"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

10/6/10

Πρώην υπουργός χρησιμοποιούσε την κυβερνητική πιστωτική για να βλέπει πορνό

Τη χρήση της υπουργικής πιστωτικής του κάρτας για να πληρώνει τις ταινίες πορνό που έβλεπε σε ξενοδοχεία, παραδέχτηκε ο νεοζηλανδός πρώην υπουργός οικοδομών και κατασκευών, Σέην Τζόουνς.

Ο Τζόουνς, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός στην τελευταία κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι είναι ένας ενήλικας που το αίμα του βράζει. «Πολλές φορές έχω...
μείνει σε ξενοδοχεία και άπλωσα το χέρι μου και παρακολούθησα ταινίες πορνό, τις οποίες τελικά πλήρωσα κιόλας», είπε ο πρώην υπουργός, ο οποίος από τα μέσα ενημέρωσης και τους συναδέλφους του στη βουλή, συγκαταλέγεται στους πιθανούς διεκδικητές της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος.

«Δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί, αλλά συνέβη, δεν με κάνει να αισθάνομαι σπουδαίος, αλλά δεν πρόκειται να κρυφτώ», είπε ο Τζόουνς, ο οποίος υπολόγισε ότι η υπόθεση κόστισε πάνω από 6.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου 3.400 ευρώ) και παραδέχτηκε ότι είχε διαθέσει τα χρήματα αυτά με λανθασμένο τρόπο.

Ένας άλλος πρώην υπουργός, ο Κρις Κάρτερ, παραδέχτηκε ότι ξόδεψε 251,16 ( δολάρια Νέας Ζηλανδίας) με την υπουργική κάρτα του για λουλούδια στα γενέθλια της συντρόφου του και για ένα μασάζ και για τους δύο, κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο εξωτερικό. Ο κυβερνητικός κανονισμός αναφέρει ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να βάζουν προσωπικά έξοδα στις κυβερνητικές πιστωτικές κάρτες ακόμη και αν στη συνέχεια αποδίδουν τις δαπάνες, όπως έκανε ο Τζόουνς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει μετά από αιτήσεις δημοσιογράφων, χιλιάδες έγγραφα με λεπτομερείς αναφορές της χρήσης των πιστωτικών καρτών στο πλαίσιο του νόμου για την Επίσημη Πληροφόρηση, μετά από την παραίτηση τον προηγούμενο Φεβρουάριο ενός υπουργού της συντηρητικής κυβέρνησης του Εθνικού Κόμματος εξαιτίας της λανθασμένης χρήσης της υπουργικής πιστωτικής κάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: