"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

8/12/10

Κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν στους ιστότοπους Σε αντίποινα για το κλείσιμο των μέσων πληρωμών του WikiLeaks και τη σύλληψη του Ασάνζ

Κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν στους ιστότοπους
Κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν στους ιστότοπους της ελβετικής τράπεζας Postfinance και της αμερικανικής εταιρείας Mastercard σε αντίποινα για το κλείσιμο των μέσων πληρωμών.. του ιστότοπου WikiLeaks, ο ιδρυτής του οποίου Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται από χθες υπό κράτηση στη Βρετανία. Επίθεση χάκερ δέχθηκε επίσης και ο ιστότοπος της εισαγγελίας της Σουηδίας, αλλά και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σουηδού δικηγόρου που έχει αναλάβει την υπόθεση εναντίον του Ασάνζ, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση.

Οι κυβερνοπειρατές, με την ονομασία "Anonops" που δηλώνουν ότι μάχονται κατά της λογοκρισίας και των πνευματικών δικαιωμάτων, έχουν εξαπολύσει την επιχείρηση "Payback" (εκδίκηση), σύμφωνα με τον ιστότοπό τους anonops.net. "Εχει ξεκινήσει ο πρώτος διαδικτυακός πόλεμος. Το πεδίο μάχης είναι ο WikiLeaks", δηλώνουν.


Ανάμεσα στα θύματά τους βρίσκονται ο ιστότοπος της τράπεζας Postfinance.ch, που έκλεισε τη Δευτέρα τον λογαριασμό του Ασάνζ επειδή είχε δώσει "ψευδείς ενδείξεις για τον τόπο κατοικίας του", μέσω του οποίου γίνονταν απευθείας δωρεές "στο ταμείο υπεράσπισης του Τζούλιαν Ασάνζ και άλλων μελών της ομάδας WikiLeaks". Αυτή η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με την τράπεζα, "αυτόνομα και χωρίς οποιαδήποτε πίεση".


"Μετά το κλείσιμο του λογαριασμού (του Ασάνζ) ομάδες έχουν ξεκινήσει την επιχείρηση ‘Payback’ για να εμποδίσουν (την πρόσβαση) στην Postfinance", διευκρινίζει η ομάδα Anonops.


Οι κυβερνοπειρατές που ευθύνονται γι'αυτές τις επιθέσεις ανακοίνωσαν επίσης στον ιστότοπό τους ότι επιτέθηκαν και στον ιστότοπο της Mastercard. "Η ομάδα που απενεργοποίησε (τον ιστότοπο) μίας ελβετικής τράπεζας, τώρα απενεργοποίησε (τον ιστότοπο) Mastercard.com", αναφέρουν στο λογαριασμό τους στο ίντερνετ.


Πραγματικά, ο ιστότοπος αυτός δεν ήταν προσβάσιμος γύρω στις 13:00 ώρα Ελλάδας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Mastercard, με τον οποίο συνομίλησε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, δεν θέλησε παρόλα αυτά να δηλώσει αν τα προβλήματα στον ιστότοπο της εταιρείας οφείλονται σε κυβερνοεπιθέσεις.


Και άλλοι ιστότοποι που σχετίζονται με τον WikiLeaks δέχθηκαν επιθέσεις χάκερ, κυρίως η υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών PayPal και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του δικηγόρου των δύο Σουηδέζων που κατηγορούν τον Ασάνζ για "βιασμό και σεξουαλική επίθεση", αλλά και ο ιστότοπος της σουηδικής εισαγγελίας.


Πάντως ο διαδικτυακός συντάκτης της εισαγγελίας Φρέντρικ Μπεργκ δήλωσε στην τηλεόραση του Ρόιτερ: "Φυσικά, είναι εύκολο να πιστέψει κάποιος ότι σχετίζεται με τον WikiLeaks, αλλά δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε".


Ο ιστότοπος της εισαγγελίας www.aklgare.se δεν λειτουργούσε χθες το βράδυ και για αρκετή ώρα σήμερα.


Οσο για την Postfinance, ο εκπρόσωπος της τράπεζας διαβεβαίωσε ότι "αυτοί οι κυβερνοπειρατές" δεν έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συστημάτων πληρωμών της τράπεζας, ούτε τη διαχείρηση των λογαριασμών. "Η κατάσταση βελτιώθηκε σήμερα, όμως οι επιθέσεις συνεχίζονται", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: