"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

27/4/11

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ & ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

 ΜRTP-22 U
ΝΕΑ ΣΚΑΦΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Η μονάδα υποβρυχίων καταστροφών SAT του Τουρκικού Ναυτικού παρέλαβε δύο νέα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων με αυξημένες ικανότητες διείσδυσης και υποστήριξης μάχης. 
arowΔ’ ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ
ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Η Δ’ Μοίρα Καταδρομών είναι μια από τις παλαιότερες και ηρωικότερες μονάδες των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, η....

οποία στον 21ο αιώνα συνεχίζει επάξια την Ιστορία των Λόχων Ορεινών Καταδρομών (ΛΟΚ), που έγραψαν σελίδες δόξας στα πεδία των μαχών. Δικαίως θεωρείται μια δύναμη ανορθοδόξου πολέμου, η οποία μπορεί να σπείρει τον πανικό στα μετόπισθεν των εχθρικών γραμμών. Η ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ βρέθηκε δίπλα στους θρυλικούς «Λοκατζήδες» της Μακεδονίας και σας μεταφέρει μια από τις «συνηθισμένες» ημέρες εκπαίδευσης της Μοίρας.
arowΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
& ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ
Ο εμφύλιος στην Λιβύη αποκαλύπτει τον απόκρυφο κόσμο των μισθοφόρων του 21ου αιώνα και, για μια ακόμη φορά, τον κύριο ρόλο των Ειδικών Δυνάμεων στις παγκόσμιες εξελίξεις.
arowΤΑΜΣ «ΑΕΤΟΣ»
ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ-ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ
Ο ορεινός αγώνας είναι μια από τις πιο δύσκολες μορφές επιχειρήσεων. Όταν, όμως, διεξάγεται σε χιονοσκεπείς περιοχές αποτελεί την πιο ακραία περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων, καθώς οι καιρικές συνθήκες συνιστούν από μόνες τους έναν επικίνδυνο εχθρό...
arowΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Η «ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ» επισκέφθηκε μια από τις πιο νευραλγικές μονάδες ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος στην Λέσβο, στην εσχατιά της Ελλάδος στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου οι τουρκικές απειλές δεν περιορίζονται σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, αλλά επεκτείνονται σε έναν ακήρυχτο πόλεμο 365 ημέρες τον χρόνο, που διεξάγουν Τούρκοι εγκληματίες.
arowJERICHO 941 RPSL
ΤO ΠΙΣΤΟΛΙ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Το νέο πολυμερικής βάσης πιστόλι JERICHO RPSL συνεχίζει την φήμη του κλασσικού μεταλλικού προγόνου του, αναλαμβάνοντας δράση σε ένα από τα πιο «καυτά» σημεία της υδρογείου.
arowΣΙΓΑΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Το Σώμα Πεζοναυτών και ο Στρατός των ΗΠΑ επιθυμούν την καθολική καθιέρωση συστημάτων σίγασης του θορύβου καθώς και απόκρυψης της λάμψης των πυροβολισμών σε ομαδικά όπλα και τυφέκια.
arowΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΟΡΗΤΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ
Η σωστή συντήρηση ενός όπλου για τους αθλητικούς σκοπευτές είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή απόδοση του όπλου τους, αλλά για τον επαγγελματία στρατιώτη και αστυνομικό είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.
arowΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ
ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η γερμανική Μεραρχία Ειδικών Επιχειρήσεων (Division Spezielle Operationen/ DSO) στεγάζει τις Ειδικές Δυνάμεις αλλά και τις μονάδες αλεξιπτωτιστών του Γερμανικού Στρατού, συνδυάζοντας έτσι ικανότητες εκτέλεσης ειδικών επιχειρήσεων αλλά και ταχείας αντίδρασης/ άμεσης επέμβασης. Οι ρίζες της βρίσκονται στην 1η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία (1. Luftlandedivision) που ιδρύθηκε το 1956 με αποστολή την διενέργεια επιβραδυντικού αγώνα στα μετόπισθεν των δυνάμεων εισβολής του Συμφώνου της Βαρσοβίας, καθώς και το κλείσιμο ρηγμάτων στο μέτωπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: