"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

7/9/10

ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ - ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ


Τον Σεπτέμβριο του 1943, στην Παραμυθιά, οι Τσάμηδες υπέδειξαν στους Γερμανους - με μορφή καταλόγου - τους Έλληνες που κατά την άποψή τους έπρεπε να εκτελεστούν. Ενας Γερμανός ακολουθούμενος από 2 Τσάμηδες αναλάμβανε την αιχμαλωσία και την εκτέλεση των Ελλήνων. Οι ίδιοι οι Τσάμηδες γνώριζαν σε προσωπικό επίπεδο τον κάθε ένα υποψήφιο εκτελεσθέντα. Ανοίγαν τις πόρτες και εκτελούσαν μέλη των οικογενειών ''σαν προβατάκια'' όπως αναφέρει μάρτυρας των τότε γεγονότων. Μες στον Σεπτέμβριο φωνέφθηκαν 58 κάτοικοι - μεταξύ τους και οι λεγόμενοι 49 Έλληνες εύποροι του δήμου Παραμυθιάς (ιερείς, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ).
Δέκα μήνες μετά οι Γερμανοί υποχωρούν....
 Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: