"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

21/6/10

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Πάρτι εκατομμυρίων..

 
Δήμος Βερύκιος
   Επί σειρά ετών διεξάγεται ένα απίστευτο «πάρτι εκατομμυρίων» πάνω στην καμένη Ελλάδα. Περί τα 20 με 25 εκατομμύρια ευρώ πληρώνουν κάθε χρόνο οι Έλληνες φορολογούμενοι για την.... ενοικίαση πυροσβεστικών εναέριων μέσων, χωρίς ωστόσο κάθε φορά να αποφεύγεται το χειρότερο.
   Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει σύσκεψη μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων (Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη) για τη λήψη μέτρων εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
   Κατά την γνώμη μας στην εν λόγω σύσκεψη θα έπρεπε να συμμετάσχει και το υπουργείο Οικονομικών. Και τούτο διότι είναι κοινό μυστικό ότι συγκεκριμένα κυκλώματα λυμαίνονται τον χώρο της πυρόσβεσης καθώς έχουν απλωμένα τα πλοκάμια τους στις μεσαίες βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης, μέσα από τις οποίες διοχετεύονται υπαγορευμένες εισηγήσεις και προτάσεις...
   Τα νούμερα που πληρώνει κάθε χρόνο το Ελληνικό Δημόσιο είναι άκρως ενδεικτικά: μόνο για τη μίσθωση τεσσάρων ελικοπτέρων αμερικανικής κατασκευής καταβάλλεται το αστρονομικό ποσόν των 16.600.000 ευρώ! Ενώ παράλληλα είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά σε σχέση με τα ρωσικά ιπτάμενα μέσα. Το μεγαλύτερο ελικόπτερο πυρόσβεσης στον κόσμο –το ρωσικό- με κάδο νερού χωρητικότητας 15 τόνων, κοστίζει 2.100.000 ευρώ ανά έτος, δηλαδή περίπου το μισό από ό,τι το αμερικανικό ελικόπτερο, παρότι το ρωσικό μεταφέρει τριπλάσια ποσότητα νερού από το αμερικανικό!
   Επίσης, το ενοίκιο για τα μικρότερα, επίσης ρωσικής κατασκευής, ελικόπτερα τα οποία έχουν ικανότητα μεταφοράς 3,5 με 4 τόνους νερού, δηλαδή ελάχιστα μικρότερη από εκείνη των αμερικανικών, ανέρχεται σε 800.000 ευρώ για κάθε έτος, δηλαδή περισσότερο από πέντε φορές φθηνότερα από ό,τι τα αμερικανικά ελικόπτερα S–64Ε που κάθε ώρα πτήσης τους στοιχίζει περί τις 27.000 ευρώ, νούμερο που μάλλον αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ!
   Είναι σαφές ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία και νούμερα που κυκλοφορούν ευρύτατα στα επιτελεία της Πυροσβεστικής αλλά και της Αεροπορίας θα πρέπει να τύχουν της προσοχής της νέας κυβέρνησης. Πριν προχωρήσει στις νέες προκηρύξεις για το 2010, να διερευνήσει τις πραγματικές δυνατότητες και τις πραγματικές τιμές στις οποίες μισθώνονται διεθνώς τα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Και αν προκύψουν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στις τιμές που πλήρωσε η Ελλάδα σε σχέση με αυτές που έχουν πληρώσει άλλες χώρες κυρίως, του μεσογειακού Νότου θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω τα πώς και τα γιατί αυτών των υπερτιμολογήσεων.
   Έτσι απλά και ξεκάθαρα...


Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: