"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

2/12/10

Είναι παράξενο πώς ο Μ. Θεοδωράκης ανέλαβε τέτοια πρωτοβουλία ! Εώς ύποπτο !

 Δεν γνωρίζουμε αν ακόμα και σήμερα πρεσβεύει το δόγμα του 1991-1992, όταν έκανε ταξίδια στην Τουρκία και φώναζε οτι είμαστε Αδέλφια , σαν Λαοί !! Μετά στην κύπρο ....είχαμε δύο δολοφονίες Ελλήνων από τούρκους...Δεν είχαμε ακούσει για καμιά διαμαρτυρία , και πορείες με αρχηγό το Μίκη.. !!Και τι άλλαξε από τότε; Δεν έχουμε καταλάβει τι είδους κίνηση είναι αυτή; Έρχετε ακόμη μια φορά σαν σωσίβιο των Απατεώνων Πολιτικών , να ξεφύγουν απο τα Λαικά Δικαστήρια...Δηλαδή πώς ακριβώς θα οργανώσει όλα αυτά που δήλωσε; Όταν ο ίδιος είναι σε μεγάλη ηλικία και πολύ σοβαρά άρρωστος; Είναι ακόμη ένα έργο που τον έχουν υποχρεώση κάποιοι άλλοι να αναλάβει; ναί; η όχι;
 ***********************************************

* Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
  Σήμερα, 1η Δεκέμβρη 2010, σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, (με παρόντα τον ίδιο στην αναπηρική πολυθρόνα του), έκανε την εμφάνισή του ο Μίκης, στα 85 του, υποβασταζόμενος, εξ αιτίας του προβλήματος της υγείας του.
Δύο γέρικες εληές, που με το υπέροχο απόσταγμα του λαδιού τους, πότισαν το νου και τις αισθήσεις μας, όλα αυτά τα τελευταία 40 – 50 χρόνια, νοστιμεύοντας τη ζωή μας, τους έρωτές μας, τα όνειρά μας, τις μέρες, τις νύχτες και τα ξημερώματά μας.

Εκεί, λοιπόν, ο Μίκης, ξεσπάθωσε, σαν ορμητικός έφηβος.
Δεν μάσησε τα λόγια του.
Δεν έκρυψε τις σκέψεις του.
Δεν φύλαξε τα νώτα του.
Τα είπε όλα με το ονομα τους: Τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Κατονόμασε ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ τα «κόμματα εξουσίας» και εθνικά ανεπαρκείς τους υπόλοιπους που συνθέτουν το καθεστώς πολιτικό σύστημα.
Περιέγραψε αναλυτικά, επί 2,5 ώρες, όλες τις πράξεις του καθεστώτος που συνιστούν εθνική προδοσία. Στο κεφάλαιο «μνημόνιο», ζήτησε την συνδρομή του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, του Γιάννη Κασσιμάτη, ο οποίος τεκμηρίωσε την επιστημονική άποψη περί της αντισυνταγματικότητας του νομοθετήματος που έφερε το «μνημόνιο» των δανειστών μας στη θέση του επικυρίαρχου της λαϊκής θέλησης.

Αυτά όλα τα μεταφέρω ως ρεπόρτερ, καθώς ήμουν παρών στη μυσταγωγία αυτή που γέννησε την «ΣΠΙΘΑ», όπως ονόμασε ο Μίκης Θεοδωράκης την «κίνηση ανεξαρτήτων πολιτών για Εθνική κυριαρχία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ισότητα, Πατριωτισμό», στην οποία κάλεσε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στοιχηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η Ελλάδα ανήκει στην Ελλάδα».

Ο Μίκης άναψε τη σπίθα. Σ’ εμάς μένει να την κάνουμε φωτιά που θα λαμπαδιάσει την ψυχή και το νού των συμπατριωτών μας, για να φέξει πάλι ο Ελληνικός ουρανός που αυτή την ώρα είναι πλακωμένος από τα βαρυά σύνεφα της μεγάλης απώλειας (της εθνικής Ανεξαρτησίας μας) και της μεγάλης οδύνης της δοτής και διατεταγμένης λαϊκής φτώχειας.
Οι ώρες είναι δύσκολες γι’ αυτό είναι και μεγάλες. Είναι οι ώρες που οι οδύνες του τοκετού φανερώνουν το πλησίασμα της γέννας.
Μια καινούργια Ελλάδα πρέπει να γεννηθεί, διότι αυτό που σήμερα λέγεται Ελλάδα, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ιστορική συνέχειά της, ούτε στην ιδιοσυστασία της Ελληνικής ύπαρξης.
Ο μέγας Μίκης, μας παράδωσε, σήμερα, τη «ΣΠΙΘΑ» σαν το ζητούμενο εμβρυουλκό.

Θα φανεί, σύντομα, αν έχουν μείνει αποθέματα ψυχικής αντοχής στο σώμα της Ελλάδας, ικανά να γυρίσουν τον τροχό της ιστορίας, από εκεί που τον θέλουν να πηγαίνει, οι δυνάμειςκατοχής μας.
http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/blog-post_9637.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: