"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

4/11/10

ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΣΛΑΜ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΓΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ

Ένα από τα ποιο γνωστά Οθωμανικά εμβατήρια, επέλεξαν ως μουσική υπόκρουση οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων της Σιμπέλ Μουσταφάογλου στην Κομοτηνή.
Σε περιοδεία της στο Μέγα Δουκάτο και την ώρα που χαιρετούσε τους συγκεντρωμένους οπαδούς, μεταδιδόταν Τουρκικό Πατριωτικό εμβατήριο, οι στίχοι του οποίου μιλούν για στρατιές που  οδηγούν τους εχθρούς σε ταπείνωση, για την αγάπη και την υπερηφάνια στο Τουρκικό Έθνος.

Χαρακτηριστικά οι στίχοι που μπορείτε να ακούσετε στον.. παρακάτω κόμβο,
αναφέρουν τα εξής:
Ο παππούς των προγόνων σου
ο πατέρας της γενιάς σου
Ο παππούς των προγόνων σου
ο πατέρας της γενιάς σου
Ω γενναίο Τουρκικό έθνος
Οι στρατιές σου πολλές φορές
δοξάστηκαν στον κόσμο
Οι στρατιές σου πολλές φορές
δοξάστηκαν στον κόσμο
Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος
Τουρκικό έθνος, Τουρκικό έθνος
Αγάπα με πάθος το έθνος σου
Κατέστρεψε τους εχθρούς της πατρίδας σου
Να υποστούνε την ταπείνωση
Για την ιστορία να αναφέρουμε, ότι το συγκεκριμένο στρατιωτικό εμβατήριο απαγγέλει η Οθωμανική Στρατιωτική μπάντα σε όλες τις εμφανίσεις, τόσο στην Τουρκία, καθώς και στο Εξωτερικό.
Στον κόμβο που ακολουθεί,  http://www.youtube.com/watch?v=oqbqbycI75k&feature=related  μπορείτε να ακούσετε την μουσική υπόκρουση που χρησιμοποιεί η Μουσταφάογλου, στο Κρεμλίνο, στην συνεργασία των στρατιωτικών ορχηστρών Τουρκίας - Ρωσίας, που είχε μεταδώσει ζωντανά η κρατική τηλεόραση της γείτονος, κατά την επίσκεψη Ερντογκάν το 2008.
http://kranosgr.blogspot.com/2010/11/blog-post_464.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: