"Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν" *ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ*

Φωτορεπορταζ 20 τελευταιων αναρτησεων

18/5/11

ΔΝΤ: Δεν έχει διπλωματική ασυλία ο Στρος Καν....ΕΚΤΟΣ ΑΝ; (άρθρο ΙΧ, εδάφιο 8).

Αυτό λέγαμε και εμείς ότι είχε Διπλωματικη ασυλία!! Αλλά όχι στην συγκεκριμένη επίσκεψη στην Ν. Υόρκη.  Γιατί ;
Καμία διπλωματική ασυλία δεν απολαμβάνει ο Ντομινίκ Στρος Καν, η οποία θα τον προστάτευε από τη δίωξη για την υπόθεση απόπειρας βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης για την οποία έχει προφυλακιστεί, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


«Η ασυλία του γενικού διευθυντή είναι περιορισμένη και δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Ουίλιαμ Μάρεϊ.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΔΝΤ, η ασυλία που προβλέπεται για τους ξένους υπαλλήλους του οργανισμού αφορά «τις πράξεις στις οποίες προέβησαν κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων τους, εκτός και αν το Ταμείο παραιτηθεί αυτής της ασυλίας» (άρθρο ΙΧ, εδάφιο 8).
Τη Δευτέρα, το ΔΝΤ είχε ανακοινώσει ότι η παραμονή του Ντομινίκ Στρος Καν στη Νέα Υόρκη το Σάββατο, ημέρα κατά την οποία κατηγορήθηκε για επίθεση εναντίον μιας καμαριέρας στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, ήταν ιδιωτικού χαρακτήρα.

Στα αλήστου μνήμης Δεκεμβριανά, που κάηκε η Αθήνα και ο Παυλόπουλος κρατούσε (παγκόσμια πρωτοτυπία!) την Αστυνομία σε ΄΄αμυντική στάση η΄΄ομάδα΄΄ συναντιόταν στο Παλαιό Ψυχικό, σε οικία (σύμπτωσις!) ιδιοκτησίας πρεσβείας ΗΠΑ. Παρών και ο σημερινός πρωθυπουργός μας, που αδημονούσε να φύγει ο Καραμανλής και να αναλάβει αυτός. Έπρεπε να διεκπεραιώσει τα επείγοντα των Αμερικάνων ο Γιώργος! Και το κάνει καλά σήμερα! Παρών τότε και ο Άλεξ Ρόντος. Παρόντες και οι Χρυσοχοίδης, Παπουτσής κλπ. Τι συζητούσαν εκεί, την ώρα που έκαιγαν την Αθήνα και διέσυραν την χώρα οι βάνδαλοι; http://diaggeleas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: