"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

15/6/10

Ο Ρωσικός Στόλος θα αποκτήσει ατομοκίνητο υποβρύχιο νέας γενιάς


Για τον αποτελεσματικό εκσυγχρονισμό του Πολεμικού Ναυτικού στη Ρωσία εκπονείται κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης της ναυπηγικής. Μιά από τις κατευθύνσεις του... προγράμματος είναι η κατασκευή σειράς υποβρυχίων τάξης «Σεβεροντβίνσκ».
 Τη σχετική δήλωση έκανε ο Πρόεδρος Μεντβέντιεφ στο Σεβεροντβίνσκ στην τελετή καθέλκυσης στη θάλασσα αυτού του ατομοκίνητου καταδρομικού υποβρυχίου. Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε το νέο καταδρομικό ως παράδειγμα αποτελεσματικής εφαρμογής πολύπλοκου σχεδίου. Παρά την κρίση, η Ρωσία θα συνεχίσει την κατασκευή των πιό σύγχρονων πλοίων, υπογράμμισε ο Ντμίτρι Μεντβέντιεφ:
 «Πρέπει να κατασκευάζουμε πιό ενεργά τα πιό σύγχρονα πλοία, να δημιουργούμε δυναμικό για το μέλλον, παρόλες τις τρέχουσες δυσκολίες. Η σχετική δραστηριότητα αναπτύσσεται σύμφωνα με το κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμών».
Το ατομοκίνητο υποβρύχιο «Σεβεροντβίνσκ» (σχέδιο «Γιάσεν»), που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο «Σεβμας», ανήκει στα πλοία 4ης γενιάς. Και διακρίνεται για τη θεμελιωδώς νέα αρχιτεκτονική του σώματος του και των νεοτάτων συστημάτων εξοπλισμού. Το σώμα του «Σεβεροντβίνσκ» είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής στερεότητας. Διαθέται διασωστικό θάλαμο για όλο το πλήρωμα, που ανεβαίνει στην επιφάνεια σε περίπτωση ατυχήματος. Το σκάφος είναι εφοδιασμένο με πυρηνική ενεργειακή εγκατάσταση, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις ασφάλειας, καθώς και στο υδροακουστικό σύστημα «Αγιαξ». Στο εξοπλισμό του υποβρυχίου περιλαμβάνονται 8 εκτοξευτήρες υπερηχητικών ιπτάμενων πυραύλων και καθολικές αυτοκατευθυνόμενες τορπίλλες μεγάλου βάθους. Το υποβρύχιο είναι εφοδιασμένο με νεότατα συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης και με εκτοξευτήρα νερού στη θέση του έλικα.
Το «Σεβεροντβίνσκ» είναι υποβρύχιο πολλαπλών στόχων, που μπορεί να πλήξει υποβρύχια και ενώσεις τύπου αεροπορικής ομάδας. Ίσως θα είναι το πιό ολιγοθόρυβο υποβρύχιο στον κόσμο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δυτικών και Ρώσων εμπειρογνωμόνων, στο επίπεδο της υδροακουστικής επισήμανσης, μόνο το αμερικανικό ατομοκίνητο υποβρύχιο «Σι Βουλφ» μπορεί να ανταγωνιστεί το «Σεβεροντβίνσκ». Από την άλλη το ρωσικό υποβρύχιο διαθέτει πολύ πιό υψηλό επίπεδο καθολικότητας, σε σύγκριση με το αμερικανικό ανάλογό του. Όπως αναμένεται, ο Ρωσικός Στόλος θα πάρει το «Σεβεροντβίνσκ» το 2011. Μετά την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου πλοίου σχεδιάζεται να κατασκευαστούν άλλα έξι υποβρύχια αυτού του τύπου.


Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: