"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

5/12/10

Ντοκουμέντα – σοκ: Οι «χορηγίες» της αμερικάνικης πρεσβείας


Έγγραφα – φωτιά σύμφωνα με τα οποία οι αμερικανοί μέσω των πρεσβειών σε Αθήνα, Λευκωσία και Άγκυρα...
 
Ντοκουμέντα – σοκ: Οι «χορηγίες» της αμερικάνικης πρεσβείας
έκαναν «επιχορηγήσεις» σε πολίτες, πολιτικούς και καθηγητές για την «προώθηση των Αμερικανικών συμφερόντων», αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής».
Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα υπήρξαν 1331 συμβόλαια «επιχορηγήσεων» που υπέγραφαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με την πρεσβεία. Στο διάστημα 2002-2008...
δαπανήθηκαν χιλιάδες δολάρια για την χρηματοδότηση των «φίλων» των αμερικανών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Μ. Ιγνατίου και Ν. Μελέτη, το σχέδιο των «επιχορηγήσεων» είχε «στόχο» καθηγητές, πολιτικούς και δημοσιογράφους, προκειμένου να προωθήσουν ..
τα κρίσιμα ζητήματα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στη χώρα τους.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, μέσω της πρεσβείας, οι ΗΠΑ προσφέρουν σε πολίτες επισκέψεις στην Αμερική με πληρωμένα όλα τα έξοδα ή διοργανώνουν σεμινάρια σε πόλεις της Ευρώπης, στα οποία προσκαλούν Έλληνες, Τούρκους, Κύπριους και άλλους πολίτες για ενημέρωση και επιμόρφωση.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ των διακεκριμένων δημοσιογράφων, αν και το βασικό ερώτημα της έρευνας αφορούσε τον ισχυρισμό για επιχορήγηση πολιτών για να υποστηρίξουν το σχέδιο Ανάν, οι ερευνητές δεν μπορούν να υποστηρίξουν με βεβαιότητα ότι οι συγκεκριμένες επιχορηγήσεις αφορούσαν μόνο το σκηνικό που στήθηκε για επιβολή του κειμένου του τότε γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές έχουν εξασφαλίσει τα ονόματα των οργανώσεων που έλαβαν επιχορηγήσεις για να στηρίξουν το σχέδιο Ανάν, αλλά υπήρξε ρητή άρνηση για να δοθούν τα ονόματα των μελών των διοικητικών συμβουλίων.
Σε απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 12 Ιουνίου 1981, ο Αμερικανός πρέσβης Μακλόσκι γράφει στον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αλεξάντερ Χέιγκ: «Ο Τύπος είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε αθέμιτη εκμετάλλευση και δεκτικός σε σκανδαλοθηρίες, παρουσιάζοντας την αμερικανική κυβέρνηση και τις δραστηριότητες με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο απλός Έλληνας αναγνώστης τείνει να πιστεύει ό,τι βλέπει τυπωμένο. Επί πλέον, όταν κάτι εμφανισθεί στον Τύπο, είναι αδύνατο να διαψευσθεί… Πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιηθούν ως αγωγοί. Μερικοί ίσως είναι πεπεισμένοι ιδεολόγοι. Οι περισσότεροι είναι απλά αργυρώνητοι (simply venal). Αυτή η τάση είναι επικρατέστερη τώρα που οι σχέσεις με τους κομμουνιστές δεν είναι πια ταμπού».

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ»
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=4855&categories_id=69

Δεν υπάρχουν σχόλια: