"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

11/6/10

ΗΠΑ: Όπλα μαζικής καταστροφής τρομοκρατών η μεγαλύτερη απειλή

Ο κίνδυνος να περιέλθουν στην κατοχή των τρομοκρατικών οργανώσεων όπλα μαζικής καταστροφής συνιστά σήμερα την πιο σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα η Μισέλ Φλουρνόι, τρίτη στην ιεραρχία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Στην ερώτηση αν μια υπαρκτή απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ, την κάνει να χάνει τον ύπνο της, η υφυπουργός Άμυνας απάντησε: "Ναι και είναι μεγάλη". "Θα έλεγα ότι αυτό που με εμποδίζει να κοιμηθώ τη νύχτα είναι η πιθανότητα τρομοκρατικές οργανώσεις να... αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής ή να τα κατασκευάσουν, κάτι που θα έχει ολέθριες συνέπειες για εμάς", τόνισε στη διάρκεια συμποσίου στην Ουάσινγκτον με θέμα την ασφάλεια των ΗΠΑ. "Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα, για να προετοιμαστούμε ως προς αυτό. Και αυτό είναι ένα από τα κίνητρα για τη διάσκεψη με θέμα την πυρηνική ασφάλεια που ο πρόεδρος Ομπάμα οργάνωσε. Η μόνη απάντηση σε αυτή την απειλή, είναι η πρόληψη ώστε να μη φθάσει στα χέρια τρομοκρατών αυτός ο τύπος του υλικού", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε οργανώσει στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο διάσκεψη για τα πυρηνικά, στη διάρκεια της οποίας 47 ηγέτες, μεταξύ τους αυτοί της Ρωσίας, της Κίνας και της Γαλλίας, μέλη της "πυρηνικής λέσχης" συμφώνησαν ώστε να υπάρξει ένα διεθνές δίκτυ ασφάλειας για τέσσερα χρόνια για τα σχάσιμα υλικά, προκειμένου αυτά να μην πέσουν σε χέρια τρομοκρατών.

Όσον αφορά την ασφάλεια του Ισραήλ, η Φλουρνόι είπε ότι "οι ΗΠΑ είναι απολύτως δεσμευμένες στην ασφάλεια του Ισραήλ επί πολλά χρόνια, όποιες κυβερνήσεις κι αν είναι στην εξουσία, από την ίδρυση του κράτους. Και αυτό δεν προτίθεται να αλλάξει". "Είναι προς όφελός μας να επενδύουμε στην ασφάλεια του Ισραήλ και είναι επίσης προς όφελός μας να βοηθάμε να ρυθμίζονται τα προβλήματα στην περιοχή", τόνισε.

"Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών" από την αιματηρή ισραηλινή έφοδο εναντίον του στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας που κατευθυνόταν στη Γάζα "είναι πράγματι τραγικές αλλά νομίζω ότι υπογραμμίζουν το πόσο σημαντικό είναι να ασχοληθούμε με την κατάσταση στη Γάζα, προκειμένου να βελτιωθεί η πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα χωρίς ωστόσο να απειληθεί η ασφάλεια του Ισραήλ", είπε η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια: