"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

21/10/10

ΘΡΙΛΕΡ Η ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΑΜΒΑΚΗ ΣΕ «ΚΑΘΗΓΗΤΗ» ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

 Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η αναγόρευση του προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) κ. Στέφανου Ταμβάκη στις 21 Οκτωβρίου 2010 σε «Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών», όπως τουλάχιστον αναγράφεται στην σχετική πρόσκληση που από ημερών έχει διανείμει η Γραμματεία του Πανεπιστημίου.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Κ», το θέμα της αναγόρευσης του κ. Ταμβάκη σε επίτιμο καθηγητή (πρόταση που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατατέθηκε από την καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου κυρία Κριάρη, πρώην Γραμματέα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων) συζητήθηκε δια μακρών στην Πρυτανεία του Ιδρύματος μετά από τις... αποκαλύψεις του «Κ» σχετικά με τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΑΕ στο βιογραφικό του.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ταμβάκης υποστηρίζει στο βιογραφικό του σημείωμα, που είναι αναρτημένο στην Ιστοσελίδα του ΣΑΕ (www.sae.gr) ότι «σπούδασε στο Κέιμπριτζ. Διοίκηση Επιχειρήσεων».
Ερωτηθέν σχετικά από το «Κ» το γνωστό Βρετανικό πανεπιστήμιο  CAMBRIDGE, με ηλεκτρονική επιστολή γνωστοποίησε ότι το συγκεκριμένο άτομο κάτω από το συγκεκριμένο όνομα ουδέποτε είχε καταχωρηθεί στα αρχεία του πανεπιστημίου ως φοιτητής.
Ο πρύτανης του Παντείου, Καθηγητής Παναγιώτης Β. Τσίρης, που έλαβε γνώση των δημοσιευμάτων του «Κ» καθώς και της απαντητικής επιστολής του Βρετανικού Πανεπιστημίου, ζήτησε εξηγήσεις από την κυρία Κριάρη ενώ συσκεφθείς με τους αντιπρυτάνεις και άλλους αρμόδιους παράγοντες του Ιδρύματος προβληματίστηκαν σχετικά με το δέον γενέσθαι.
Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 και τις εξηγήσεις που κλήθηκε να παράσχει ο κ. Ταμβάκης, η επικρατέστερη άποψη ήταν να ματαιωθεί η αναγόρευση, έστω και την ύστατη ώρα και παρά τις αυτονόητες συνέπειες ως προς την κοινωνική αναστάτωση που θα επέφερε, αφού ήδη από ημερών έχουν δοθεί οι σχετικές προσκλήσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, υπήρξαν αφενός μεν πιέσεις από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΑΕ (έκαναν λόγο για ''πόλεμο λάσπης'' εναντίον του προσώπου του κ. Ταμβάκη) να μην ματαιωθεί η αναγόρευση και, αφετέρου, ενστάσεις ορισμένων παραγόντων του Πανεπιστημίου οι οποίοι επικαλούμενοι τις «υποκειμενικές προϋποθέσεις» για την ανακήρυξη επίτιμου καθηγητή τόνιζαν τις αρνητικές εντυπώσεις που θα δημιουργούντο για τη φήμη του Ιδρύματος, από τυχόν ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης.
Μία «συμβιβαστική» πρόταση που κατατέθηκε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν να πραγματοποιηθεί μεν σύμφωνα με το πρόγραμμα η αναγόρευση να παραμείνει, όμως, «ανενεργή» η ιδιότητα του «καθηγητή».
Τελική απόφαση δεν ελήφθη κάτι που, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ληφθεί σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου.
Η αναγόρευση του κ., Ταμβάκη σε επίτιμο καθηγητή είναι, όπως προαναφέραμε, προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
( ''Αθηναίος'', 20 Οκτ. '10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: