"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

22/6/10

Οι Λιβανέζικες αρχές έδωσαν άδεια απόπλου σε σκάφος που θα επιχειρήσει να διασπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας βοήθεια

Ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τον απόπλου ενός σκάφους που σκοπεύει να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, παρά τις προειδοποιήσεις του Ισραήλ ότι διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει όλα τα... διαθέσιμα μέσα για να σταματήσει όποιο σκάφος επιχειρήσει να πλεύσει από το Λίβανο στη Γάζα.

Ο υπουργός Μεταφορών Γάζι Αρίντι δήλωσε ότι έδωσε άδεια για τον απόπλου του πλοίου "Julia", με προορισμό την Κύπρο, επισημαίνοντας ότι επειδή ο Λίβανος και το Ισραήλ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση δεν μπορεί να πλεύσει ένα πλοίο απευθείας από τις λιβανικές ακτές προς τη Γάζα.

"Ο Λίβανος και το Ισραήλ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και κανένα πλοίο δεν έχει αποπλεύσει ποτέ από το Λίβανο προς το Ισραήλ. Τώρα τι θα αποφασίσουν οι Κύπριοι, δεν γνωρίζω. Η Κύπρος μπορεί να μην επιτρέψει τον απόπλου για τη Γάζα", δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Μεταφορών.

Σε επιστολή του στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Ισραηλινός πρεσβευτής αναφέρει ότι ένας μικρός αριθμός πλοίων προγραμματίζει να αποπλεύσει από το Λίβανο, με τελικό προορισμό τη Γάζα, αλλά - κατά την ισραηλινή πλευρά- "παραμένει αμφίβολη η πραγματική φύση των ενεργειών τους". Ο Ισραηλινός διπλωμάτης υποστηρίζει ότι υπάρχει "πιθανή διασύνδεση" με τη λιβανική ανταρτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Ωστόσο πριν αποσταλεί αυτή η επιστολή στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι ενώ υποστηρίζει τις ανθρωπιστικές αποστολές στη Γάζα, "έχει αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να τηρήσει αποστάσεις από το συγκεκριμένο ανθρωπιστικό κίνημα", επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να δώσει στο Ισραήλ κανένα πρόσχημα για να επιτεθεί στο Λίβανο.

Οι διοργανωτές της ανθρωπιστικής αποστολής, που θα γίνει με δύο πλοία, δηλώνουν αποφασισμένοι να προσπαθήσουν να διασπάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, παρά τις προειδοποιήσεις των Ισραηλινών. Δεν είναι σαφές ωστόσο εάν τα δύο πλοία θα πλεύσουν συγχρόνως προς τη Λωρίδα της Γάζας, δεδομένου ότι οι λιβανικές αρχές έχουν δώσει άδεια απόπλου μόνο για το σκάφος "Julia".

"Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να συμπληρώσουμε τα έγγραφα που χρειάζονται για να πλεύσουμε προς τη Γάζα με ιατροφαρμακευτική βοήθεια", δήλωσε η Σαμάρ αλ-Χατζ, που συμμετέχει στην επιτροπή προετοιμασίας του δεύτερου σκάφους- του "Mariam". "Ας λένε οι Ισραλινοί ό,τι θέλουν, εμείς προετοιμαζόμαστε", πρόσθεσε.

Στο πλοίο "Mariam" θα επιβαίνουν γυναίκες γιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες και μητέρες, "που δεν ανήκουν σε κάποιο πολιτικό κόμμα", όπως δήλωσε η Σαμάρ αλ-Χατζ. Οι γυναίκες θα είναι από αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες, αλλά μεταξύ τους θα είναι και τέσσερις Αμερικανίδες μοναχές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ-Γερμ.πρακτ.  
Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: