"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

12/10/10

Μόλις οκτώ μέρες μετά το όνειδος, την ήττα την καταστροφή των Ιμίων......



Με τρία νεκρά Ελληνόπουλα και θριαμβολογούντες  Τούρκους, το "Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη" , προσωπική υπόθεση της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου, απευθύνει ανοιχτη επιστολή προς τις γυναίκες της Τουρκίας η οποία αρχίζει ώς εξής: "Άσχετα από το ποιός είναι υπεύθυνος για τα πρόσφατα επεισόδια στο Αιγαίο...."
Στις 28-29 Νοεμβρίου 1997 πραγματοποιείται στην Αθήνα η πρώτη προκαταρκτική συνάντηση για την έναρξη Έλληνο-Τουρκικού Διαλόγου Γυναικών στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΔΕ  Μαργαρίτα Παπανδρέου, Λίλα Σταυρίδου , Έλλη Συρμοπούλου, Σου Λαΐου-Αντωνίου, Γιώτα Αβραμίδου και από τουρκικής πλευράς οι κ. Ceylan Ozthun, Sirin Takeli kai Nilufer Kuyas, μέλη των οργανώσεων ΚΑ- DER "προωθεί γυναίκες στα κέντρα λήψης αποφάσεων ανεξαρτήτως κομμάτων" και Anakultur" (ενεργοποιεί και μαζικοποιεί γυναίκες της βάσης σε θέματα πολιτισμού και τις ευαισθητοποιεί σε θέματα ιδεολογίας)..
Το ερώτημα συμπέρασμα των όσων κατ΄αρχάς ειρηνιστικών-φεμινιστικών αλλά επί της ουσίας εξωφρενικών συζητήθηκαν, συμπυκνώνεται , όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνάντησης , στο εκπληκτικό ερώτημα: "ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ; ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ Μ΄ ΕΜΑΣ; 
ΣΧΌΛΙΟ: δείτε Δραγώνα , Μπιρμπίλη, Διαμαντοπούλου, και άλλες.....


Όποιος τολμήσει να απαντήσει ότι δεν αισθάνεται όμοιος με τούρκο, στην Ελλάδα θα αντιμετωπισθεί ώς "ενδυναμωτής της ψυχολογίας του όχλου και της Ιδεολογίας του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ...."
Συζήτησαν να φτιάξουν από κοινού ντοκιμαντέρ...να αποδεχτούμε ότι είμαστε τούρκοι...;
Να προβούν σε κοινές εκδόσεις βιβλίων , με πρώτο αυτό της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου ¨, ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ" και με τη βοήθεια της εν Βρυξέλλαις εκδότη κ. Ανθής Καρρά......!!!!
Συνεχίζεται....για όποιων εν-δια-φέρεται.....
στο Τεύχος 41 -2004 -ΝΕΜΕΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: