"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

23/6/10

Αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο ο στρατηγός Στάνλεϊ Μακρίσταλ

 Ο στρατηγός Στάνλεϊ Μακρίσταλ αποχώρησε σήμερα από το Λευκό Οίκο μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η αμερικανική προεδρία δεν.. έκανε καμία δήλωση αμέσως μετά την έξοδό του.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε 30 λεπτά.

Ο Ομπάμα πρέπει να αποφασίσει αν θα απολύσει ή θα διατηρήσει στη θέση του τον στρατηγό μετά τα προσβλητικά σχόλια που έκαναν ο Μακρίσταλ και οι συνεργάτες του σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone για μερικούς από τους στενότερους συνεργάτες του Ομπάμα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θέτει ένα δύσκολο δίλημμα στον Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την επιλογή να δώσει την εντύπωση ότι ανέχεται την ανυπακοή από έναν στρατιωτικό ή να προκαλέσει αναταραχή στην γραμμή της διοίκησης αποπέμποντας τον ΜακΚρίσταλ σε μία στιγμή κρίσιμη για την έκβαση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

Θεωρείται ότι ο Μπαράκ Ομπάμα εξοργίσθηκε για το άρθρο, αλλά δημοσία κράτησε χαμηλούς τόνους, επέπληξε τον ΜακΚρίσταλ και δήλωσε ότι θα έχει απευθείας συνομιλία μαζί του πριν λάβει την απόφασή του.

"Πιστεύω ότι το άρθρο στο οποίο εμφανίζονται δηλώσεις του ιδίου και του επιτελείου του δείχνουν έλλειψη ευθυκρισίας", δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους χθες.

Ο αμερικανός στρατηγός ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις, κάνοντας λόγο για "σφάλμα" και "έλλειψη ευθυκρισίας".

Στο άρθρο που φέρει τον τίτλο " The Runaway General", ο ίδιος ο ΜακΚρίσταλ κάνει υποτιμητικά σχόλια για τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον ειδικό απεσταλμένο στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Στενοί του συνεργάτες εμφανίζονται να αποκαλούν ανώτατο αμερικανό αξιωματούχο "κλόουν" και έναν άλλο "πληγωμένο ζώο".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: