"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

14/6/10

Νίκη των Φλαμανδών εθνικιστών στο Βέλγιο

 
Ο ηγέτης του
 N-VA, Μπαρτ ντε ΒέβερΤο αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών στο Βέλγιο παραπέμπει σε όξυνση της πολιτικής κρίσης, καθώς οι εθνικιστές, που επιδιώκουν την απόσχιση της Φλάνδρας από το Βασίλειο του Βελγίου, σημείωσαν ιστορικών διαστάσεων νίκη.
 

Δεν ήταν μια εκλογική αναμέτρηση σαν όλες τις άλλες, αλλά ένα.. δημοψήφισμα για το μέλλον του Βελγίου. Οι λίγοι εκείνοι που ήλπισαν ότι η κάλπη θα έδινε τέλος στην πολιτική αστάθεια, διαψεύσθηκαν. Η κρίση, που σήμερα αποτυπώνεται με την μορφή της «γλωσσικής διαμάχης» μεταξύ Φλαμανδών και Βαλόνων, θα οξυνθεί, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές. Η ιστορικών διαστάσεων επιτυχία των εθνικιστών της Νέας Φλαμανδικής Συμμαχίας N-VA στην Φλάνδρα με ένα ποσοστό που αγγίζει το 30%, (27 έδρες σε σύνολο 150)καθιστά δυσκολότερη την υπόθεση του σχηματισμού κυβέρνησης στο Βέλγιο. Ο ηγέτης του N-VA, Μπάρτ ντε Βέβερ, δεν είναι φυσικά ο άνθρωπος που θα επιδιώξει μια κυβέρνηση ικανή να βγάλει το Βέλγιο από την κρίση που ο ίδιος σε τελική ανάλυση πυροδοτεί. Όμως, η εκλογική ήττα των Φλαμανδών Χριστιανοδημοκρατών (CDV) του Υβ Λετέρμ που περιορίστηκαν στο 17,5% καθιστά τώρα πιθανότερη τη συμμετοχή του N-VA στην επόμενη βελγική κυβέρνηση.
 http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5680850,00.html

Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: