της Ελίνας Γαληνού
Η πρόσφατη δολοφονία του Βορειοηπειρώτη στη Χειμάρα, παρουσιάστηκε στην κοινή γνώμη σαν ένα ακραίο αλλά μεμονωμένο επεισόδιο, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός Μπερίσα το καταδίκασε δημόσια ζητώντας μάλιστα την τιμωρία των ενόχων... Μια τέτοια πράξη όμως, που θύμα της ήταν ένας Ελληνας και η αφορμή, ο εκνευρισμός ακραίων εθνικιστών στο άκουσμα της ελληνικής γλώσσας, εκτός από.... βάρβαρη, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παρέχει αρκετά βάσιμα στοιχεία εθνικών ανησυχιών μας, αν μάλιστα συνδυαστεί με άλλα που συμβαίνουν αυτήν την εποχή στην Αλβανία.
Διότι, αυτά τα "ακραία φαινόμενα" στην περιοχή της Β. Ηπείρου που έχουν ως συνήθη στόχο τους Ελληνες, δεν είναι σπάνια. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε ψύχραιμα την αναγκαιότητα λεπτών χειρισμών, προκειμένου να αποφευχθεί πολλαπλασιασμός της έντασης που ενδέχεται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, πράγμα που θα περιέπλεκε την κατάσταση ακόμα περισσότερο ανάμεσα στις δύο χώρες, Ελλάδα και Αλβανία. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να εφησυχάζει και να αγνοεί πιθανούς κινδύνους που εγκυμονούν, τόσο για τις διπλωματικές της σχέσεις με την Αλβανία, όσο και για τα εθνικά της συμφέροντα. Δυστυχώς η Αλβανία μας έχει δώσει και άλλα δείγματα "φιλίας" πρόσφατα. Ας θυμηθούμε ότι τον Απρίλιο του 2009, η Ελλάδα με την Αλβανία υπέγραψαν "Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλασσίων ζωνών" που περιλάμβανε την περιοχή από το Εξαμίλι έως τα στενά του Οτράντο στην Αδριατική. Η συμφωνία αυτή, βασιζόταν στους όρους σύμβασης του Δικαίου Θαλάσσης μέσω του οποίου, διασφαλίζονταν τα θαλάσσια όρια των δύο χωρών. Ομως το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένα αίτημα επανεξέτασης της συμφωνίας από το Αλβανικό κράτος προς την Ελλάδα, έκρινε ότι "η συμφωνηθείσα οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών, ήταν πολύ ευνοική για την Ελλάδα, αλλά ασύμφορη για την Αλβανία..." Κατόπιν αυτού, η Αλβανία μερικούς μήνες αργότερα, ακύρωσε την συμφωνία αγνοώντας την χώρα μας.
Παράλληλα με αυτό, παρατηρείται τον τελευταίο καιρό εμφανώς, μεγάλη έξαρση προκλήσεων εκ μέρους ακραίων εθνικιστών προς τους Ελληνες της Β. Ηπείρου. Η πρόσφατη δολοφονία του Χειμαριώτη, οι απόπειρες νομιμοποίησης για την αρπαγή περιουσιών των Βορειοηπειρωτών, τα συχνά επεισόδια και οι προκλητικές ύβρεις προς το ελληνικό στοιχείο της Αλβανίας, δείχνουν σαφείς διαθέσεις εξοβελισμού του. Οπότε, όχι μόνο εύλογο είναι να ανησυχούμε, αλλά μάλλον επιβεβλημένο. Λογικά θα έπρεπε να ανησυχεί όμως και ο Αλβανός πρωθυπουργός, καθώς η εικόνα της χώρας του στιγματίζεται από καταστάσεις ανάρμοστες για ένα κράτος που αποβλέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαική Ενωση. Επειτα, η Αλβανία όφειλε να αναγνωρίσει στην Ελλάδα ότι το αλβανικό στοιχείο που μετανάστευσε στην χώρα μας, ...μάλλον δεν έχει περάσει άσχημα εδώ!
Τα φαινόμενα όμως δείχνουν, ότι ούτε η Αλβανία καταλαβαίνει από ελληνικές "αβρότητες", παρά σκοπεύει να επιβληθεί "δια της οδού των βαρβάρων". Θα συνεχίσει η Ελλάδα να τα αποδέχεται σιωπηρά αυτά, ελπίζοντας σε κάποια εκτόνωσή τους; Η μήπως ο χρόνος που περνάει, αποβεί τελικά εις βάρος μας;
Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_6140.html#ixzz0yqxob4jQ
Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου