"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

9/5/11

Στις 29 Μαϊου δικάζεται το Πρυτανικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος ( Indymedia )

Στις 19 Μαΐου 2011 δικάζεται στο ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίωξη που είχε ασκηθεί εδώ και ένα χρόνο για «παράβαση καθήκοντος» προς το Πρυτανικό Συμβούλιο με αιτία την φιλοξενία του Indymedia στους διακομιστές του Ε.Μ.Π.
osi_bbc_aol_cnn

Ανεξάρτητα από τη νομική πλευρά του θέματος, και που άλλωστε δεν έχουμε τη δυνατότητα και τη δικαιοδοσία να κρίνουμε να επαναλάβουμε πως κανείς δεν συζητάει για τη φίμωση του λόγου. Ωστόσο δημιουργούνται ερωτηματικά ως προς τις ευθύνες από την εν λόγω άμεση ή έμμεση εξάρτηση του διαδικτυακού τόπου indymedia με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ερωτηματικά τουλάχιστον ως προς την ηθική της διάσταση.
Είναι χιλιοειπωμένη η σχέση μεταξύ του Indymedia και του ιδρύματος Soros. Όπως είναι επίσης γνωστές οι πάσης φύσεως οικονομικές δραστηριότητες του Soros, που τον κατατάσσουν στους πλέον οικονομικούς ισχυρούς παράγοντες παγκοσμίως. Όπως επίσης είναι δεδομένη η εμπλοκή του στην χρηματοδότηση διαφόρων οργανώσεων και ιδρυμάτων με σκοπό να επηρεάσει το διεθνές περιβάλλον.
Από την άλλη πλευρά τα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, υποτίθεται ότι πρυτανεύουν του ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος αντιπροσωπεύοντας από επιστημονικής και ηθικής απόψεως το καλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά που ωστόσο εφαρμόζοντας τέτοιες πρακτικές δεν φαίνεται κάτι ανάλογο.
Το indymedia δεν είναι ένας φοιτητής, και πολύ περισσότερο δεν είναι μία απλή ομάδα φοιτητών. Το Indymedia είναι διεθνές και όπως εγράφη πιο πάνω εξαρτάται (έμμεσα ή άμεσα) από τα συγκεκριμένα ισχυρά οικονομικά κέντρα.
Τοιουτοτρόπως αν μη τι άλλο είναι γελοίος ο ισχυρισμός πως η καθοιονδήποτε τρόπο παρεμπόδιση του από το ΕΜΠ, θα έβλαπτε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Αυτό που έγινε στην πραγματικότητα είναι πως κάποιοι βοήθησαν το indymedia αφήνοντας το να κάνει χρήση πόρων που ανήκουν στο σύνολο του Ελληνικού λαού, και μάλιστα για δραστηριότητες, αν όχι ύποπτες τουλάχιστον νεφελώδεις. Αν και τελικά το δικαστήριο είναι κατεξοχήν αρμόδιο να κρίνει, οι περισσότεροι πολίτες έχουν καταλήξει στα συμπεράσματα τους.
Διαβάστε έρευνα μας απο παλαιότερα άρθρα μας (σημαντικά).
Οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές λοιπόν, καλό θα ήταν να αναρωτηθούν - αν καταφέρουν να σκεφτούν έξω από το δικό τους "κουτί", τίνος συμφέροντα τελικά υπερασπίζονται.. γιατί είναι βέβαιο πως δεν υπερασπίζονται το δίκαιο κανενός.. Ούτε ακόμη αυτό το δικό τους.
HellasOnTheWeb.Org

Στη συνέχεια παραθέτουμε την εισαγωγή της υποστηρικτικής (συντεχνιακής) ανακοίνωσης όπως δημοσιοποιήθηκε από το Ε.Μ.Π. για το ίδιο γεγονός.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Μ.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ athens.indymedia.
Στις 19 Μαίου 2011 δικάζεται στο ΣΤ' ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ το εκλεγμένο Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της περιόδου 2006-2010 ( Κ. Μουτζούρης, πρ. Πρύτανης, Ι. Πολύζος και Γ. Σπαθής, πρ. Αντιπρυτάνεις) για " παράβαση καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο ηθικό όφελος" λόγω της φιλοξενίας της ιστοσελίδας της διαδικτυακής διεύθυνσης INDYMEDIA ΑΤΗΕΝS σε server του Ιδρύματος.....

Η δίωξη ασκήθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών παρά την Διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών με ημερομηνία 26.4.2010, ότι δεν υφίστανται ενδείξεις παράβασης καθήκοντος για την παραπομπή σε δίκη. Η στοιχειοθέτηση παράβασης καθήκοντος απαιτεί την ύπαρξη δόλου, η οποία κατά την Διάταξη " ...δεν βρίσκε: έρεισμα σι κανένα στοιχείο της δικογραφίας ...". Οπως επίσης η συμμόρφωση με κανονισμό της Ε.Δ.Ε.Τ. κατά την ίδια.
Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια του ημερήσιου Αθηναϊκού τύπου τον Νοέμβριο του 2009 για την ασκηθείσα δίωξη:...

".. .Παραιτούνται Πρυτάνεις μετά την δίωξη για το indymedia..."
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (18.11.2009)
"... η άστοχη ποινική δίωξη των Πρυτανικών αρχών του Πολυτεχνείου, οι οποίοι ως εξιλαστήρια Θύματα.. "
ΤΑ ΝΕΑ (19.11.2009)
". .Θύελλα για την e-λογοκριαία. Αναδράσεις από το Πολυτεχνείο και από τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια..."
ΤΑ ΝΕΑ (19.11.2009)
" ...Έχουν απόλυτο δίκιο οι Πρυτάνεις που διαμαρτύρονται για την εις βάρος τους δίωξη... Οφείλουν και οι εισαγγελικές αρχές να μην επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο..."
ΑΥΡΙΑΝΗ (19.11.2009)
"...σκεπτικισμός επικρατεί στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και τα πολιτικά κόμματα στο θέμα της άσκησης δίωξης ..."
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (19.11 2009)
"..."Ανώφελη δίωξη" θεωρούν οι ειδικοί του Internet..."
ΤΟ ΒΗΜΑ (19.11.2009)
"...Αλήθεια γιατί κατηγορούνται ο κ. Μουτζούρης και οι δύο Ανιπρυτάνεις;..."
ΒΡΑΔΥΝΗ (19.11 2009)
"... η στάση του ( του Πρύτανη) είναι μια καθαρή απάντηση σε θέματα ελευθερίας και διακίνησης ιδεών ..." ΤΥΠΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (20.11.2009)
"...Επιμένετε για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά ο Εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη.. "
Η ΑΥΓΗ (21.11.2009)
"Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών να ασκήσει δίωξη.. " ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (22.11.2009)
"...δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό ο εισαγγελέας αποφάσισε να ασκήσει δίωξη κατά των πρυτανικών αρχών, αν και δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η πρωτοβουλία αυτή . "
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (22.11.2009)
"... πρωτοφανής δίωξη ασκήθηκε σι βάρος του Πρύτανη του Ε.Μ.Π. και των αντιπρυτάνεων..."
ΠΡΙΝ (23.11.2009)

" ... η λειτουργία του indymedia είναι μνημείο στην ελευθερία λόγου ..."
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (29.11.2009)
Οπως και πολύ χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις των Υπουργών κας Διαμαντοπούλου και κ. Χρυσοχοϊδη για την δίωξη:
"Θεωρώ ότι οι Πρυτανικές αρχές απαντούν με επάρκεια και θέτουν τα ζητήματα στην σωστή τους βάση ..."
Υπ. Α. Διαμαντοπούλου (18.11.2009).
"... Δεν πιστεύω ότι ο κ. Μουτζούρης ανέχεται παράνομες πράξεις μέσα στο Πανεπιστήμιο..."
Υπ. Μ. Χρυσοχοίδης (18.11.2009).
Η πρωτοφανής παραπομπή τριμελούς εκλεγμένης Πρυτανείας χωρίς στοιχειωθέτηση κατηγορίας αποτελεί πολιτική δίωξη σκοπούσα στη φίμωση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων
To ΑΤΗΕΝS INDYMEDIA, το οποίο σημειωτέον φιλοξενείται στο ΕΜΠ απ' το 2004 έως και σήμερα υπό διαδοχικές Πρυτανικές αρχές, δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για την άσκηση ποινικής και πολιτικής πίεσης προς Πρυτανικές Αρχές για να αποποιηθούν την συνταγματικά κατοχυρωμένη ακαδημαϊκή ελευθερία και αυτοτέλεια των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, που τους επιτρέπει την
ελεύθερη επιλογή, να συντάσσονται με την καθολικώς αποδεκτή θέση "διαφωνώ με όσα λες, άλλα θα υπερασπίζομαι το δικαίωμα σου να τα λες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: