"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

27/4/11

Η κατοχή ως μία μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας

 Στις σελίδες της γερμανικής εφημερίδας Bild-Zeitung δημοσιεύθηκε ένα απόρρητο σχέδιο χερσαίας εισβολής του συνασπισμού των χωρών της ΕΕ στη Λιβύη.Αυτά που έχουν δημοσιευθεί είναι αρκετά για να πιστεί κανείς ότι η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ με την οποία εγκρίθηκε η επιχείρηση «Καθαρός ουρανός» με....
σκοπό την προστασία του άμαχου πληθυσμού, είναι για τη Δύση απλώς ένα κομμάτι χαρτί. Ή με ακρίβεια, ένα φύλλο συκής που καλείται να συγκαλύψει την πραγματική συμμετοχή της στον πόλεμο, στο πλευρό μιάς από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Ο γνήσιος δε σκοπός της είναι η ανατροπή του δυσάρεστου για τη Δύση καθεστώτος.

Η επιχείρηση στη Λιβύη άρχισε, όπως είναι γνωστό, από τη θάλασσα και τον αέρα. Σήμερα όμως καταστρώνωνονται σχέδια χερσαίας επέμβασης και κατοχής όλης της χώρας. Αλήθεια, δεν είναι κατανοητό γιατί η εισβολή σχεδιάζεται ως επιχείρηση της ΕΕ αφού η ΕΕ δεν έχει ακόμα τον δικό της Στρατό. Διότι το ΝΑΤΟ έγινε υπερβολικά απεχθής οργάνωση,- θεωρεί ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Ακαδημίας Γεωπολιτικών Προβλημάτων Λεονίντ Ιβασόφ.

- «Το ΝΑΤΟ διεξήγαγε ανθρωπιστική επιχείρηση κατά της Γιουγκοσλαβίας και το κράτος της Γιουγκοσλαβίας έπαψε να υπάρχει. Μετά την επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, το Ιράκ επίσης έπαψε να υπάρχει σαν κράτος. Ναι, η ΕΕ δεν έχει τις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις. Θα δρουν επίσης οι νατοϊκοί, αλλά στο πλαίσιο της δήθεν ανθρωπιστικής επιχείρησης υπό την αιγίδα της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι, και πρώτ’ απ’ όλα η Γαλλία και η Ιταλία έχουν σπρώξει τον εαυτό τους σε γωνιά. Τώρα διαμορφώνεται για αυτούς εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό της ΕΕ με υδρογονάνθρακες. Ο Καντάφι δήλωσε ανοιχτά ότι μετά την νίκη του οι Ευρωπαίοι δεν θα πάρουν ούτε ένα βαρέλι πετρελαίου και ακριβώς για αυτό τον λόγο προσπαθούν να απομακρύνουν τον Καντάφι από την εξουσία. Οι νατοϊκοί θα πλήρωναν σήμερα πολύ ακριβά για την εξεύρεση νόμιμου προσχήματος για την εισβολή στη Λιβύη. Οι στρατηγικοί τους εγκέφαλοι σπάζουν το κεφάλι τους αναζητώντας κατάλληλα επιχειρήματα. Οι πιο εφευρετικοί αποδείχτηκαν οι Γάλλοι. Οι βομβαρδισμοί χρειάζεται δήθεν να ρυθμίζονται από το έδαφος για να μη σκοτώνονται κατά λάθος οι δικοί τους άνθρωποι. Απ’ο εδώ βγαίνει ότι χωρίς την εισβολή δεν θα τα βγάλουν πέρα. Ταυτόχρονα αποσιωπούν ότι στη Λιβύη από καιρό δρουν διάφορες γαλλικές, βρετανικές, ιταλικές, αμερικανικές και κάποιες άλλες άγνωστες ομάδες, ακριβώς με σκοπό την κατεύθυνση των πυραύλων και βομβών σε στόχους»,- παρατήρησε ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Λεονίντ Ιβασόφ.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις του συνασπισμού δεν μπορούν να νικήσουν στον πόλεμο δρώνας μόνο από τον αέρα. Η Ρωσία δε, ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ δεν δίνει τη συγκατάθεσή της για την διεύρυνση των επιχειρήσεων, όπως δήλωσε τελευταία ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρώσος Υπουργός πιστεύει ότι ακριβώς η επέμβαση των δυτικών χωρών στην εσωτερική σύγκρουση εμποδίζει την αποκατάσταση διαλόγου ανάμεσα στις λιβυκές αρχές και την αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: