"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

3/12/10

Ευρήματα από επανέλεγχο οικονομικών Μαντέλη

 Εξάλλου από την κίνηση του λογαριασμού του γιου του κ. Μαντέλη και της συζύγου του διαπιστώθηκαν τα έτη 2002 - 2006 καταθέσεις από την εταιρεία Ιnfo Quest συνολικού ...ύψους 285.768 ευρώ χωρίς να γνωρίζουν οι ελεγκτές, αν υπάρχει σχέση της εταιρείας με τους δικαιούχους που να δικαιολογεί τις καταθέσεις αυτές. Χθες το βράδυ με ανακοίνωσή της η εταιρεία γνωστοποίησε ότι είχε υπογράψει τριετή σύμβαση - πλαίσιο με τον ηλεκτρολόγο - μηχανολόγο γιο του κ. Μαντέλη, ο οποίος αμείφθηκε για 338 μελέτες που εκπόνησε για λογαριασμό της. Τέλος, η συμπληρωματική δήλωση του κ. Μαντέλη τον Ιούλιο του 2009 για τις χρήσεις 2005 και 2006 με τα ποσά των 96.229 ευρώ και 49.735 ευρώ ως αμοιβές εξωτερικού, απέτρεψαν την αδικαιολόγητη προσαύξηση στα εισοδήματά του το 2006 κατά 41.000 ευρώ.

Βουλγαράκης, Παπαντωνίου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αποκλίσεις ανάμεσα στα δηλωθέντα και στα ανακύψαντα από το άνοιγμα των λογαριασμών τους κατεγράφησαν και στους ελέγχους των κ. Γ. Βουλγαράκη και Γ. Παπαντωνίου. Το ύψος των αποκλίσεων δεν έγινε γνωστό, αξιόπιστες όμως πηγές ανέφεραν ότι εν πολλοίς οφείλονται σε αμέλεια. Για παράδειγμα δεν καταγράφονταν τα περιουσιακά στοιχεία των παιδιών του κ. Παπαντωνίου, τα οποία κληρονόμησαν μεγάλα ποσά από τη μητέρα τους. Από τους δέκα εξάλλου πρώην υπουργούς, των οποίων ελέγχθηκαν τα περιουσιακά στοιχεία με εντολή της Εξεταστικής της Siemens ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο και να ανοίξει τους λογαριασμούς του, ενώ δεν έχουν δώσει πλήρη στοιχεία για την οικονομική κατάσταση συγγενών τους οι κ. Μ. Λιάπης (επειδή δεν διατηρεί σχέσεις με την πρώην γυναίκα του) και Β. Πολύδωρας (που έχει οκτώ αδέλφια). Για τις αντιφάσεις αυτές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης ζήτησε από τον πρόεδρο της Εξεταστικής να συζητηθούν όλα τα πορίσματα ελέγχου στην επιτροπή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ  Του Φ. Καλλιαγκοπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: