"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/12/10

Ναι στο κουκούλωμα των αμαρτωλών συμβάσεων με συναίνεση όλων των κομμάτων

Α

λλη μια παράσταση χωρίς ουσία έλαβε χώρα στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής την περασμένη Τρίτη, στην οποία κλήθηκε για ακρόαση ο πρ. γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ κ. Ε. Βασιλάκος, μετά τα όσα είπε δημόσια για «διεφθαρμένες πρακτικές που συνεχίζονται και σήμερα» στους εξοπλισμούς.
 Ο κ. Βασιλάκος επικαλέσθηκε την έλλειψη βουλευτικής ασυλίας και δεν αποκάλυψε (για άλλη μια φορά) ούτε εταιρείες, ούτε ονόματα, ούτε μίζες, ούτε διεφθαρμένες πρακτικές, ούτε τίποτε.....
.
Αντίθετα αποκάλυψε ότι συμμετείχε μόνο μία φορά σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της γερμανικής εταιρείας και τους Άραβες για τη νέα σύμβαση των υποβρυχίων γιατί γενικώς, δεν τον ήθελαν για συνομιλητή τους οι εταιρείες (ίσως λόγω της αστραπιαίας ταχύτητάς του να προωθεί τις υποθέσεις).
Επίσης αποκάλυψε ότι το 2008 είχαν φτάσει κοντά στη συμφωνία με τους Γερμανούς για την κατασκευή δύο νέων υποβρυχίων τύπου 209, χωρίς επιπλέον κόστος, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες γιατί ο τότε υπουργός κ. Ε. Μεϊμαράκης και ο ίδιος, «άφησαν τη χρυσή ευκαιρία να πάει χαμένη».
Τέλος η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνήσει τις «αμαρτωλές» εξοπλιστικές συμβάσεις της τελευταίας 15ετίας απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα. Συμπέρασμα: όλοι ξέρουν τι έγινε… αλλά καμία εξεταστική δεν είναι ικανή να αποκαλύψει «λίστες και ονόματα» που θέλει ο λαός.
http://www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: