"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

28/9/10

Το κυβερνητικό τέρας Ραγκούση μοιάζει με το τέρας του αόρατου δικτάτορα Ιωαννίδη (συμπτωματικά ο απ’ αδελφή γαμβρός του ήτο Εβραίος), τον οποίον είχαν φορτώσει στην πλάτη του δικτάτορα Παπαδόπουλου για να τον ελέγχει με την πανίσχυρη ΕΣΑ και εν δεδομένη στιγμή να τον ανατρέψει (Καταστροφή της Κύπρου).

 Η ορατή χούντα Ραγκούση

Με τα νέα του καθήκοντα ο κ. Ραγκούσης γίνεται υπερυπουργός, συγκαλεί και συμμετέχει, ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού, σε συσκέψεις μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών σε επιτροπές και ομάδες εργασίας που συγκροτεί ο μονίμως απών πρωθυπουργός

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
του Αμφικτύωνα* 

Ο G.A.P παρεχώρησε πρωθυπουργικές αρμοδιότητες στον Ιωάννη Ραγκούση. Κατόπιν εντολής του (;) ο κ.  Ραγκούσης αναλαμβάνει την ευθύνη του συνεκτικού, στρατηγικού, πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού για την προώθηση του... κυβερνητικού έργου, στους τομείς που κάθε φορά του αναθέτει ο πρωθυπουργός και την παρακολούθηση της εφαρμογής του. Με τα νέα καθήκοντα ο κ. Ραγκούσης γίνεται   υπερυπουργός, συγκαλεί και συμμετέχει, ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού, σε συσκέψεις μελών της κυβέρνησης και υφυπουργών σε επιτροπές και ομάδες εργασίας που συγκροτεί ο σκιώδης μονίμως απών στο εξωτερικό και ανεπαρκής πρωθυπουργός. Στο πλαίσιο των ως άνω αρμοδιοτήτων περιλαμβάνονται η νομοθετική πρωτοβουλία και οι λοιπές κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες, η πρόταση έκδοσης διαταγμάτων και η έκδοση ατομικών και κανονιστικών αποφάσεων, στις οποίες προβαίνει μόνος ή με άλλους υπουργούς ή υφυπουργούς. Ο κ. Ραγκούσης αναλαμβάνει μεταξύ άλλων κρίσιμες αρμοδιότητες σε θέματα κρίσεων στρατηγικού συντονισμού της κυβέρνησης, σε ζητήματα επικοινωνίας, ενώ του προσαρτάται η δυνατότητα να συγκαλεί συσκέψεις υπουργών.  Κοντολογίς  ο κ Ραγκούσης μεταβάλλεται σε υπερπρωθυπουργό ή αναπληρωτή πρωθυπουργό και στο εξής θα βραχυκυκλώνει όλους τους υπουργούς και θα τους θέτει υπό την δοτή του αντισυνταγματική «εξουσία».

Από την ανάλυση των  ανωτέρω καθηκόντων προκύπτει ότι ο κ. Ραγκούσης υπερβαίνει τις αρμοδιότητες των υπουργών που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι έναντι του Συντάγματος για την λειτουργία των Υπουργείων τους. Τούτο μπορεί να σημαίνει ότι:

1/ Ο Γ.Α.Π δεν τους έχει εμπιστοσύνη για την παραγωγή ορισμένου έργου
2/ Έχει κατά νουν την συνταγματική μετάλλαξη του παρόντος πολιτεύματος και έχει ανάγκη εμπίστων ατόμων
3/ Θέλει να ελέγξει τις επενδύσεις και τα κονδύλια - για ευνοήτους λόγους- και χρειάζεται δικούς του (έμπιστους) ανθρώπους
4/ Ή τέλος ο Γ.Α.Π έχει παραδεχθεί την πλήρη ανικανόητητα στον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και παρέδωσε, είτε με την θέληση του είτε κατόπιν υποδείξεως της διεθνούς εξουσίας, μέρος των αρμοδιοτήτων του  στον Ραγκούση.

Τέσσερις με Ραγκούση ‘καπέλο’

Στις επενδύσεις ρόλο διεκδικούν ο Θ. Πάγκαλος, ο Χ. Παμπούκης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης και η Τίνα Μπιρμπίλη.  Ο  Χ. Παμπούκης θα βρίσκει επενδυτές, ο Θ. Πάγκαλος θα προεδρεύει των διυπουργικών που απαιτούνται, ο κάθε υπουργός θα αναλαμβάνει τις τελικές διαπραγματεύσεις στον τομέα του. Ο κ. Ραγκούσης θα μπαίνει ‘καπέλο’ σε όλους κατ’ εντολή του Γ.Α.Π. Αντιλαμβάνεσθε  την τραγελαφική κατάσταση που θα  προκύψει στις συνεδριάσεις αυτές, αν ποτέ γίνουν. Δεν είναι τυχαίον ότι οι Μ. Παπαϊωάννου και   Θ. Τσούρας  αρνήθησαν τη  θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αλλοιώνουν το θεσμό του Υπουργού και της Κυβερνήσεως

Υπ’ όψιν ότι ο κ. Ραγκούσης είναι εβραϊκής καταγωγής (=Σαραγκούσι) -όπως και ο Γ.Α.Π είναι εβραϊκής καταγωγής - και συνδέονται μεταξύ τους με ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας και αίματος.  Δεν είναι τυχαία η υπουργοποίηση της εξαδέλφης του κ. Νταλάρα, το γένος Ραγκούση .
Επομένως διαφαίνεται ότι θέλουν να δημιουργήσουν μια  αφανή παρακρατική(εβραϊκή) χούντα μέσα στην κυβέρνηση και στο συγκροτούμενο νέο-πασοκικό κράτος ,ώστε να  το ελέγχουν και να διατηρήσουν πάση θυσία την εξουσία  . Ο Γ.Α.Π ποσώς ενδιαφέρεται για το ανακάτεμα των καθηκόντων των υπουργείων, τις έριδες που θα προκύψουν, την έλλειψη συνοχής, την ενότητα της διοικήσεως και την καθυστέρηση του κυβερνητικού έργου , σε μια μάλιστα κρισιμότατη για την πατρίδα εποχή [Το νέο σχήμα είναι αντίθετον προς τις αρχές ηγεσίας(μέτρον ,ενότητα διοικήσεως , αποφυγή διαρχίας, ο διατάσσων και υπεύθυνος κλπ].

Ο χαρακτηρισμός της ομάδας ως συντονιστικού οργάνου και διευθυντηρίου της κυβέρνησης έσπειρε την καχυποψία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.  Ο κ. Ραγκούσης δηλώνει καθησυχαστικά: «Η ομάδα αυτή σχεδιάζει και προγραμματίζει τις μελλοντικές κινήσεις της κυβέρνησης». Ποιος θα  συντονίζει το κυβερνητικό έργο; Ο Ραγκούσης, η Ρεγγίνα και ο Γερουλάνος, λένε οι υπουργοί και βουλευτές. Τι θα γίνεται όμως αν ένας υπουργός κινείται εκτός του επιτελικού σχεδιασμού Ραγκούση;  Θα παύεται; Ενδεικτική είναι και η ανησυχία του συνταγματολόγου κ. Βενιζέλου  για το μέτρο ο οποίος δήλωσε: "Σας διαβεβαιώ πάντως πως οι αρμοδιότητες του υπουργείου Άμυνας και του ΚΥΣΕΑ είναι απολύτως ακέραιες και αλώβητες".

Συμπερασματικά

Το κυβερνητικό τέρας Ραγκούση μοιάζει με το τέρας του αόρατου δικτάτορα ΙωαννίδηΚαλλικράτη» (εννέα κρατίδια) που σημαίνει ότι θα διαθέτει Αστυνομικές Δυνάμεις, εννέα Διοικήσεις, εννέα Προυπολογισμούς και ένα τεράστιο κράτος και παρακράτος, το οποίον θα το ζήλευε ακόμη και ο αόρατος δικτάτορας Ιωαννίδης που διέθετε μόνον την ΕΣΑ. Επομένως ο Ιωάννης Ραγκούσης  εξελίσσεται  στο πρόσωπο που   συγκεντρώνει τις περισσότερες εξουσίες με «νόμιμα» ή παράνομα μέσα και είναι πιθανό  να εξελιχθεί προσεχώς σε μελλοντικό δικτάτορα της χώρας. Βέβαια σήμερα είναι άχρηστα τα όπλα όταν θα έχει το χρίσμα της διεθνούς εξουσίας και την στήριξη των ΜΜΕ. Πάντως σε κάθε περίπτωση ο άχρηστος και παράξενος ταξιδευτής Γ.Α.Π του παρέδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής του στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Ο Γιωργάκης έπαιξε επιτυχώς το ρόλο του - όπως του τον έταξαν οι διεθνείς τραπεζίτες και το ΔΝΤ - και τώρα ετοιμάζεται  για τη νέα του θέση. Ένα μίνι-συνταγματικό πραξικόπημα θα περάσει απαρατήρητο από τα ΜΜΕ που ασχολούνται με τα φορτηγά, τα βιτιοφόρα και τα βοθροφόρα και αύριο θα διερωτώμεθα πως μας προέκυψε ο σκηρός «Σαραγκούσι»; (συμπτωματικά ο απ’ αδελφή γαμβρός του ήτο Εβραίος), τον οποίον είχαν φορτώσει στην πλάτη του δικτάτορα Παπαδόπουλου για να τον ελέγχει με την πανίσχυρη ΕΣΑ και εν δεδομένη στιγμή να τον ανατρέψει (Καταστροφή της Κύπρου). Ας μην ξεχνούμε ότι ο κ Ραγκούσης διαθέτει τον «

*Αμφικτύων είναι ο Υποστρατηγος ε.α Κωνσταντίνος Χρ. Κωνσταντινίδης
μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών


Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: