"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

10/6/10

Ερντογάν: "Βρώμικη προπαγάνδα" οι κατηγορίες ότι η Τουρκία αλλάζει κατεύθυνση


Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα "βρώμικη προπαγάνδα" τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία γυρίζει την πλάτη στους Δυτικούς.

"Όταν η Γαλλία επενδύει στη Συρία ή σε άλλες αραβικές χώρες, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά όταν πρόκειται για την Τουρκία που επενδύει στις αραβικές χώρες ή το αντίστροφο, μια βρώμικη προπαγάνδα προσπαθεί να εμποδίσει τη διαδικασία", δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε...
τουρκο-αραβικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

"Αυτοί που λένε πως η Τουρκία διέρρηξε τις σχέσεις της με τη Δύση είναι πράκτορες μιας κακόβουλης προπαγάνδας", δήλωσε ακόμη.

"Είμαστε ανοικτοί σε όλες τις περιοχές του κόσμου", πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν επεδίωξε εξάλλου να δικαιολογήσει το "όχι" της Τουρκίας στην επιβολή νέων κυρώσεων που αποφασίσθηκαν χθες από τον ΟΗΕ εναντίον του Ιράν, λέγοντας ότι το "ναι" θα ήταν "ατιμωτικό" για τη χώρα του.

"Αν δεν είχαμε πει 'όχι', αυτό θα ισοδυναμούσε με το να αρνηθούμε τον εαυτό μας και να αρνηθούμε τις υπογραφές μας", δήλωσε ο Ερντογάν, υπαινισσόμενος την υπογραφή στα μέσα Μαΐου από τη χώρα του, τη Βραζιλία και το Ιράν μιας συμφωνίας ανταλλαγής ιρανικού καυσίμου, που απορρίφθηκε από τους Δυτικούς.

"Θα ήταν μια ατιμωτική πράξη" να ψηφίσει η Τουρκία εναντίον του Ιράν, επέμεινε ο τούρκος πρωθυπουργός. "Δεν θέλουμε να είμαστε συνεργοί σε ένα τέτοιο σφάλμα, επειδή η Ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει", πρόσθεσε.

Εξηγώντας ότι η Τουρκία εξακολουθεί να υποστηρίζει μια διπλωματική λύση στο θέμα του Ιράν, ο Ερντογάν επέκρινε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας να υιοθετήσει νέα σειρά κυρώσεων.

"Γιατί κυρώσεις; Γιατί αυτή η βιασύνη;", αναρωτήθηκε.

Στο μεταξύ, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ ότι η ΕΕ διέπραξε "σφάλματα" έναντι της Τουρκίας.

"Πιστεύω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι διαπράξαμε το σφάλμα να σπρώξουμε την Τουρκία προς ανατολάς, αντί να την τραβήξουμε προς εμάς", δήλωσε ο ιταλός υπουργός, απηχώντας παρόμοια δήλωση που έκανε χθες Τετάρτη ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι "η Τουρκία κλίνει προς ανατολάς" και επέκρινε γι' αυτό "ορισμένους" Ευρωπαίους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: