"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

14/10/10

Αυστρία: Οχι σε ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ: η Τουρκία συνδέεται με όλα τα αρνητικά φαινόμενα σε σχέση με τη μετανάστευση και την αποτυχημένη πολιτική ενσωμάτωσης.

Την αντίθεσή τους στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ακόμη και πέντε χρόνια μετά την απόφαση της ΕΕ, τον Οκτώβριο του 2005 στο ...
Λουξεμβούργο για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αγκυρα, εξακολουθούν να εκφράζουν οι Αυστριακοί στη μεγάλη πλειονότητά τους, όπως διαπιστώνει η τελευταία αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής (ΑΕΕΠ). 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ποσοστό 69% των ερωτηθέντων απορρίπτει την τουρκική ένταξη και μόλις 17% την υποστηρίζει, γεγονός που ο γενικός γραμματέας της ΑΕΕΠ, Πάουλ Σμιτ, ανάγει στην έλλειψη θεμελιωμένης και περιεκτικής πληροφόρησης της κοινής γνώμης.

Οπως αναφέρει ο ίδιος, το μεγάλο οικονομικό δυναμικό της Τουρκίας, που αφορά και τις αυστριακές επιχειρήσεις, δεν έχει συνειδητοποιηθεί από τον αυστριακό πληθυσμό και τούτο διότι δεν έχει προβληθεί αρκετά από τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, και επιπλέον η Τουρκία συνδέεται με όλα τα αρνητικά φαινόμενα σε σχέση με τη μετανάστευση και την αποτυχημένη πολιτική ενσωμάτωσης. 

Σε αντίθεση με την αρνητική τοποθέτηση απέναντι στην τουρκική ένταξη στην ΕΕ, η ίδια δημοσκόπηση διαπιστώνει την υποστήριξη του αυστριακού πληθυσμού στην ένταξη της Κροατίας σε ποσοστό 68% και της Ισλανδίας σε ποσοστό 62%, ενώ σχετικά αδιάφορα τοποθετούνται οι ερωτηθέντες στο θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ, με ποσοστό 39% να την αποδέχονται και 37% να την απορρίπτουν. 

Ο σκεπτικισμός και οι επιφυλάξεις των Αυστριακών απέναντι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που μερικές φορές έχει αγγίξει και τα τέσσερα πέμπτα και η Αυστρία έχει βρεθεί με τον τρόπο αυτό στην κορυφή του καταλόγου των χωρών των οποίων ο πληθυσμός αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.
http://www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: