"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

10/6/10

Η αλήθεια-Τα γεγονότα:

Και η απάντηση του ΥΠΕΞ
500.000 δολάρια, σε 2 χρόνια, ΜΟΝΟ γιά ενοίκιο ''κατοικίας" πρέσβη
Μπράβο στον (και υπουργό Εξωφρενικών) GAP... 'Εχει καλή διαίσθηση: ''Θα μας πάρουν με τις πέτρες''

Ο τώρα πρέσβης στον ΟΗΕ (Αναστ. Μητσιάλης) δεν φταίει...''επίσημα'', αφού βρήκε προϋπάρχουσα κατάσταση. Ουσιαστικά, ναι φταίει κι αυτός, γιατί ''βρήκε και απολαμβάνει'' (χαζός είναι;)... 'Αμα ήταν σοβαρός, δεν θα δεχόταν ανανέωση της ενοικίασης, με τέτοιο ενοίκιο (20.000 δολ. τον... μήνα, χώρια τα υπόλοιπα), την ώρα που η Ελλάδα υποφέρει. 'Αρα έχει ευθύνη... Βασικός φταίχτης είναι ο προηγούμενος, πρέσβης Ι. Μουρίκης, γνωστός θαμώνας καφενείων, που η Ντόρα -αναξιοκρατικά, ως ρουσφέτι- τον τοποθέτησε στον ΟΗΕ. Αυτός είχε ''λόξα'' γιά πανάκριβες καταστάσεις και άλλα ''κόλπα'', μακριά από την πρεσβευτική κατοικία και με παραπλανητικές εκθέσεις στο ΥΠΕΞ, δημιούργησε έντεχνα το ''ακατοίκητη''.
ΠΟΝΤΙΚΟ-σκάνδαλο: Το ''περίεργο'' στην υπόθεση είναι ότι, οι δύο πάνω όροφοι, πρεσβευτική και προξενική κατοικία στο -80 χρονών- κτίριο του γεν. Προξενείου, χτίστηκαν πριν 30 χρόνια. Πως γίνεται ο ένας όροφος να είναι κατοικήσιμος (προξενικός) και ο άλλος (πρεσβευτικός) να μην είναι; Πόσα χρόνια και χρήματα χρειάζονται γιά...ψιλοεπισκευές ή γιά να διώξουν τα...ποντίκια που ''έβλεπε'' ο Ιωάννης Μουρίκης, που του... ''άφησε'' -όπως έλεγε- ο προκάτοχός του, Αδάμ(αντας) Βασιλάκης;...

Υπάρχει και η περίπτωση την πρεσβευτική κατοικία να την... ''στοίχειωσε'' πριν Μουρίκη, ένας άλλος εκλεκτός της Ντόρας, ο γνωστός ως ''το ροχαλητό των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, του ΟΗΕ'', ο πρέσβης-''διαμάντι'' Βασιλάκης. Οπότε, ας καλέσουν... αρχιεπίσκοπο ή ...ραβίνο, γι' αγιασμό. Προτείνουμε ραβίνο, επειδή τα τελευταία χρόνια στα προξενεία μας στις ΗΠΑ, γίνονται περισσότερες εκδηλώσεις εβραιο-ισραηλινού ενδιαφέροντος, παρά ελληνικού.

(Γιά κακή μας τύχη, οι περισσότεροι πρέσβεις της Ελλάδας, ειδικά στις ΗΠΑ, διορίζονται με μόνο προσόν την εύννοια του/της εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών και το παίζουν ''μεγάλοι διπλωμάτες'', αλλά τ' αποτελέσματα γιά την Ελλάδα, από την ''μεγάλη διπλωματία'' τους τα τελευταία 35 χρόνια, είναι σχεδόν μηδαμινά).

Σημαντικό: Ας ψάξουν στο ΥΠΕΞ και τα ενοίκια γιά προξενκές κατοικίες σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

http://www.kalami.net/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: