"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

9/10/10

Αμερικανικό αεροπλανοφόρο ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ



Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ του αμερικανικού αεροπλανοφόρου George Washington, εν μέσω έντασης στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Πεκίνου για τις κινήσεις των αμερικανικών πολεμικών πλοίων ανοικτά των κινεζικών ακτών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας South China Morning Post, το μήκους 333 μέτρων αμερικανικό αεροπλανοφόρο επρόκειτο να επισκεφθεί το Χονγκ Κονγκ τον Οκτώβριο, αλλά αποφασίστηκε να ακυρωθεί η επίσκεψη. 

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικου στόλου του Ειρηνικού, Τζεφ Ντέιβις δήλωσε στην εφημερίδα ότι η ακύρωση δεν αποφασίστηκε λόγω αρνητικής στάσης του Πεκίνου. "Δεν είναι ασυνήθιστο να γίνονται αλλαγές στα προγράμματα των πλοίων", είπε ο Ντέιβις. 

Πάντως η εφημερίδα σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή συμπίπτει με τα παράπονα που διατύπωσαν οι Κινέζοι στους Αμερικανούς ότι τα αμερικανικά πολεμικά που κάνουν ασκήσεις στην Κίτρινη Θάλασσα, μεταξύ Κίνας και Νότιας Κορέας, έρχονται "πολύ κοντά στη σύγκρουση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: