"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

2/12/10

"Κλείνουν" 1.100 εταιρείες την ημέρα στη Μ. Βρετανία

Περισσότερες από 1.100 μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο καθημερινά στη Μεγάλη Βρετανία τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.
Ο αριθμός-ρεκόρ των λουκέτων αποδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η οικονομική ύφεση, αφού.. το 2009 έκλεισαν 279.000 επιχειρήσεις, όπως δημοσιεύει η Daily Mail.

Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ, από την ημέρα ίδρυσης της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, πριν από μία δεκαετία. Μία στις οκτώ επιχειρήσεις έκλεισε στη διάρκεια του χρόνου. Αν θεωρηθεί ότι κάθε επιχείρηση απασχολεί κατά μέσο όρο 4 – 5 άτομα, τότε περίπου 1,25 εκατ. άνθρωποι έμειναν άνεργοι με το κλείσιμο της εταιρείας.

Επίσης, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των επιχειρήσεων που πτώχευσαν ξεπερνά τον αριθμό των νέων, καθώς μόνο 236.000 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους μέσα στο έτος. Σχεδόν λιγότερες από τις μισές εταιρείες που ιδρύθηκαν το 2004 ήταν ακόμη «στη ζωή» μετά το τέλος της ύφεσης το 2009.

Εκπρόσωπος του Φόρουμ των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων χαρακτήρισε τους αριθμούς «σοκαριστικούς», που έρχονται ως αποτέλεσμα της χειρότερης ύφεσης η οποία πλήττει τη βρετανική κοινωνία.

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η κρίση που διήρκεσε 18 μήνες μπορεί να τελείωσε, αλλά πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμη στο χείλος της χρεοκοπίας.

Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες πολλών εταιρειών που έκλεισαν, κατηγορούν τις τράπεζες για την κατάστασή τους, καθώς οι σχέσεις μεταξύ τους είναι προβληματικές.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Roger Bibby, δήλωσε πως το προσωπικό των τραπεζών είναι ελάχιστα καταρτισμένο και υπάρχει πρόβλημα τεχνολογίας στις τράπεζες. Προέβλεψε, επιπλέον, ότι πολλοί επαγγελματίες θα διακόψουν τις επαφές τους με τις τράπεζες αμέσως μόλις ορθοποδήσει η εταιρεία τους.

Οι κλάδοι που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση είναι των κατασκευών, μεταφορών, αποθήκευσης, διαμονής, διατροφής, ενημέρωσης, επικοινωνίας, διοίκησης επιχειρήσεων και υποστηρικτικών υπηρεσιών. Ιδιαίτερο πλήγμα δέχθηκαν οι εταιρείες του Λονδίνου, καθώς το ποσοστό των λουκέτων έφθασε στο 13,7% σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα που το ποσοστό ήταν 11,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: