"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

8/6/10

''Μπράβο'' υφυπουργάρα... Σε ''δεξίωση'' που παράθεσε το ΑΗΙ (4 Ιουνίου '10), στη "Μεγάλη Βρετανία'', δηλ. όχι όπου κι όπου, μίλησε και ο υφυπουργός ''Παιδείας, διά βίου μη Μάθησης και παπαδαριού'', ο (περί τα ομογενειακά αμαθής)

Μr. John Panaretos, ο οποίος «δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προσπάθειες που καταβάλλει το ΑΗΙ για την διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού μας στην αμερικανική κοινωνία, μία προσπάθεια που... γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όπως είπε, επισημαίνοντας τις αξιόλογες προτάσεις που κατέθεσε η οργάνωση για το πώς η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει σε αυτή την πορεία» (δημοσίευμα ΑΠΕ). Την ασοβαρότητα, που προκύπτει από τις ''δηλώσεις'', του παν-άσχετου με ομογενειακά υφυπουργού, δεν χρειάζεται να την σχολιάσουμε, γιατί προέκταση της τραγωδίας είναι η...κωμωδία. Aπλά τον ερωτούμε: Ποιά ''διάδοση γλώσσας και πολιτισμού'' από το ΑΗΙ κ. Πανάρετε; Πότε και που έκανε κάτι το ΑΗΙ στις ΗΠΑ, γιά ''διατήρηση και διάδοση'' γλώσσας, πολιτισμού; Τι δουλειά έχει με την Παιδεία; Είσαι σοβαρός; Τι ανοησίες και ψευτιές είναι αυτές; ('Η μήπως σου είπαν, oι ''ελλαδέμποροι'', ότι έχουν σχέση και με τα...Charter Schools, δηλ. την δουλειά άλλων που καπηλεύονται χωρίς ντροπή, ειδικά ο ''Συντονιστής'' ΣΑΕ ΗΠΑ κι εσύ το 'χαψες και τους πήρες στα σοβαρά;). Δυστυχώς, μάθαμε ότι και οι δύο υφυπουργοί Παιδείας, είχαν συνομιλίες γιά ζητήματα Παιδείας-Ελλήνων Εκπαιδευτικών στην Ομογένεια, με τον εκπροσωπώντα τον εαυτόν του...περιφερειάρχη ΣΑΕ ΗΠΑ, τον οποίον ούτε το Συμβούλιό του θέλει. Κατά συνέπεια, στο υπουργείο, είναι περισσότερο ασοβάρευτοι από ότι νομίζαμε.
http://www.kalami.net/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: