"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

29/12/10

Σύμφωνα με το ισλαμικό δίκαιο-Σχεδίαζαν επίθεση κατά της εφημερίδας με τα "σκίτσα του Μωάμεθ"


Η

αστυνομία της Δανίας, κατάφερε να αποτρέψει την Τετάρτη μία τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εφημερίδας Jyllands-Posten, της εφημερίδας που το 2005, είχε δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών στη Δανία και ενός στη Σουηδία.


Ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης Λαρς Μάρφεντ δήλωσε σε e-mail του προς το πρακτορείο ritzau ότι οι ύποπτοι ήταν "ισλαμιστές" και ότι η σύλληψή τους απέτρεψε την πιο σοβαρή τρομοκρατική συνωμοσία μέχρι στιγμής με στόχο τη Δανία.

Την ίδια ώρα, ο υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Πληροφοριών της χώρας (PET) Γιάκομπ Σαρφ πρόσθεσε ότι οι ύποπτοι ήταν "ισλαμιστές μαχητές που είχαν διασυνδέσεις με διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα".

Η PET διευκρίνισε ότι στόχος της επίθεσης ήταν τα γραφεία της εφημερίδας Jyllands-Posten στην Κοπεγχάγη.

Μετά τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ το 2005, που προκάλεσαν βίαιες διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο, η Jyllands-Posten, οι υπεύθυνοί της εφημερίδας και οι σκιτσογράφοι που είχαν φτιάξει τα σκίτσα του Μωάμεθ, είχαν μπει στο στόχαστρο των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με την PET τρεις από τους συλληφθέντες ζούσαν στη Σουηδία και έφτασαν στη Δανία τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Πρόκειται για έναν Τυνήσιο, 44 ετών, έναν Σουηδό λιβανικής καταγωγής, 29 ετών, και έναν Σουηδό η καταγωγή του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί, 30 ετών.

Ο τέταρτος άνδρας είναι ένας Ιρακινός που είχε ζητήσει άσυλο από τη Δανία.

Ακόμη ένας άνδρας συνελήφθη για την ίδια υπόθεση στη Στοκχόλμη. Πρόκειται για έναν Σουηδό με καταγωγή από την Τυνησία, 37 ετών, σύμφωνα πάντα με την PET.
 http://www.protothema.gr/world/article/?aid=97451

Δεν υπάρχουν σχόλια: