολιτική που υποσχόταν και βάσει της οποίας εξασφάλισε τη θριαμβευτική εκλογική του επικράτηση με περισσότερες από δέκα εκατοστιαίες μονάδες. Αυτή η πολιτική που εφαρμόζει σήμερα συνιστά ηθελημένη ή όχι εξαπάτηση των ψηφοφόρων, εκ της οποίας απορρέει μειωμένη πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησής του, όσο ακολουθεί αυτή την πολιτική.
Είναι άκρως αμφίβολο αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα κέρδιζε τις εκλογές σε περίπτωση που έλεγε από πριν ότι θα σφαγιάσει τα εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως και των συνταξιούχων, διακηρύσσοντας παράλληλα προεκλογικά ότι θα παραδώσει την Ελλάδα στα νύχια των ξένων επικυρίαρχων του ΔΝΤ και της ΕΕ. Το πιθανότερο είναι ότι ίδιο το ΠΑΣΟΚ θα τον καθαιρούσε από αρχηγό του, αν διακήρυσσε προεκλογικά την πίστη του σε μια πολιτική όπως αυτή που ασκεί.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω ούτε βήμα», δήλωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την καταιγίδα των αντεργατικών μέτρων και σηματοδοτώντας έτσι την οριστική ρήξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τον κόσμο της εργασίας.

«Νέος πατριωτισμός»

Η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου καταρρακώνει ακόμη περισσότερο το ήδη διάτρητο κύρος και την αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού της χώρας, συμβάλλοντας έτσι στην εμβάθυνση της ενδημικής πολιτικής κρίσης. Εκατομμύρια Έλληνες πολίτες αισθάνονται εξαπατημένοι από τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ, προστιθέμενοι σε εκείνους που ήδη θεωρούν ότι έχουν εξαπατηθεί από τη ΝΔ και τις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.
Εμπαιγμό προς τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού συνιστά η αναφορά του πρωθυπουργού την Κυριακή σε ένα «νέο πατριωτισμό». Χρειάζεται κάπως λιγότερη πολιτική θρασύτητα, νομίζουμε, όσο κι αν το θράσος είναι ένα χαρακτηριστικό των σύγχρονων πολιτικών ανδρών που βρίσκεται σε καλπάζουσα άνθηση, στο βαθμό που μειώνεται ραγδαία η εντιμότητα και η ιδεολογικοπολιτική τους ακεραιότητα.
Συνιστά όντως πρόκληση να μιλάει για πατριωτισμό ο πρωθυπουργός –έστω και «νέο», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει–, την ίδια στιγμή που παραδίδει την οικονομική και κοινωνική κυριαρχία της πατρίδας μας στους ξένους δυνάστες. Όφειλε να αποσιωπήσει αυτό το θέμα – αν όχι συναισθανόμενος το βάρος των πολιτικών του αποφάσεων, τουλάχιστον για λόγους καιροσκοπικής τακτικής.
Δεν είναι όμως καθόλου εύκολο να γίνει ανεκτό ο κατεξοχήν παράγοντας της υποτέλειας να κάνει και διαλέξεις περί «νέου πατριωτισμού» στον ελληνικό λαό! Αιδώς, Αργείοι!
Και κατά την επαίσχυντη περίοδο της δουλόφρονος αμερικανοκρατίας είχαμε την παράλληλη κυριαρχία της άκρως κερδοφόρας ιδεολογίας της «εθνικοφροσύνης», τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Αρκετή είναι η νέα ξενοκρατία του ΔΝΤ και της ΕΕ, ας μην συνοδευτεί και από το «νέο πατριωτισμό»…

Οικονομικό ναυάγιο

Η λεηλασία των εισοδημάτων από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, μέγεθος που έχει τη μικρότερη σημασία από τους θεμελιώδεις μακροοικονομικούς δείκτες. Θα βυθίσει όμως τη χώρα σε πρωτοφανή ύφεση για πολλά, πολλά χρόνια, χωρίς καμιά ελπίδα σύντομης διεξόδου. Λόγω των μέτρων κυβέρνησης, ΔΝΤ, ΕΕ, μόνο μετά από δέκα ή και περισσότερα χρόνια η Ελλάδα ίσως ξαναφτάσει στο σημερινό της βιοτικό επίπεδο, με την υπόλοιπη Ευρώπη βέβαια να έχει προχωρήσει δέκα χρόνια μπροστά, με ό,τι αυτό θα σημαίνει στις συνθήκες της παγκόσμιας κρίσης που ζούμε.
Το ΑΕΠ της χώρας, ο καθοριστικός δείκτης που συνδέεται με την ευημερία τμημάτων του πληθυσμού, θα υποστεί το 2010 πρωτοφανή για την τελευταία 35ετία μείωση της τάξης του 4%. Τον τελευταίο μισό αιώνα, μόνο μία και μοναδική φορά το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε περισσότερο: ήταν το 1974, όταν η παγκόσμια ενεργειακή κρίση συνδυάστηκε με την προδοσία της Κύπρου από την αμερικανοκίνητη χούντα και την αποσαθρωτική κατάσταση επικείμενου πολέμου με την Τουρκία για να δώσουν εκείνο το εντελώς συγκυριακό αποτέλεσμα πτώσης του ΑΕΠ κατά 6,4%, το οποίο αναιρέθηκε αμέσως με ραγδαίες αυξήσεις του ΑΕΠ κατά 6,4% το 1975 και 6,9% το 1976.

«Πωλείται» η Ελλάς

Τώρα όμως η μείωση δεν θα είναι συγκυριακή. Κατ’ απαίτηση των Γερμανών που θέλουν να φτωχύνουν οι Έλληνες, η κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ μάς οδηγούν συνειδητά στην ύφεση και στην πτώση του ΑΕΠ. Έτσι θα κλείσουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα αυξηθούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι απολυμένοι Έλληνες – παράγοντες που θεωρούν απαραίτητους για να φτωχύνει η χώρα να πέσουν οι μισθοί και οι τιμές, ώστε να αγοράζουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα φθηνότερα οτιδήποτε θελήσουν (γη, επιχειρήσεις υπηρεσιών κ.λπ.), έχοντας παράλληλα στη διάθεσή τους στρατιές εργαζομένων με ακόμη χαμηλότερες αμοιβές – ίσως το ένα τρίτο των αντίστοιχων γερμανικών.
Όσον αφορά δε στο δημόσιο χρέος, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως πρόσχημα δικαιολόγησης των μέτρων εξοντωτικής λιτότητας, με τα μέτρα της κυβέρνησης από 115% του ΑΕΠ το 2008 θα εκτοξευτεί το 2014 στο… 140% του ΑΕΠ! Θρίαμβος!
Τότε να δείτε τι θα ακούμε για νέα μέτρα λιτότητας που θα πρέπει να ληφθούν για να μειωθεί το χρέος…
http://m-epikaira.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: