"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

26/11/10

Προειδοποίηση του Πεκίνου πριν από τα κοινά γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας

Προειδοποίηση του Πεκίνου πριν από τα κοινά γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας
Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας
Η Κίνα προειδοποίησε σήμερα εναντίον των στρατιωτικών... γυμνασίων που προβλέπεται να πραγματοποιήσουν από την Κυριακή οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα εντός της κινεζικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

"Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μη εγκεκριμένη στρατιωτική δράση στο εσωτερικό της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κίνας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χονγκ Λέι.


"Η σημερινή κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι περίπλοκη και ευαίσθητη, όλα τα μέρη πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να εργαστούν προς την κατεύθυνση της ύφεσης και της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας της χερσονήσου και όχι για το αντίθετο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.


Για πρώτη φορά από τον πόλεμο της Κορέας (1950-1953), η Βόρεια Κορέα βομβάρδισε την Τρίτη μια κατοικημένη ζώνη αμάχων της Νότιας Κορέας. Οι οβίδες στοίχισαν τη ζωή σε τέσσσερις ανθρώπους ενώ τραυματίσθηκαν περίπου 20 στο νησί Γιονπιόνγκ, προκαλώντας απαντητικά πυρά από τον νοτιοκορεατικό στρατό.


Οι ΗΠΑ εξέφρασαν την Τετάρτη την υποστήριξή τους προς τη Νότια Κορέα και θα πραγματοποιήσουν μαζί της αεροναυτικά γυμνάσια από την Κυριακή ως την ερχόμενη Τετάρτη, με συμμετοχή αεροπλανοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: