"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

11/6/10

Ο φασισμός της λιτότητας θα είναι ανάλγητος

Οι κορυφαίοι ιστορικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί αναλυτές προειδοποιούν πως τα δρακόντεια μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις της Δύσης, θα προκαλέσουν αναταραχές, ακόμη και επαναστάσεις, καθώς οι πολίτες θα αντιδράσουν με οργή στη κλοπή των μισθών τους, των συντάξεων τους και των οικονομιών τους, από τους ίδιους τους οικονομικούς τρομοκράτες που προκάλεσαν ευθύς εξαρχής την οικονομική κατάρρευση.
Ο καθεστωτικός ιστορικός Simon Schama το ξεκαθαρίζει στο πρόσφατο άρθρο του στην ελεγχόμενη από τη Bilderberg Financial Times, με τίτλο The World Teeters on the Brink of a New Age of Rage. Και το γεγονός ότι ο ίδιος είναι κατά βάθος ελιτιστής, κάνει το άρθρο του ....ακόμη πιο ανησυχητικό. Πρόκειται για κάποιον που είναι ήδη μέσα, και που αντιλαμβάνεται πως τα μέτρα λιτότητας είναι στη πραγματικότητα ο προπομπός μιας νέας παγκόσμιας τάξης, που πιθανόν να οδηγήσει και σε επαναστάσεις. Η πρόβλεψή του πως είμαστε στα πρόθυρα μιας «εποχής οργής» δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδία. Μιλάμε για κάποιον που θεωρείται ο κορυφαίος ιστορικός της Βρετανίας.
Ο Schama επιμένει πως τουλάχιστον στις ΗΠΑ, ο Ομπάμα θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε  πολεμιστή. Οι λαϊκές αντιδράσεις  θα τον υποχρεώσουν να γίνει ένας αυστηρός φορέας επιβολής,  αν θέλει να κερδίσει στην επερχόμενη οργισμένη έκρηξη που θα στοχοποιήσει τον φασισμό της λιτότητας. Όλοι έχουμε δει τις κοινωνικές αναταραχές που έγιναν στην Ελλάδα ως αντίδραση στα παραλυτικά οικονομικά μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση προκειμένου να πάρει δάνειο από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Όμως, τα καθεστωτικά ΜΜΕ του πλανήτη, απέτυχαν στο να προβάλουν ή να αναδείξουν για ποια ακριβώς μέτρα πρόκειται, και κυρίως για το πώς η επιβολή τους στις ΗΠΑ και στη Βρετανία θα οδηγήσει σε μεγάλες κοινωνικές αναταράξεις.
Τα μέτρα λιτότητας που σχεδιάζονται για επιβολή στη Βρετανία, τη δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, είναι περίπου τα εξής:
-Μαζικές περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες και παροχές, δυο με τρεις φορές μεγαλύτερες από οποιαδήποτε περικοπή από την εποχή του τέλους του Β`ΠΠ.
-Πάγωμα και μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που θα οδηγήσουν σε απεργίες, αναστέλλοντας τη λειτουργία ολόκληρων κρατών και δυσχεραίνοντας την όποια οικονομική ανάκαμψη.
-Σοκαριστικές αυξήσεις στους φόρους, που μπορεί να οδηγήσουν  μέχρι και σε φορολόγηση του 98% σε όλα τα εισοδήματα πάνω από κάποιο επίπεδο. Τέτοιες αυξήσεις θα εξαφανίσουν κυριολεκτικά τη μεσαία τάξη, καθώς όλα τα εισοδήματα πέραν των περίπου £20,000 ($28,000) θα καταλήγουν τα δημόσια ταμεία. Αυτό θα οδηγήσει σε γενικευμένη φοροδιαφυγή, και μαζικές προσλήψεις οικονομικών και φορολογικών ελεγκτών για να κυνηγηθεί η φοροδιαφυγή. Στις ΗΠΑ, μόλις πρόσφατα προσεληφθήκαν 16.000 νέοι πράκτορες του IRS (εφορίας) σε αναμονή των πολλών φοροφυγάδων που υπολογίζεται πως θα ακολουθήσουν την επιβολή αρκετών νέων φόρων στα προσεχή χρόνια.
-Περικοπές σε επιδόματα πρόνοιας, που θα γονατίσουν τους φτωχούς οι οποίοι θα χτυπηθούν παράλληλα και από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό. Οι οικονομικά εξαθλιωμένοι θα βγουν στους δρόμους, μην έχοντας να χάσουν τίποτα, αφού ακόμη  και το πενιχρό χαρτζιλίκι που τους δίνεται σήμερα, μάλλον θα μειωθεί και αυτό στο ελάχιστο.
-Το ΦΠΑ θα ανέβει, για τους  ανθρώπους που ήδη πληρώνουν το μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Ευρωπαίοι πληρώνουν ήδη 15-25% φόρο για πάρα πολλά προϊόντα και υπηρεσίες, και αυτό το «αόρατο» χαράτσι προβλέπεται να αυξηθεί. Η Ελλάδα το ανέβασε πρόσφατα στο 23% από το 21% που ήταν. Στις ΗΠΑ, ο Ομπάμα το σκέφτεται σοβαρά, καθώς το ΔΝΤ κάνει σχέδια για ένα νέο φόρο στις συναλλαγές που θα προσθέσει σε αυτούς που ήδη βαρύνουν τη κατανάλωση.
-Οι κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν να βάλουν χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία αυξάνοντας την ηλικία συνταξιοδότησης, έτσι ώστε να μη προλαβαίνει κανείς να συνταξιοδοτηθεί. Στην Ελλάδα, η σύνταξη συνδέθηκε με το προσδόκιμο όριο ηλικίας, έτσι ώστε οι περισσότεροι θα πεθάνουν πριν πάρουν στα χέρια τους κάποια σύνταξη.
-Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η νομοθεσία είναι αυτή που καθορίζει το πόσοι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολυθούν σε κάποιο χρονικό διάστημα στον ιδιωτικό τομέα. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό διπλασιάστηκε, από το 2% στο 4%. Αν το πάρουμε στην ακραία του μορφή, αυτό το μέτρο μπορεί να διπλασιάσει την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα, και να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία με τη σειρά τους θα μειωθούν, οδηγώντας περισσότερο κόσμο στην ανέχεια.
Όλα αυτά τα μέτρα επιβλήθηκαν σε κάποιο βαθμό στη Ελλάδα, και είδαμε τις οδυνηρές τους συνέπειες. Αυτό που κάνει τη κατάσταση πιο τρομακτική, είναι πως τα μέτρα που ετοιμάζονται για την υπόλοιπη Ευρώπη και πιο ειδικά τη Βρετανία, θα είναι πολύ πιο δραστικά από αυτά που έζησε η Ελλάδα. Τη τελευταία φορά που οι Βρετανοί έζησαν κάτι παρόμοιο ήταν το 1977 όταν οι δημόσιες δαπάνες μειώθηκαν κατά 4%. Ακολούθησαν απεργίες, διαδηλώσεις, άταφοι νεκροί, με αποτέλεσμα ο τότε Γερμανός καγκελάριος να χαρακτηρίσει την Αγγλία ως «χώρα μη αναπτυγμένη πλέον». Οι  σχεδιαζόμενες σήμερα περικοπές αμοιβών, λέγεται πως θα είναι διπλάσιες από αυτές που έγιναν το 1977, σε ποσοστό δηλαδή 9-11%. Αν υπήρξαν εξεγέρσεις και ταραχές σε μια «μη αναπτυγμένη» χώρα για περικοπές του 4%, φανταστείτε τι μας περιμένει τώρα. Χώρια η πληθώρα των υπόλοιπων μέτρων λιτότητας που θα συνοδεύσουν τις μισθολογικές περικοπές.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός και συμμετέχων στη  λέσχη Bilderberg, David Cameron, έχει προειδοποιήσει πως τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση του «θα επηρεάσουν κάθε κάτοικο της Βρετανίας. Και οι συνέπειες τους θα μείνουν μαζί μας για πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες, στο μέλλον».
Ο φασισμός της λιτότητας είναι η πραγματοποίηση της παγκόσμιας ελίτ για μια «μεταβιομηχανική επανάσταση», εξαιτίας της οποίας θα πέσει κατακόρυφα το επίπεδο διαβίωσης στη Δύση. Θα τελματώσει η οικονομική ανάπτυξη, και οι λαοί θα ανησυχούν περισσότερο για το πώς θα ταΐσουν τις οικογένειες τους παρά για το πώς θα αντισταθούν στους ίδιους τους οικονομικούς τρομοκράτες που οργάνωσαν την οικονομική κατάρρευση από την αρχή της.
Ένας πεινασμένος όχλος είναι ένας θυμωμένος όχλος. Αν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο, και αν η «μεταβιομηχανική επανάσταση» ξεδιπλωθεί γρηγορότερα από ότι αναμένεται, η παγκόσμια ελίτ μπορεί να βρεθεί ενώπιον μιας πολύ διαφορετικής επανάστασης. Μιας επανάστασης των λαών εναντίον των διεφθαρμένων πλουτοκρατών που εκμεταλλεύονται τα βάσανα που όμως οι ίδιοι προκάλεσαν, αποσκοπώντας στην επιβολή μιας αυταρχικής παγκόσμιας κυβέρνησης.


πηγη antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: