"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

21/9/10

Φίλε κάτοικε της Αττικής. Όταν στάξει η βρύση σου το δηλητήριο, μη πεις ότι δεν το ήξερες. Θα είσαι συνένοχος στο έγκλημα….

… ξεκίνησε την ρυπογόνα πορεία του προς το Σέσι και τον Ευβοϊκό κόλπο!

ΧΥΤΑ Γραμματικού: Η καταιγίδα έδειξε & απέδειξε τον εφιάλτη!…

Φωτογραφίες από τον χώρο του ΧΥΤΑ Γραμματικού και την παραλία στο Σέσι μετά την πρόσφατη καταιγίδα, που αποδεικνύει ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ, θα φέρει πολλά δεινά για την περιοχή και ότι τα στραγγίσματα των σκουπιδιών, θα καταλήγουν δυστυχώς στην πανέμορφη παραλία και στον Ευβοικό κόλπο.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Μεγένθυνση φωτο με ενα κλικ.
Η ΑΙΤΙΑ
ο κατασκευαζόμενος
ΧΥΤΑ, οπου ξεκίνησε ο χείμαρος

του θανάτου!

Μεγένθυνση φωτο με ενα κλικ
.
Ευχαριστούμε
για την ανάδειξη του θέματος
και το φωτογραφικό τους υλικό
  • Το ζεύγος Γιώργο και Μπριζίτ Θανάσουλα
  • Tον Οδυσσέα Γεωργαντά του blog http://polites-energoi.blogspot.com/
  • Tην Κατερίνα Μέξη Σιδέρη του Blog http://grammatiko-2010.blogspot.com/
  • Tην ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ απο το Blog ATTIKA NEA http://attikanea.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html, και
  • Τον σταθερό και επίμονο αγωνιστή Κυριάκο Γκίκα.
Μία φωτογραφική περιήγηση στον χείμαρρο του θανάτου…
Είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι προδιαγραφές του ΧΥΤΑ δεν θα επέτρεπαν να συγκρατηθεί ο τεράστιος όγκος νερού που έπεσε το μεσημέρι της δευτέρας στο Γραμματικό.
Είναι απόλυτα βέβαιο ότι τα τοξικά στραγγίσματα θα ξεφύγουν ακολουθώντας την θανατηφόρα πορεία προς την θάλασσα

Ο βιολογικός καθαρισμός υπό κατασκευή.Θα συγκρατήσει την ποσότητα του νερού που είδαμε την προηγούμενη δευτέρα;Ούτε για αστείο δέν θα το λέγαμε…
Από εδώ θα ξεκινάει η εφιαλτική πορεία των στραγγισμάτων προς τον Ευβοικο κόλπο.
Η αρχή του χειμάρρου. Πίσω από τον τεράστιο όγκο χώματος κατασκευάζεται ο βιολογικός καθαρισμός.
Στην πορεία το φράγμα που κατασκευάστηκε πέρυσι μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από τον ΧΥΤΑ και έχει ήδη εξουδετερωθεί από τα μπάζα που κατέβασε η βροχή από το εργοτάξιο.
Η πορεία των στραγγισμάτων θα περνάει μέσα από το ήδη πληγωμένο τοπίο από τις φωτιές του 2009
Η κατάληξη της εφιαλτικής  πορείας των τοξικων στραγγισμάτων  , μέσα από τις κατοικίες , στον ευβοϊκό κόλπο .
Πηγή: http://polites-energoi.blogspot.com/2010/07/blog-post_1693.html

Η ΕΙΚΟΝΑ
μιάς εφιαλτικής

σκέψης.


Περιληπτικά τα επιστημονικά δεδομένα:

Οι ΧΥΤΑ (“χωματερές”) αποτελούν μία εξελιγμένη εκδοχή της αρχαιότερης μεθόδου διαχείρισης απορριμμάτων: την τοποθέτησή της σε λάκκους και το σκέπασμά τους με χώμα. Οι πρόοδοι που έχουν σημειωθεί αφορούν βασικά την προσπάθεια που γίνεται να μη μολυνθεί ο περιβάλλων χώρος και ο υδροφόρος ορίζοντας από τα εξαιρετικά τοξικά σταγονίδια (“στραγγίδια”) που διαρρέουν μέσα από τη γη. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση αδιάβροχων μεμβρανών στον πυθμένα των περιοχών όπου θάβονται τα απορρίμματα. Δυστυχώς, οι μεμβράνες αυτές δεν επιτυγχάνουν πάντα την πλήρη στεγανοποίηση του χώρου, κάτι που επιδεινώνεται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής. Αυτό φαίνεται και από μία παρόμοια χρήση της τεχνολογίας αυτής: για τη δημιουργία υδραγωγείων σε νησιά του Αιγαίου. Τα υδραγωγεία που δημιουργούνται με την τεχνική αυτή έχουν συχνά απώλειες νερού λόγω ατελούς στεγανότητας. Εξάλλου, ο χρόνος ζωής των μεμβρανών είναι περιορισμένος (μόλις 15 έτη), μετά τον οποίο χάνουν τη στεγανότητά τους. Οι ΧΥΤΑ, όμως, συνεχίζουν να μολύνουν το περιβάλλον ακόμα και 50 έτη μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους και την αποκατάσταση της θέσης.
Τα καταστροφικά για την υγεία “στραγγίσματα”, τα μολυσμένα σταγονίδια που θα περνούν από το χώρο του ΧΥΤΑ στο υπέδαφος, ανέρχονται σε χιλιάδες κυβικά μέτρα κάθε μήνα. Για το ΧΥΤΑ στο “Μαύρο Βουνό” Γραμματικού, αυτά θα καταλήγουν στις πηγές υδροδότησής μας, στη Λίμνη του Μαραθώνα, αλλά και στον Ευβοϊκό (μέσω του ρέματος Σουλνάρθι), ενώ τα θαλάσσια ρεύματα θα τα μεταφέρουν από τους Αγ. Αποστόλους Καλάμου μέχρι τη Ραφήνα, μολύνοντας όλη τη θάλασσα και τις παραλίες. Η μόλυνση αυτή θα καταστρέψει τον τουριστικό χαρακτήρα των ακτών της ΒΑ Αττικής. Επίσης, τα στραγγίσματα θα μολύνουν τον Κάμπο Μαραθώνα όπου μεγαλώνουν τα λαχανικά που τροφοδοτούν τις αγορές ολόκληρης της Αττικής. Η δε στεγανοποίηση δεν αποτελεί λύση, επειδή κάτω από το χώρο του ΧΥΤΑ διέρχεται το ενεργό σεισμικό ρήγμα του Ωρωπού, το οποίο κανένα στεγανωτικό μέτρο παγκοσμίως δεν μπορεί να αντέξει όταν ενεργοποιείται (Πανεπιστήμιο Πάτρας). Αντίστοιχα για την Κερατέα, από το ΧΥΤΑ στο Βραγόνι τα καταστροφικά στραγγίδια θα καταλήγουν στις ακτές της Λαυρεωτικής, Αναβύσσου κ.λπ., με τεράστιες επιπτώσεις στις εξαιρετικής ομορφιάς περιοχές αυτές.
Λύσεις υπάρχουν. Η ανακύκλωση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή και η κομποστοποίηση εκμηδενίζουν την ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται σε χώρους ταφής . Η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρωπαϊκή ένωση στην ανακύκλωση. Το θάψιμο των απορριμμάτων σημαίνει κέρδος , την μέγιστη αξία της εποχής μας…


Αν κάποιοι εξ υμών θεωρούν τις εκλογές ως μέσον ανατροπής των κατακτητών, εγκληματούν κατά του εαυτού τους. Δεν θα συμμετάσχουμε σε εκλογές τους όρους των οποίων καθορίζει ο εχθρός. Η μαζική αποχή και η απονομιμοποίηση των εκλογών τους είναι βασικός όρος ανατροπής των κατακτητών. Δεν πρέπει να παίξουμε θέατρο σε ένα έργο με δικό τους σενάριο. Εξηγούμαι περαιτέρω. Πώς είναι δυνατόν να λάβουμε μέρος στις εκλογές των κατακτητών χωρίς να έχει γίνει εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων από όλους τους ελληνοποιημένους εισβολείς; Χωρίς εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές τους.
Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: