"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

18/5/10

Τα ΜΜΕ--Με τετοια ΜΜΕ δεν ειναι καθολου παραξενο, που ο ελληνας πολιτης βρισκεται σε τελεια συγχιση και οτι η πολιτικη και κοινωνικη ζωη της χωρας εχει αποσταθεροποιθει τελειως.


του Εμμανουηλ Σαριδη 
Ξεπερνω τον ρολο που παιζουν στον τοπο μας τα παρακλαδια των διεθνων ΜΚΟ και το Ιντερνετ με τους χιλιαδες Bloggers και τα αντιεξουσιαστικα και αντεθνικα Websites τους,  παραπεμποντας σε προηγουμενες μελετες μου για τις δρασεις τους, που δημοσιευθηκαν στο berlin-athen.eu. Σημερα θα αναφερθω, εν συντομια, στα ελληνικα ΜΜΕ (12).

Πιανοντας στα χερια σου μια απο τις μεγαλες καθημερινες εφημεριδες, εχεις την εντυπωση, οτι προκειται για ενα δοχειο γεματο με.....
σκατα (σκανδαλα, ψευδη, ρουφιανιες κ.α.), τα οποια συντακτες και δημοσιογραφοι  ανακατωνουν καθημερινα με μια τεραστια κουταλα που τους δωσαν στο χερι, για να βρωμανε οσο το δυνατον περισσοτερο. Και οταν η βρωμα που αναδυει ενα σκανδαλο, μια συκοφαντια η μια ψευδολογια εξατμισθει, καταπιανονται με το επομενο και ουτω κα’ εξης. 

Η βορβορωδης αυτη κατασταση εχει ξεπερασει πλεον καθε οριο ανοχης, τετοιες εφημεριδες μονο με γαντια μπορεις να πιασεις στο χερι σου. Και για να παρακολουθησεις ενα τηλεοπτικο προγραμμα πρεπει να βαλεις παρωπιδες και να βουλωσεις τ’ αυτια σου, σαν τον Οδυσεα. Οι λεγομενοι δημοσιογραφοι και οι ιδιοκτητες των μεσων αυτων φαινεται να εινε προθυμοι για τα τριακοντα αργυρια που παιρνουν να πουλησουν ακομη και τη μανα τους, η μονη εξειδικευση που εχουν, ειναι η υποκρισια, το ψευδος και η συκοφαντια. Πολλοι μαλιστα το παιζουν και αριστεροι, „συντροφια“, οπως εγραφε ενας αναγνωστης στην εφημεριδα Μακεδονια της Θεσσαλονικης, «που θα κάνουν με τα καμώματα τους τον Μάρξ να ξυρίσει τα γένια του και τον Λένιν να βγάλει μαλλιά!».

Ειναι ομως αυτοι που "δουλευουν" και εχουν για καποιους λογους γινει δημοφιλεις, οπως καποιος Θεμος, που για τις υπηρεσιες του (προς ποιον;) ειχε στον λογαριασμο του 5 εκατομμυρια Ευρω (απο που;). Με τετοια ΜΜΕ δεν ειναι καθολου παραξενο, που ο ελληνας πολιτης βρισκεται σε τελεια συγχιση και οτι η πολιτικη και κοινωνικη ζωη της χωρας εχει αποσταθεροποιθει τελειως.

Σαν αντιπροσωπευτικους μαργαριτες του ειδους θα ξεχωρζα την „Ελευθεροτυπια“, „Τα Νεα“, «Το Βημα» και τον «Ελευθερο Τυπο», που εκπληρουν ολους τους ορους του τηλεκατευθυνομενου τυπου που διαπιστωσε ο Fred Landis στην Λατινικη Αμερικη (ενα παραδειγμα εινε οι αλλαγες που σχεδιαζονται στον «Ελευθερο Τυπο» με «τα «πολιτικα που θα μεταφερθουν απο τις τελευταιες σελιδες μπροστα!», τα ρεπορταζ που θα δοθει κατευθυνση να εχουν νευρο και τις πολλες σελιδες που αρχισε να αφιερωνει στον Γιωργακη» (Ελευθερος Τυπος της 14.09.08). Τα εντυπα αυτα δεν εχουν σκοπο την πληροφορηση, αλλα την παραπληροφορηση του Ελληνα, ακριβως διοτι δημοσιευουν μερικες φορες και καποια αρθρα της προκοπης. Οι υπηρεσιες που προσφερουν ειναι πολυτιμες, οχι ομως για την Ελλαδα, αλλα για τον ηγεμονα, που τα χρησιμοποιει για να περναει την απο μεσα τους την πολιτικη του βουληση. Αν, οπως φαινεται, θα βγαλουν τελικα τον «βασιληα» Καραμανλη σαχ ματ, θα ειναι αυτο πραγματικα καλο για την Ελλαδα; Η ερωτηση φαινεται να μην τους απασχολει καθολου.

Στο ιδιο μηκος κυματος και η κρατικη ΝΕΤ, αντρο της Πασοκοκρατιας, των «αριστερων» και των ξενων μυστικων υπηρεσιων, που κατηντησε προσωπικος τηλεοπτικος σταθμος του Γιωργακη. Η τακτικη των ισων αποστασεων αναμεσα στα πολιτικα κομματα που ακολουθει η ΝΕΤ ειναι φαρσα. Παραδειγμα: Οταν στις ειδησεις γινεται αναφορα σε καποιο κυβερνητικο μετρο, σε σχεδιο νομου η στην ανακοινωση καποιου υπουργου, η κυρια Χουκλη, με το υφος ιεροεξεταστη που παιρνει σε τετοιες περιπτωσεις, παρουσιαζει πριν απο την αναφορα, καποιον αντιπροσωπο της αντιπολιτευσεως, εναν συνδικαλιστη η καποιον οργισμενο τραμπουκο, που αρχιξει να κατηγορει την κυβερνηση, οτι χτυπαει με το μετρο, που ακομη δεν μαθαμε, τους χαμηλομισθους και την φτωχολογια, οτι ειναι η καταστροφη για τα φτωχα στρωματα της κοινωνιας, για την νεολαια των 700 Ευρω η για καποιο συνδικατο. Την εχω δει επισης να μιλαει, με το ιδιο υπεροπτικο υφος, και με τον υπουργο οικονομιας, κατηγορωντας τον για τις αδικιες που γινονται στους φτωχους απο τα μετρα που παιρνει, σαν ναταν του υπουργειου κοινωνικης προνοιας, κι’ εκεινος, με φουκαριαρικο υφος, να προσπαθει να δικαιολογηθει.

Με τετοια (παρα)πληροφορηση δεν ειναι παραξενο, οτι ο διαμορφωθεις πολιτικος οριζοντας του Ελληνα περιοριζεται στα συμβαινοντα μονο στην Ελλαδα και ιδικοτερα σε μια διαμετρο 2-3 χιλιομετρων γυρω απο το Συνταγμα και το Κοινοβουλιο και ειναι τελειως αποσυνδεδεμενος απο οσα συμβαινουν διεθνως. Τα προβληματα που αντιμετωπιζει σημερα η Ελλαδα λογω της διενεξεως ΗΠΑ-Ρωσιας στο θεμα του αγωγου πετρελαιου δεν θεματοποιουνται σχεδον καθολου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: