"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

2/12/10

Οι Γερμανοί διάκεινται περισσότερο αρνητικά Προς τους Μουσουλμάνους απ' ότι οι ευρωπαίοι γείτονές τους.

Οι Γερμανοί διάκεινται περισσότερο αρνητικά
Κοινωνιολόγος Ντέτλεφ Πόλακ (Detlef Pollack)
Οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν τους Μουσουλμάνους περισσότερο αρνητικά απ' ότι κάποιοι άλλοι ευρωπαίοι γείτονές τους, σύμφωνα με έρευνα που... δημοσιεύτηκε σήμερα.

"Σε σχέση με τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Δανία υπάρχει μία πιο αυστηρή και μισαλλόδοξη αντιμετώπιση των ξένων θρησκειών στη Γερμανία", δήλωσε ο κοινωνιολόγος Ντέτλεφ Πόλακ, επικεφαλής της έρευνας που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Μούνστερ, στην εφημερίδα Die Zeit.


Ο Πόλακ δήλωσε ότι οι περισσότεροι Γερμανοί διαφωνούν εντελώς με την πρόσφατη δήλωση του γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ ότι το Ισλάμ "ανήκει στη Γερμανία".


Λιγότεροι από το 5% των Γερμανών πιστεύουν όι το Ισλάμ είναι μία ανεκτική θρησκεία σε σχέση με το 20% των Δανών, των Γάλλων και των Ολλανδών, σύμφωνα με την έρευνα.


Την ώρα που το 50% των Δανών και τα δύο τρίτα των Γάλλων και των Ολλανδών συμφωνούν με την ανέγερση τεμενών στη χώρα τους, λιγότεροι από το 30% των Γερμανών είχαν την ίδια γνώμη.


Στη Δανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία η ξεκάθαρη πλειοψηφία των ερωτηθέντων αντιμετωπίζουν θετικά τους Μουσουλμάνους. Αντίθετα, μόνο το 34% των ερωτηθέντων στη δυτική Γερμανία διάκειται θετικά προς τους Μουσουλμάνους, ενώ στην ανατολική Γερμανία το ποσοστό μειώνεται στο 26%.


Στην έρευνα πήραν μέρος 1.000 άνθρωποι από κάθε μία από τις προαναφερθείσες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: