"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

2/10/10

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΕΙΑΔΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ .Ε. ΔΡΟΥΓΟΣ
Στην χώρα μας έχει δυστυχώς επιβληθεί μια περίεργη και ιδιότυπη σιωπή για κρίσιμα θέματα καθώς και ένα φοβικό καθεστώς που είναι ιδιαίτερα αρνητικό στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, όπου η πατρίδα μας δεν τυγχάνει υπόληψης και αναρωτιέμαι πότε και αν θα επανέλθουμε. Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί σοβαροί άνθρωποι δεν λένε την αλήθεια ή εκστομίζουν μισόλογα χωρίς το απαραίτητο σθένος να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ είναι ακόμα χειρότερα. Σε αυτό το άρθρο-παρέμβαση θα τα σχολιάσω ΕΝΤΙΜΑ και πάντοτε με καλή διάθεση.
ΠΡΩΤΟ Από τις ελάχιστες εκπομπές στην τηλεόραση που λένε-καταγράφουν αλήθειες-παρατυπίες στο δημόσιο τομέα και έχουν τόλμη και δυναμισμό(μέσα από πραγματικό ρεπορτάζ, και όχι καναπέδικο) είναι το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του EXTRA3 με.... πρωτεργάτη τον μάχιμο δημοσιογράφο ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ. Παρουσιάζει έγγραφα (πχ ΦΕΚ) στα οποία (σε όλες τις πολιτικές καταστάσεις) καταγράφεται η φαυλότητα, ο κομματισμός και η αναξιοκρατία ενός καταρρέοντος πολιτικού συστήματος. ΚΑΘΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΙΝΑΙ «ΥΜΝΟΣ» ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Τεκμηριωμένα πράγματα. Ο Γ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ και η δημοσιογραφική του ομάδα κάνουν σοβαρή και υπεύθυνη εργασία. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ, και κινείται χωρίς πυξίδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις τους ΕΣΚΙΜΩΟΥΣ στη ΣΑΧΑΡΑ, ούτε τους ΒΕΔΟΥΙΝΟΥΣ στον ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ. Ο καθένας γνωρίζει τον χώρο του και δεν μπορεί να οικοδομείς πλασματικούς κόσμους με ψεύτικα υλικά. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΗ. Υπάρχει αβεβαιότητα και σύγχυση για το αύριο και πολλοί Έλληνες έχουν ήδη πέσει σε κατάθλιψη. Αυτά δεν τα βλέπει η εξουσία. Από τα πρωτοφανή στοιχεία είναι αυτή η ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.
ΔΕΥΤΕΡΟ. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό(το έγραψε μου είπαν και το ΒΗΜΑ, και αναφέρθηκε ο Γ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ) εκστόμισε πολύ σοβαρά πράγματα για την διαφθορά και τα μαύρα χάλια στο Υπουργείο και στις διάφορες υπηρεσίες του, ενώ είπε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον χώρο που πλούτισαν μέσα από τα εξοπλιστικά προγράμματα»( πολλά εκ των οποίων μάλιστα δεν ήσαν και τα κατάλληλα για την ΑΜΥΝΑ μας/δική μου πρόσθεση). Προφανώς αναφέρεται σε πρωην πολιτικούς προϊσταμένους στο ΥΠΕΘΑ καθώς και σε στρατιωτικούς(σε όλες τις κυβερνήσεις). ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ .ΑΠΟΛΥΤΑ. Αλλά κάνει λάθος γιατί δεν τους κατονομάζει. Αναρωτιέμαι γιατί. Και ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ συμφωνεί με αυτές τις απόψεις; ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΕΧΤΙΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ και ΔΕΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ. Οι δηλώσεις του Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗ είναι ημιτελείς. Σε μια σοβαρή ΠΟΛΙΤΕΙΑ στην οποία θα εφαρμόζονταν οι νόμοι θα είχαμε παρέμβαση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ή ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ .Εδώ πρέπει τα πράγματα να μπούνε σε κάποια τάξη, αν θέλουμε να μιλάμε για ΝΕΟ ΗΘΟΣ.
ΤΡΙΤΟ Αν δει κανείς διαχρονικά ποιοι διετέλεσαν ως ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ και ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ των Υπουργικών Γραφείων και των αρμοδίων υπηρεσιών θα χάσει πάσα ιδέα. Από τον αείμνηστο ΑΒΕΡΩΦ και τους Ηπειρώτες μέχρι τους Τσοχατζοπουλικούς και μέχρι Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και Φροντιστηρίων (παρακαλώ!) που φρόντισε ο Β. ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ να τους τοποθετήσει(ως εμπίστους σε καίριες θέσεις στη ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ). Ας μην περάσω σε λεπτομέρειες γιατί κανένας Υπουργός δεν μελέτησε τα βιογραφικά όλων αυτών οι οποίοι απλά ήσαν ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ. Αυτά βλέπουν στο εξωτερικό για αυτό και για χιλιάδες τέτοια και παρόμοια ήμαστε ανυπόληπτοι. Οι σχετικές ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ της ΒΟΥΛΗΣ δεν έχουν ισχύ, ενώ το κομματικό συμφέρον κατευθύνει τα πάντα. Οι δε ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ δεν βγάζουν ποτέ αποτελέσματα. ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ. Τι έγινε με όλα τα απαράδεκτα Ρωσικά όπλα που πήραμε; Που πήγαν τα χρήματα και ποιοι έγιναν πλούσιοι; Ποιοι στρατιωτικοί ήσαν οι ενδιάμεσοι; Πως ξοδεύονταν τόσο χρήμα στο Υπουργείο; Τι παίχτηκε στην κυβέρνηση Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και αποφάσισαν να πάμε τότε σε Ρωσικά ΒΜP-3 ενώ οι αρμόδιες Διευθύνσεις του ΓΕΣ πρότειναν άλλα; Γιατί κάθονται οι S-300 PMU-1 στην Κρήτη; Γιατί δεν μιλάνε και οι διάφοροι στρατιωτικοί; Τι έχουν πιει το αμίλητο νερό; ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ(ενώ από νωρίτερα συμπλέουν…). ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΥΓΜΗ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ /ΝΑΥΑΡΧΟΙ/ΠΤΕΡΑΡΧΟΙ και να πάνε ΚΟΝΤΡΑ(όπως γίνεται σε πολλές χώρες στο εξωτερικό με τις λαθεμένες και ύποπτες αποφάσεις); ΣΚΕΨΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΕΜΟΥ /ΚΡΙΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!(το είδαμε στο χάλι των ΙΜΙΩΝ). Τι έγινε με όλα εκείνα τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά προγράμματα στο Υπουργείο; Για άχρηστα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ που επί χρόνια γίνονταν και δεν απέδιδαν τίποτα το ουσιαστικό και πολλά άλλα… ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ-ΕΜΦΑΝΗΣΙΟΜΑΝΙΑ-ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΕΙΑ-ΦΑΝΦΑΡΟΝΙΣΜΟΣ-ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ-ΒΟΛΕΨΙΜΑΤΙΕΣ-ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΑ-ΚΛΙΚΑΔΟΡΙΣΜΟΣ-ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ-ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. Επί χρόνια παίρνουμε όπλα που δεν τα χρειαζόμαστε για την άμυνα μας. Αγοράζουμε τεράστιο αριθμό αρμάτων λες και ο επόμενος πόλεμος θα είναι σαν τις αρματομαχίες του ΚΟΥΡΣΚ και του ΧΑΡΚΟΒΟΥ. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. Χρόνια τα λέω και γράφω.
ΤΕΤΑΡΤΟ Θα περίμενα από τους Αρχηγούς των ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ να είχαν πιο ουσιώδη και υπολογίσιμη παρουσία μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Ποιες είναι οι θέσεις τους για το νέο τρόπο επιλογής προαγωγών-αποστρατειών; Πως αντιμετωπίζουν αυτές τις κάθετες μειώσεις σε όλα τα προγράμματα και την στρατιωτική εκπαίδευση; Σε 5 χρόνια οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ θα βρεθούν μπροστά σε ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ με πρωτοφανή κενά, αφού τώρα μειώνονται σε εντυπωσιακούς ρυθμούς οι ασκήσεις-μετεκπαιδεύσεις-θέσεις στο εξωτερικό-εκπαιδεύσεις κλπ. Όταν καταργείται μια θέση ΑΚΑΜ στο εξωτερικό ενημέρωσαν τον Υπουργό για το ποιες είναι οι επιπτώσεις σε διάφορα θέματα; Όταν δεν στέλνουμε κάποιο ΕΠΙΤΕΛΗ στο ΝΑΤΟ ή σε κάποια μετεκπαίδευση ενημέρωσαν τον Υπουργό για το τι σημαίνει; ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Πόντιοι Πιλάτοι. Σύγχρονης μορφής. Το ίδιο αφορά και τη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ η οποία σταδιακά εδώ και χρόνια βαίνει προς ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ. Απλά στο εξωτερικό γίνεται πιο εκλεπτυσμένα. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ-ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΡΙΣΗ-ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ για να υπάρχουν άμεσες επενδύσεις σε νέους τομείς, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ. Βρισκόμαστε σε προβληματική κατάσταση και στα επόμενα χρόνια θα έχουμε τα προβλήματα του Βρετανικού Στρατού στα τέλη της δεκαετίας 70 –αρχές 80. Υπάρχουν LESSONS LEARNED από τότε. Εδώ ακόμα κάνουμε μελέτες για την ΤΟΥΡΚΙΑ(τα ίδια και τα ίδια) αντί να ασχοληθούμε με σοβαρότερα. Και μας φταίει πάντα το ΝΑΤΟ και πολλά άλλα…Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Το έχω γράψει ότι σε αυτή την χώρα «δολοφονούν»καθημερινά την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΚΕΨΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΘΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΚΟΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ. Σου λέει τώρα μετά από 35 χρόνια που έφθασα στον ανώτατο βαθμό «γιατί να ταρακουνήσω τα νερά;». Δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας που έγινε στις ΕΔ για την μη-αποδοχή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας με συντριπτικά ποσοστά.
ΠΕΜΠΤΟ Έχουν αλλάξει οι πόλεμοι, οι επιχειρήσεις και η κουλτούρα του στρατιωτικού στον 21ο αιώνα. Μόνο που στην ΕΛΛΑΔΑ δεν το έχουμε νοιώσει αυτό. Έχουμε εγχειρίδια δυσνόητα και απαρχαιωμένα. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥΣ-ΜΕΤΑΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ LESSONS LEARNED ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΛΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ. ΑΠΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΛΙΟ ΚΡΑΣΙ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ. ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΓΥΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ. Η χώρα σε αυτά τα θέματα χρειάζεται ως Υπουργό Άμυνας(Ελληνικών προδιαγραφών) κάποιον σαν ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΑΚΝΑΜΑΡΑ ή τον ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ (της πρώτης διετίας ΜΠΟΥΣ) ή τον ΓΚΕΙΤΣ(λίγο πιο τολμηρό). ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ-ΓΝΩΣΕΩΝ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ-ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΩΝ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ(κάτι σαν τους Αμερικανούς Στρατηγούς ΜΑΤΤΙΣ-ΟΥΩΡΝΤ-ΠΕΤΡΕΟΥΣ-ή τους ναυάρχους ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ-ΜΟΥΛΕΝ-ΦΙΤΖΕΡΑΛΝΤ). Δηλαδή ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΥΑΛΟ. Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα στον μικρόκοσμο της χώρας. ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ –που μου γράφουν- ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΧΘΩ.
ΕΚΤΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι θα το ξαναπώ εκτός τόπου και χρόνου. Κάποιοι ευφάνταστοι βλέπουν ότι οι ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ(η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ) προκάλεσαν το τέλος του ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!! Αν είναι δυνατό!! Με εμάς νομίζουμε ότι όλοι οι άλλοι ασχολούνται! Ποιοι ήμαστε τέλος πάντων οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ; Είναι δυνατό να λένε τέτοιες ασυναρτησίες και να τις πιστεύουν; ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΣΙΛΟΒΙΚΙ; Η προηγούμενη κυβέρνηση κατέρρευσε από την ανοργανωσιά-σκάνδαλα και την έλλειψη κινητικότητας. Όχι βέβαια από το «ας πούμε ΟΧΙ» για τα ΣΚΟΠΙΑ και για τους ενεργειακούς αγωγούς.
ΕΒΔΟΜΟ Η περίπτωση του ΕΜΙΡΗ του ΚΑΤΑΡ θέλει προσοχή Είμαι υπέρ των επενδύσεων και τις έχουμε ανάγκη. Αλλά να δούμε αν τελικά όλα αυτά θα γίνουν, ποιοι θα απασχοληθούν σε αυτά τα έργα, ποιες παραπάνω διευκολύνσεις θα μας ζητήσουν οι ΑΡΑΒΕΣ και βέβαια ποια νεα ανθρωπογεωγραφία θα δημιουργηθεί στην ΑΤΤΙΚΗ. Θέλει προσοχή και προσεχώς θα γράψω για αυτό. Επισημαίνω πάντως γιατί πολλοί δεν το ξέρουνε- ότι το ΚΑΤΑΡ διατηρεί σχέσεις με πολλά εμφανή αλλά και περίεργα» συμφέροντα. Ιδιαίτερα καλές σχέσεις με ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΡΑΝ-ΧΑΜΑΣ-ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ/ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ αλλά και στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Επίσης προσπαθεί να επέμβει σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις(ΥΕΜΕΜΗ-ΛΙΒΑΝΟΣ-ΣΟΥΔΑΝ κλπ). Το ρόλο του θα πρέπει να τον μελετήσουμε καλά .ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ…
ΟΓΔΟΟ Τελειώνω με το λαθρομεταναστευτικό. Στο Υπουργείο Άμυνας έγινε σύσκεψη στο ανώτατο επίπεδο και με την παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για την είσοδο στην χώρα μας των χιλιάδων λαθρομεταναστών. Αναφέρθηκε ότι ενώ υπάρχει κάποια μείωση των εισόδων από το θαλάσσιο χώρο, εν τούτοις από την ΠΑΡΕΒΡΙΟ περιοχή υπάρχει σημαντική αύξηση σε αριθμούς. Και καλά ο ΣΞ που είναι εκεί με δυο μηχανοκίνητες μεραρχίες και μια επιπρόσθετη μηχανοκίνητη ταξιαρχία την 50η στο ΣΟΥΦΛΙ .Τι κάνει; O EBΡΟΣ δεν είναι ούτε ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ούτε ΜΕΚΟΓΚ ούτε ΝΕΙΛΟΣ. Την περιοχή την γνωρίζω πολύ καλά από μικρό παιδί όταν το ΑΠΡΙΛΙΑΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ έστειλε τον μακαρίτη τον πατέρα μου εκεί. Την έχω επισκεφθεί τα τελευταία 12 χρόνια 11 φορές. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΕΡΡΕΣ-ΠΡΟΒΑΤΩΝΑ/ΤΥΧΕΡΟ-ΛΑΓΟ-ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ/ΚΑΒΥΛΗ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ (και μάλιστα μηχανοκίνητες) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Και θα πρόσθετα ότι ο νυν Αρχηγός του ΓΕΣ έχει διατελέσει Διοικητής της XVI Μ/Κ ΜΠΖ στο Διδυμότειχο. Τι φταίει, αφού τα γνωρίζει τα πράγματα. Μάλιστα στο Δ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ στις τελευταίες κρίσεις τοποθέτησε ως Διοικητή στην ΞΑΝΘΗ αξιωματικό που είναι από την περιοχή και το τόνιζε…. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Το φαινόμενο της ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ως ασύμμετρης απειλής θα πρέπει να μελετηθεί καλύτερα από όλους και ας έχουμε υπόψη και κάποια LESSONS LEARNED από άλλα σημεία του πλανήτη όπου υπάρχουν συναφή ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: