"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

11/6/10

Προκαλεί η Τουρκία για το ψήφισμα Κατέθεσε νέο προσχέδιο για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Δικό του ψήφισμα το οποίο ήταν παρόμοιο με το πρώτο βρετανικό προσχέδιο κατέθεσε στις χθεσινές ανεπίσημες διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Τούρκος πρέσβης Ερτογρούλ Απακάν, επιζητώντας να ανοίξει συζήτηση στο σώμα.

Την ίδια στιγμή και οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι της Βραζιλίας και του Λιβάνου (δύο χώρες με τις οποίες η Τουρκία ταυτίστηκε στο πρόσφατο ψήφισμα των κυρώσεων κατά του Ιράν) κατέθεσαν τροποποιήσεις με τις οποίες ζητούσαν να περάσουν στο διατακτικό την αναφορά στο... χρονοδιάγραμμα και να αφαιρέσουν την φράση «ει δυνατόν» που προστέθηκε.

Και τα πέντε μόνιμα μέλη σύσσωμα αντιτάχθηκαν, τονίζοντας ότι το ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι «τεχνικό ψήφισμα» και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο παρομοίων αντιπαραθέσεων, ενώ παράλληλα επισήμαναν ότι το σχέδιο έχει κλείσει στους «5» και δεν πρέπει να ξανανοίξει.

Οι προθέσεις της Αγκυρας και των συμμάχων της – που διαμήνυαν ότι θα επιμείνουν ζητώντας αλλαγές – είναι να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και αύριο, ωστόσο, όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, το κλίμα είναι αρκετά αρνητικό, ιδίως μετά το κλίμα που δημιούργησαν και οι τρεις χώρες στο συμβούλιο στο ψήφισμα για το Ιράν, που κατάφεραν να ανοίξουν κλειστό ψήφισμα και να πετύχουν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής.

Ο Τούρκος πρέσβης σε συνομιλίες με συναδέλφους του ισχυριζόταν ότι αυτός επιθυμούσε η χώρα του να τηρήσει αποχή από την ψηφοφορία για το ιρανικό εμπάργκο, αλλά ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερτογάν του ανέτρεψε την απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματος του Σ.Α. η συνεδρίαση για την υιοθέτηση του ψηφίσματος θα λάβει χώρα την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: