"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

11/5/10

Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Κύπρο: καί στην Ελλάδα .,..Δεν υπερβάλλαμε ποτέ, το εννοούμε!

 
Έχουν περάσει αρκετές μέρες από την έρευνα στην οικία του Ξενή Ξενοφώντος.
Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης στην οποία εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για τη σωτηρία, έστω και την υστάτη, της Δημοκρατίας και του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης.
Όλες τις προηγούμενες ημέρες έχουμε αντιμετωπίσει το ζήτημα με πολλή νηφαλιότητα, ψυχραιμία και υπομονή καθώς θα θέλαμε να επιδείξουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στις νομικές διαδικασίες και στους θεσμούς αυτού του... κράτους. Έτσι λοιπόν περιοριστήκαμε κυρίως στην αναδημοσίευση αρθρογραφίας στον ημερήσιο τύπο και δηλώσεων πολιτικών προσώπων σχετικά με την υπόθεση.
Όπως θα έχετε αντιληφθεί, όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου με εξαίρεση φυσικά το κυβερνών ΑΚΕΛ έχουν εκφραστεί κατά της ενέργειας της αστυνομίας και έχουν χαρακτηρίσει τις έρευνες κατά του Δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος ως μια προσπάθεια φίμωσης των αντιφρονούντων και ένα σοβαρό πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα.
Η παρουσία της υπόθεσης στον ημερήσιο τύπο κινείται στα ίδια μήκη κύματος με τους πλείστους να αρθρογραφούν εκφράζοντας αλληλεγγύη στον κύριο Ξενοφώντος ο οποίος αδίκως αντιμετωπίζει τις κατηγορίες του Μακάριου Δρουσιώτη για δήθεν υπόθαλψη αγνώστου που επιθυμούσε την πρόκληση σωματικής βλάβης στον δημοσιογράφο. Στην προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα εκφοβισμού και πνευματικής τρομοκρατίας ο κύριος Ξενοφώντος δεν αποτελεί τίποτε άλλο από το θύμα του καθεστώτος.
Εξαίρεση αποτελεί φυσικά η καθεστωτική εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ η οποία φρόντισε να πει όσα αδυνατούσε να παραδεχτεί η ίδια η κυβέρνηση. Ενώ η αστυνομία έσπευσε να βεβαιώσει ότι δεν πρόκειται για μια προσπάθεια έμμεσης δίωξης του Χριστόφιας Watch αλλά για έρευνα σχετικά με απειλή κατά της ζωής του κύριου Δρουσιώτη, την επόμενη μέρα το εξώφυλλο της Χαραυγής έφερε τον τίτλο «Έφοδος στο Χριστόφιας Watch».
Παρόμοιες απόψεις εκφράζει επίσης η φυλλάδα του ΝΑΙ, εργοδότης του Μακάριου Δρουσιώτη και του Κωστάκη Κωνσταντίνου, εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ η οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι ο γάρος πετά. Εφαρμόζοντας λοιπόν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, τη πολύ βολική μέθοδο της επαγωγής προσπαθούν να μας πείσουν αφενός, για λόγους ακατανόητους σε εμάς του λιγότερο έξυπνους, πως το σχόλιο του Ρήγα αποτελούσε απειλή για τη ζωή του Μακάριου Δρουσιώτη. Αφετέρου προσπαθούν να μας πείσουν πως οι διαχειριστές του Χριστόφιας Watch υπέθαλψαν την εγκληματική (άκουσον άκουσον) πρόθεση του Ρήγα με το να μην διαγράψουν το σχόλιο. Επιπλέον για αιτίες που κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αλλά φανταζόμαστε ούτε και να δικαιολογήσει, αποφάσισαν πως ο κύριος Ξενοφώντος ήταν ο διαχειριστής του blog.
Και τα ερωτήματα που εγείρονται:
1. Τι θα γίνει τώρα;;; Αν ξεφυλλίσουμε όλο το διαδίκτυο θα βρούμε δεκάδες τέτοιες απειλές κατά πολλών. Θα ποινικοποιήσουμε σχόλια σε blogs, forums, και άλλες ιστοσελίδες;;;
2. Οι μπλόγκερς επιτρέπουν τα σχόλια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα ασπάζονται κιόλας. Το ίδιο ισχύει και με άλλα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα. Πολύ εύστοχα ένας αναγνώστης μας αναρωτήθηκε: Δηλαδή τι θα γίνει αν γράψω κάτι ανάλογο στο facebook; Θα σπεύσουν να συλλάβουν τους διαχειριστές του;
3. Από πότε συλλαμβάνεται κάποιος ο οποίος πιθανόν να υποθάλπει ένα κακούργημα τη στιγμή που δεν έχει αποφασισθεί ποιος είναι ο ίδιος ο αυτουργός και εφόσον η εξεταζόμενη ενέργεια δεν έχει ακόμη κριθεί ως ποινικό αδίκημα΄; Στην περίπτωση Ξενή Ξενοφώντος η δικαιοσύνη ξεκίνησε αντίστροφα τις έρευνες και αντί να εξετάσει αν υπάρχει αδίκημα και ποιος το διέπραξε, διενήργησε έρευνα στην οικία αυτού που πιθανόν να είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας στην οποία πιθανόν κάποιος ανώνυμος να εξέφρασε απειλές κατά τις ζωής ενός δημοσιογράφου, κάτι που πιθανόν να αποτελεί κακούργημα. Στην περιπτωσή αυτή, ο πιθανός διαχειριστής πιθανόν να αντιμετωπίζει την κατηγορία της υπόθαλψης. ΠΙΘΑΝΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ WATCH ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
4. Παρακολουθούμαστε από το καθεστώς; Τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέλιξη της υπόθεσης αφήνουν σοβαρά εκτεθειμένη την αστυνομία η οποία φαίνεται να παρακολουθούσε τον υπολογιστή του Ξενοφώντος πριν ακόμα και από την καταγγελία του Μακάριου Δρουσιώτη. Το σχόλιο του Ρήγα δημοσιεύθηκε στις 4 Μαρτίου. Η καταγγελία Δρουσιώτη έγινε στις 16 Μαρτίου ενώ η αστυνομία φαίνεται να διαπίστωσε πως ο κύριος Ξενοφώντος παρακολουθούσε την σελίδα στις 12 Μαρτίου. Πως είναι δυνατόν να παρακολουθούσαν τον κύριο Ξενοφώντος πριν ακόμη καταγγείλει την υπόθεση ο παραπονούμενος;
5. Απαγορεύονται οι επισκέψεις στο Χριστόφιας watch; Όπως συμπεράναμε από την μέχρι τώρα έκβαση της υπόθεσης, η σύνδεση του κυρίου Ξενοφώντος με την ιστοσελίδα Χριστόφιας Watch έγινε απλά και μόνο διότι ο δικηγόρος από τη Λευκωσία τόλμησε να επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας.
6. Εδώ και 5 ημέρες η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ αναδημοσιεύει συνεχώς το επίμαχο σχόλιο του ‘ΡΗΓΑ’. Δηλαδή αν όντως το σχόλιο θεωρηθεί απειλή κατά της ζωής του Μακάριου Δρουσιώτη θα προσαχθούν για ανακρίσεις και έρευνες οι κατά νόμο υπεύθυνοι της εφημερίδας;
Στη φωτογραφία, διαδηλωτής από τις πρόσφατες ταραχές στην Τεχεράνη. Μήπως αυτό θα είναι το επόμενο στάδιο της ελευθερίας του λόγου στην Κύπρο των Μαγάριου-Χριστόφια;
Μερικοί προβληματισμοί οι οποίοι βασανίζουν όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη σύλληψη του Ξενή Ξενοφώντος και εντεύθεν.
Μας βασανίζουν και μας αδιάκοπα αλλά ταυτόχρονα μας πεισμώνουν και μας δυναμώνουν ώστε να συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μην ξεχνάτε πως όλο αυτό το περιστατικό δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια δικαίωση των όσων εκφράζει αυτό το ιστολόγιο από τη μέρα λειτουργίας του. Αποδεικνύει περίτρανα πως δεν διαμαρτυρόμαστε αδικαιολόγητα.
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΛΟΓΚ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ… Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ.
Υ.Γ. Κύριε Δρουσιώτη ΔΕΝ επιθυμούμε να πάθετε κανένα κακό. ΔΕΝ επιθυμούμε ούτε να σας σκοτώσουμε, ούτε να υποθάλψουμε κανένα που σκοπεύει να το κάνει. Θα έπρεπε να είμαστε ηλίθιοι για να προβούμε σε μια τέτοια ενέργεια. Η ύπαρξη και η δράση σας μας δίνει άλλο ένα λόγο να αγωνιζόμαστε στα πλαίσια της Δημοκρατίας για Ελευθερία και Επιστροφή. Το είδος και το περιεχόμενο της αρθρογραφίας σας μας δίνει άλλο ένα ισχυρό όπλο να πείσουμε το λαό μας για τη ΑΝΑΓΚΗ σοβαρού, δημοκρατικού και ειρηνικού αγώνα για Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Λευτεριά, Ανθρώπινα Δικαιώματα και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
ΑΛΥΣΙΜΑΧΟΣ, ΔΟΡΚΩΝΑΣ, ΤΕΡΕΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ CHRISTOFIAS-WATCH

Δεν υπάρχουν σχόλια: