"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

27/12/10

Τι κρύβει η επίθεση της Ντόρας στον Θέμο

Α

ΠΟ... όψιμη ευαισθησία έχει καταληφθεί τελευταία η Ντ. Μπακογιάννη στην αγωνιώδη προσπάθειά της να πείσει ότι ως αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας φέρνει κάτι νέο και άφθαρτο στην πολιτική του τόπου!
 Εμφανίζεται τώρα ξαφνικά να διαφωνεί και να αποκηρύττει πολιτικές και καταστάσεις που για 20 και πλέον χρόνια ως βουλευτής της ΝΔ είτε τις υιοθετούσε είτε τις ανεχόταν. Με άμεση συνέπεια η επιχειρηματολογία της να στερείται αξιοπιστίας, ενώ οι πολίτες αμφισβητούν τα πραγματικά της...
κίνητρα. Ταυτόχρονα και σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να διατηρηθεί στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, ενώ οι προοπτικές της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι, εξαπέλυσε ξαφνικά επίθεση στον Θ. Αναστασιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, η κ. Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της περικοπής της επιχορήγησης των κομμάτων, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ όσο ήταν στη ΝΔ. Εξ ου και οι επικριτές της απέδωσαν την πρότασή της αυτή στο ότι το κόμμα της δεν δικαιούται κρατική επιχορήγηση. Επίσης, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει τη συμπάθεια των πολιτών που δοκιμάζονται από τη λιτότητα του Μνημονίου, πρότεινε να καταργηθούν οι μεγάλες συντάξεις των πολιτικών, για τις οποίες ουσιαστικά δεν έχουν εργαστεί και δεν έχουν πληρώσει ανταποδοτικά τέλη. Η πρότασή της αυτή προκάλεσε τα... ειρωνικά σχόλια βουλευτών της ΝΔ, που έλεγαν μεταξύ άλλων ότι «το καλό παράδειγμα πρέπει να το δώσει ο πατέρας της», αφού ο Κ. Μητσοτάκης εισπράττει δύο, τρεις, ίσως και περισσότερες συντάξεις! Ως βουλευτής, δικηγόρος, δημοσιογράφος κ.λπ.

Ποικίλα σενάρια πυροδότησε το ξαφνικό ενδιαφέρον της για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και κατά την ομιλία της στη Βουλή άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στην περίπτωση του εκδότη Θ. Αναστασιάδη, με τα 5,5 εκατ. ευρώ που είχαν βρεθεί στην κατοχή του. Υπόθεση η οποία είχε, ως γνωστόν, ανακύψει επί κυβερνήσεως ΝΔ και τότε η κ. Μπακογιάννη δεν είχε αντιδράσει, τουλάχιστον δημόσια. Με συνέπεια η τωρινή στάση της να προκαλεί απορίες και να εγείρει ενστάσεις για τα βαθύτερα κίνητρά της και για το ποιες ακριβώς σκοπιμότητες εξυπηρετεί η «στοχοποίηση» του συγκεκριμένου εκδότη. Καθότι δεν περιορίσθηκε στη Βουλή. Τις επόμενες ημέρες έδωσε αλλεπάλληλες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σε Μέσα που εντελώς... συμπτωματικά ανήκουν σε εκδοτικά συγκροτήματα (Mega, ΣΚΑΪ) που βρίσκονται σε «κόντρα» με τον Θ. Αναστασιάδη. Η επίθεσή της εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό τα σχέδιά τους στην προσπάθειά τους να τον αποδυναμώσουν, ει δυνατόν να τον θέσουν και εκτός μάχης. Πέραν αυτών, η κ. Μπακογιάννη βρίσκεται αρκετά χρόνια σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Θ. Αναστασιάδη λόγω των αλλεπάλληλων επικριτικών δημοσιευμάτων εναντίον της αλλά και για την ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, η επίθεση ενδεχομένως να συνδέεται με το ενδιαφέρον του εφοπλιστή (και στενού φίλου της) Β. Μαρινάκη για την αγορά του «Πρώτου Θέματος». Προκειμένου, πέραν των άλλων, να στηρίξει και τα μεγαλεπήβολα πολιτικά σχέδιά της. Μέχρι πρότινος οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η συμφωνία είχε κλείσει, ωστόσο μέλος της εκδοτικής ομάδας διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης της εφημερίδας. Οπότε η ανακίνηση της υπόθεσης των 5,5 εκατ. ευρώ ίσως να είναι η αντίδραση για το «ναυάγιο»
http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: