"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

11/10/10

Έκπληξη δημιούργησε η άρνηση του Π. Ράμμου από το ΚΚΕ να υπερψηφίσει την απεργία των δημοσιογράφων...

Όχι» στην απεργία ψήφισαν πάλι οι δημοσιογράφοι
Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της ηγεσίας του ΔΟΛ με τους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι μετά τις 45 απολύσεις της περασμένης εβδομάδας αποφάσισαν, παρά τη μη στήριξη από τους δημοσιογράφους, να αποκλείσουν το κτίριο του Οργανισμού στην οδό Μιχαλακοπούλου και να μην μπουν για δουλειά.

Την Τετάρτη ξεκίνησαν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με... αποτέλεσμα τα έντυπα του ΔΟΛ να μην μπορούν να κλείσουν διαφημίσεις. Ο Σταύρος Ψυχάρης και τα ανώτατα στελέχη του Οργανισμού εμφανίζονται ανένδοτοι στην κραυγή αγωνίας των εργαζομένων, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν περίμεναν τόσο σθεναρή αντίσταση του προσωπικού.
Την Τρίτη ο ΔΟΛ παρουσίαζε μια αδιανόητη για άλλες εποχές εικόνα. Περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι απέκλεισαν από το πρωί την είσοδο του κτιρίου και μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι στις εφημερίδες είχαν ανέβει για δουλειά τα στελέχη, κάποιοι γραμματείς και δέκα περίπου άτομα από τα περιοδικά. Υπάλληλοι και δημοσιογράφοι παρέμεναν στην είσοδο, όπου και δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τα μέλη της Διασωματειακής Επιτροπής.
Οι εργαζόμενοι δήλωσαν επίσης ανυποχώρητοι, σημείωσαν πως τα στελέχη του ΔΟΛ δεν δέχονται να δώσουν καμία ενημέρωση για το πρόγραμμα εξυγίανσης και αμφισβήτησαν τα μέτρα που λαμβάνονται, αφού -όπως είπαν- οι απολύσεις 45 ατόμων στοιχίζουν το 1/3 των αμοιβών των στελεχών. «Δώσαμε το αίμα μας για την ανάπτυξη αυτής της εταιρείας, κάναμε υπερωρίες και προσφέραμε υπερεργασία. Πού είναι τα λεφτά;», σημείωναν χαρακτηριστικά. Αποκάλυψαν μάλιστα πως εκτός από τις 150 απολύσεις διοικητικού προσωπικού στο πρόγραμμα είναι και 135 απολύσεις δημοσιογράφων
34 υπέρ - 21 κατά
Το κλίμα στο δημοσιογραφικό δυναμικό του ΔΟΛ είναι βαρύ. Οι δημοσιογράφοι έκαναν νέα Γενική Συνέλευση την περασμένη Τετάρτη και ψήφισαν για το ενδεχόμενο απεργίας. Με ψήφους 34 υπέρ έναντι 21 κατά εγκρίθηκε η πρόταση προς την ΕΣΗΕΑ για γενική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ και όχι μόνο στον ΔΟΛ. Μία ημέρα πριν, την περασμένη Τρίτη, στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν ελήφθη απόφαση. Η πρόταση της Συσπείρωσης για απεργία στον ΔΟΛ και σε όποια άλλη εφημερίδα γίνει απόλυση ψηφίστηκε μόνο από τα μέλη της παράταξης και τη Νανά Νταουντάκη. Έκπληξη δημιούργησε η άρνηση του Π. Ράμμου από το ΚΚΕ να υπερψηφίσει την απεργία, προεξοφλώντας ότι οι μαζικές απολύσεις θα γίνουν. Εξαιτίας της απόφασης της ΕΣΗΕΑ δεν έλαβε απόφαση ούτε το Διασωματειακό, που απλώς συμφώνησε για μία 24ωρη απεργία σε όλο τον κλάδο.
http://www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: