"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

14/6/10

Γιατί δεν κατορθώνουν οι μηχανικοί της ΒΡ να κλείσουν την τρύπα απο όπου εδώ και βδομάδες αναβλύζει το πετρέλαιο στον Κόλπο του Μέξικού;

Πολύ απλά: Επειδή το πετρέλαιο απορρέει απευθείας από το βυθό της θάλασσας. Και τον δημιουργηθέντα "κρατήρα" δεν μπορεί ενδεχομένως κανείς να τον κλείσει. Που σημαίνει, ότι το πετρέλαιο μπορεί να τρέχει για χρόνια - ώσπου η πηγή να αδειάσει και μεγάλα τμήματα του περιβάλλοντος να έχουν απονεκρωθεί

Μεγενθύνατε
του Gerhard Wisnewski
  
Στην τηλεόραση βλέπουμε εναν μικρό σωλήνα στο βυθό της θάλασσας, από τον ...οποίο αναβλύζει για βδομάδες τώρα πετρέλαιο. Αλλά γιατί δεν κατορθώνουν οι μηχανικοί να τον κλείσουν; Γιατί να μην μπορεί να τοποθετηθεί μια καμπάνα με έναν σωλήνα στην κορυφή της, που θα αντλούσε το πετρέλαιο; Πολύ απλά: Επειδή το πρόβλημα δεν είναι ο ανοιχτός σωλήνας. Στην πραγματικότητα το πετρέλαιο απορρέει απευθείας από το βυθό της θάλασσας. Και αυτόν τον "κρατήρα" δεν μπορεί ενδεχομένως κανείς να τον κλείσει. Που μπορεί να σημαίνει, ότι το πετρέλαιο θα τρέχει για χρόνια - ώσπου η πηγή να αδειάσει και μεγάλα τμήματα του περιβάλλοντος να έχουν απονεκρωθεί. 

Το φάντασμα του Blowouts

Ακόμη πρίν απο 13 χρόνια οι ειδικοί άρχισαν να φοβάντε μια "παρατεταμένη έκρηξη στα βαθιά νερά" (sustained deepwater-Blowout), ειδικά στον κόλπο του Μεξικού. Πολλές γεωτρήσεις σε όλο και μεγαλύτερα βάθη είχαν σαν συνέπεια εκρήξεις λόγω της σαθρώτητας του βυθού, που αντιμετωπίσθηκαν με "natural well bridging". Στον κόλπο του Μεξικού όμως, στο πεδίο Macondo, αυτό αποδείχθηκε ανέφικτο. Κανείς δεν ήξερε πώς αντιμετωπίζονται "sustained deepwater-blowout" σε βάθος 1.500 μέτρων, γιατί μέχρι τότε οι γεωτρήσεις γινόντουσαν σε βάθος 300 μέτρων και έτσι για τις εκρήξεις που προκάλεσε το "Deepwater Horizon" οι μηχανικοί δεν είχαν - και δεν έχουν ακόμη - καμμία λύση.

Και επειδή η καταστροφή είναι αναποφευκτη, μάταια περιμένει κανείς να δεί στα ΜΜΕ παρδαλές Computersimulationen και προγνώσεις για την εξέλιξη του δράματος. Πουθενά δεν διοργανώνονται διεθνή Panels και συνατήσεις επιστημόνων για την αντιμετώπιση της κρίσεως. Το μόνο που μαθαίνουμε, είναι η καταστροφή που εγινε σήμερα και τί είπε ο Barack Obama. Περίεργο, πόσο φειδωλα γίνανε ξαφνικά σε ανακοινώσεις και αναλύσεις τα ΜΜΕ και οι φλύαροι πολιτικοί μας.
  

Στη χειρότερη περίπτωση, το πετρέλαιο στο πεδίο Macondo θα αναβλύζει για χρόνια. Η πλατφόρμα έχει γίνει ενα είδος Sand Blaster, που θα φέρνει στην επιφάνεια πετρέλαιο μαζί με πέτρες, άμμο και χαλίκι και θα ανοίγει ένα όλο και πιο μεγάλο χωνί στο βυθό της θάλασσας. Το πετρέλαιο που ξεχειλίζει, έχει περικλύκλώσει τη χερσόνησο της Φλώριδας και με τα ρεύματα των Αζόρων και του Ατλαντικού θα φτάσει στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αφρική. Οι λίγοι ερευνητές που ασχολούνται με το θέμα υπολογίζουν με μια εκκροή πετρελαίου, που θα διαρκέσει γύρω στους 18 μήνες. Και όπως λέει ένας υπεράκτιος εμπειρογνωμόνων και μηχανικός, "θα λάβει αποκαλυπτικές διαστάσεις".

Το πετρέλαιο όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα, υπάρχει ακόμη ένα επίπεδο της κλιμάκωσης. Το σχηματισθέν χωνί στο βυθό διευρύνεται και γίνεται όλο και πιο βαθύτερο, ενώ το νερό απο την επιφάνεια μέχρι το βυθό της θάλασσας γίνεται όλο και πιό αρύ. Ο όλο και πιό λεπτός μανδύας δεν αντέχει στην πίεση του θαλάσσιου νερού και θα σπάσει. Με την καθίζηση του πυθμένα δημιουργείται στην επιφάνεια ένα κύμα, που φτάνοντας στις ήδη καταστραφείσες ακτές του Μεξικού και της Φλόριντας θα μεταβληθεί σε ένα τσουνάμι. Σε ενα τοξικό τσουνάμι, που θα αποτελείται απο θαλάσσιο νερό, πετρέλαιο και λάσπη πετρελαίου. Και αυτό δεν είναι πρόγνωση, αλλά αυτό που διακυβεύεται. Και εξηγεί, γιατί τα διευθυντικά στελέχη της ΒΡ στην απελπισία τους, παρακάλεσαν την Ρωσία να τους στείλει τεχνικούς για βοήθεια.

Η αλήθεια είναι: Η καταστροφή του Deepwater-Horizon θα μπορούσε να αποτελέσει για τις ΗΠΑ ένα σοβαρό πλήγμα, οικονομικό και οικολογικό. Ίσως ακόμη και για ολόκληρο τον πλανήτη.

Δείτε Livestreams από τα υποβρύχια ρομπότ της ΒΡ στη διεύθυνση:


Rubrik: Thema/Θεμα
13.06.10
 von Gerhard Wisnewski 



Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: